PRESIDENTENS DIAGNOSE

President Lyndon B. Johnson var litt av en kar. Han var veldig stolt av pikken sin og viste den gjerne frem til alle som ville ta en titt. Hans presidentskap er omdiskutert. Han var et politisk rovdyr, men han var ikke så glad i utenrikspolitikk, og krigen i Vietnam passet ham ikke så godt… den – og masse børst – tok livet av ham i 1973.
Men han var ikke dum, president Johnson. Derimot syntes han vår Olav V ikke var så gløgg at det gjorde no’. Etter kong Olavs besøk i Det hvite hus våren 1968, skal Johnson ha sagt, ifølge Verdens Gang:
“Det er den dummeste kongen jeg har møtt noensinne.”

Det er uklart om presidenten utdypet dette og drøftet kongens evnenivå nærmere med sin stabssjef James R. Jones, eller hustru Lady Bird, men kongen vår hadde ikke Downs syndrom, det hadde han ikke.. men han ga heller ikke – i likhet med moren Maud – uttrykk for øksekvasst intellekt. Men en godslig gubbe… det var han. Og latteren var prima.
Kong Harald er også en hyggelig kar, og det sies at han kan kjøre bil og snakke samtidig.
Søstrene Astrid og Ragnhild vet man ikke så mye om, bortsett fra at Ragnhild er død, og noen vil kanskje si at hun på sett og vis var det da hun levde også.
Kronprins Haakon har samme ganglag som faren sin, og det er ikke sikkert han overgår sin far hva skarpsinn angår. Mange av hans uttalelser til pressen i årenes løp tyder ikke på det.
Prinsesse Märtha Louise kjenner ikke differansen mellom et åpent sinn og høl i huet, hun har påny dokumentert det i sin siste bok. 
Kronprinsesse Mette Marit? Tja, hva skal man si… man får håpe hun slekter mer på moren enn faren.
De yngste i kongefamilien aner jeg ingenting om, men biologi er biologi…
Hva jeg vil med dette? Vel, man kan vel si at president Johnson – ute å ane det, selvsagt  – påpekte norske kommuners fremtidige inntektsmuligheter, og Tolga kommune har vist at det går an å øke inntekter nokså betraktelig med veldig enkle grep.
Dette er noe å tenke på for Oslo kommune, som har for lite penger; jeg har forstått det slik at Oslo kommune ulovlig har innkrevet 15 millioner for 500 institusjonsplasser i rusomsorgen – som skulle vært gratis….   
     
      
  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg