IKKE SKYLD PÅ OLEMIKKK!!

Mange mener at stortingspresident Thommessen bør slutte å være stortingspresident, fordi han ikke har greid ansvaret som følger med rollen som byggherre. Mange lurer på hvor han har vært den siste tiden, hva han har gjort. Hva har han drevet med på kontoret sitt? Har han spilt golf med liggende søppelbøtter, spilt nettpoker, lagt kabal, onanert, flørtet og tafset på sekretærer, sittet på do lenge og bæsjet og lest tegneserier, sovet for mye..? Man er henvist til gjetninger. Ingen vet nøyaktig, men uomtvistelig faktum er at han er sterkt delaktig i tidenes byggeskandale..

I fjor høst var det mange på Stortinget som ville bli kvitt ham, etter Riksrevisjonens kritikk av Stortingets presidentskap. Men Thommessen ble gjenvalgt, med knapp margin. Sørgelig, selvsagt. Mange angrer nok at de stemte for Thommessen. Formodentlig angrer også statsminister Solberg – som anbefalte ham.
Før Thommessen ble stortingspresident i 2013 var han iherdig menneskerettighetsaktivist, og leder av Stortingets Tibet-komité. Han var fan av Dalai Lama, men engasjementet hans ble liksom helt borte da han ble stortingspresident.

I 2014 ville han ikke ta imot Dalai Lama, da han kom til Norge i anledning 25 år siden tildelingen av Nobels fredspris. Thommessen var ikke så veldig idealistisk lenger. Han ville heller være venn med kineserne – som hater Dalai Lama. Thommessen var ikke alene om denne feigheten… langtifra, men nå handler det om Thommessen. 

Til poenget:

Da det i 2013 ble kjent at Olemic Thommessen var valgt til stortingspresident, stusset jeg litt… Olemic?? Hvem er det, hva er dette for slags navn?  Har avisen skrevet galt? Jeg sa navnet høyt ut i luften flere ganger… Olemikk-Olemikk- Olemikk. Jeg syntes ikke det lød bra i det hele tatt. Kan det være mulig at foreldre hans døpte ham det? Finnes slike foreldre, som gir barnet sitt det verst tenkelige utgangspunkt i livet? Man skal jo gjennom barnehage og skoler. Man skal presentere seg i selskapslivet, man skal på date… “hei jeg heter Olemikkk..”

Kan det ha vært slik den lille gutten viste seg å ha Downs syndrom, og at foreldrene gjorde det samme som Wenche Foss da hun fikk et barn med Downs?  Hun ga barnet et tullenavn – Tommeliten. Men det skurret litt… en stortingspresident med Downs… 
Jeg måtte guuugle og fant ut at… nei, foreldrene til Thommessen var hverken onde, eller bare dumme. Gutten hadde ikke Downs, heller.  De hadde gitt gutten et helt greit navn: Olaf Michael. Michael er jo litt på siden, kanskje.. men Olaf er bra… det er et fint navn. Et navn å vokse i, passer til alle aldre og i alle situasjoner… helt til man dør. Olaf er simpelthen et godt navn.

Jeg tenkte videre at dette Olemic-makket er noe som oppsto i barndommen. Kanskje ble han kalt det av kompisene sine? Lød Olaf motvillig og litt irritert kallenavnet, men planla å kvitte seg med det ved første anledning? Nei, han foretrekker Olemic den dag i dag. Jeg synes det er ganske utrolig. Jeg synes Stortinget burde resonnert slik i 2013:

Kan man ha en stortingspresident som vraker Olaf og vil hete Olemic – helt frivillig? Hva slags dømmekraft kan man tillegge en slik kar?

Jeg har aldri vært god til å forutsi fremtiden, men denne gangen fikk jeg rett… Høyst lysende Salomons betrodde bror Olemic Thommessen duger ikke som stortingspresident. Det burde Stortinget forstått i 2013.

Av dette kan man avlede: Det er Stortinget som må bære heeele ansvaret for Stortingets heidundrende byggeskandale…

 

HVEM I ALL VERDEN SKAL REDDE VERDEN???

Sist natt var siste gang jeg trengte være våken for å snakke med min korrespondent i byen som arrangerer vinter-LOL. Han ringte og rapporterte direkte fra baren i Black and Blue and Sometimes Shattered Hearts Club and Texas Honky Tonk Hotel and Cantina.

– Hei, Robbie.. no’ nytt? Er Hedvig Wessel på plass?
– Ja, etter ganske mye hurlumhei og baluba. Hun nektet plent noen som helst befatning med Kim. Hun sa det er  “et sinnssykt kleint” forslag. Nektet å rikke seg fra pikeværelset hjemme hos mamma og pappa 
– Og så?
– Utenriksdepartementet kontaktet Skiforbundet, som kontaktet Kongen som kontaktet UD, som kontaktet Skiforbundet som kontaktet statsminister Solberg som kontaktet utenriksminister Ine Eriksen Søreide som sammen med kong Harald og kronprins Haakon Magnus fikk overtalt Wessel til å bli med til Sør-Korea…
– Med? Er Kongen og kronprinsen på Black and Blue and Sometimes Shattered Hearts Club and Texas Hony Tonk Hotel and Cantina?
– Ja, og Bjørndalen måtte skille ut noe av arealet i BDSM-avdelingen til bygging av kongesuiter, rett ved kornåker’n til Grandis.
– Hvordan går det med Kim?
– Han er naken og spiser for det meste. Det er ikke bånn i den mannen. Eter og drekker, fiser og raper. Han har lagt seg litt ut, blitt enda feitere. Han eier ikke skam, gidder ikke gjøre minste lille forsøk på å skjule sine nedre regioner. En av generalene kom stabbende med en underbukse til ham. Kim ble forbanna og siden har ingen sett den generalen… men flere sier de hørte lyden av skytevåpen avfyrt i kjelleren. 
– Trist, men hvordan går det med Wessel?
– Hun er i sjokk, men hun har signert en intensjonsavtale om innledende samtaler med Kim. Avtalen er også undertegnet av Kongen og utenriksministeren.
– Hvordan har Kongen og krompen det?
– De hygger seg, finner seg godt til rette. Thorvald og Kongen er jo gamle kompiser, og det er jo også Haakon og Trond. De drikker og koser seg i baren og ser på striptease. Heiajentene fra Nord-Korea er allsidige.
– Hva med Støre?
– Han er sur, han får ikke være en av gutta. Kongen synes han er en jævla snobb. Raymond Johansen prøver å trøste partilederen og sier at de sikkert kommer til å vinne stortingsvalget i 2021.
– Står til med Hadia Tajik? 
– Rystet og sjokkert. Fast installert på rommet sitt. Hun gråter hele tiden.
– Dakar.
– Nettopp. Men man vet ikke med Hadia… plutselig kan hun slå til. Det vet alle, inkludert Støre.
– Er samtalene mellom Hedvig Wessel og Kim igang?
– Ikke ennå.. men jeg glemte å fortelle hva som skjedde tidligere i dag.
– Jeg lytter.
– Kronprins Haakon fikk en telefon fra kona som lurte på hvor han var. Han begynte å stamme. Han sa at han hadde dratt på guttetur til Gstaad, men den gikk hun ikke på.. for der var hun. Haakon ble bleik om nebbet.
– Uffda.
– Hun tok første fly og er ventet hvilket sekund som helst. Det ser ut til at både Haakon og Kongen gruer seg litt.     
– Dette kan vel komplisere hele freds-og forsoningsprosessen?
– Absolutt.. det skjer noe nå.. vent litt…
Jeg ventet. Jeg rakk to bokser øl og tre sigaretter før Robbie var tilbake.
– Mette-Marit er på plass. Hun ville vite hva som foregår og hun blir nå satt inn i situasjonen.
– Hva sier hun?
– Hun overrasker virkelig. Hun har forstått situasjonen. Hun snøfter og spør på bredt sørlandsk hva problemet er.
– Hæææ??
– Hun vil ikke ha en atombombe i frisyren sin og lurer på hvordan Kim vil ha det… blow job, hand job, eller full pakke..
– Gudbedre!!!!!
– Det kan du si.. og jeg som trodde hun bare var opptatt av å ta seg ut i designerkjoler og med dyre vesker. Haakon er ille berørt, likeledes Kongen. Men de sier ingenting.
– Hva sier Anniken Huitfeldt?
– Helt stum. Seierstad er overlykkelig. Hun har helt glemt bokprosjektet om metoo og Giske. Jeg tror hun har skiftet fokus.
– Hedwig Wessel?
– Gråter og ler og danser omkring som om hun hadde vunnet gull i kulekjøring. Davy Wathne er så rørt at han drakk tre doble whisky på styrten.
– Søtt.

– Absolutt. Vi snakker lykkelig slutt på en kinkig situasjon. Og der kommer jammen Mette-Marit tilbake, ut av rommet til Kim. Hun tørker seg om munnen med en serviett, retter på strømpeholderen, hekter på seg prinsessekronen og justerer håret litt. Hun smiler søtt, dytter tommelen i været, vinker på prinsessemanér og alle skjønner at Kim har fått det han vil og vel så det.
– Jesusmariagonzalesoverallehaugerogvelsådet!!
– Alle jubler. Haakon er stolt som en hane, men jeg tror ikke han vil kysse prinsessen sin på en stund. Selv Anniken Huitfeldt og Raymond Johansen er imponert og stinne av respekt for kronprinsessen. De neier og bukker. Thorvald er rørt, våt i øynene. Han kjenner igjen godt diplomati når han ser det.    
– Prinsessen har jo litt erfaring fra før hun traff prinsen.
-Joa, men allikevel. Hun gikk løs på det ingen andre orket. Hun er større enn Marit Bjørgen, Petter Northug, Johannes Høstflot Klæbo, Fridtjof Nansen… hun har faen skjære meg avverget en atomkrig. Hun gjorde det på knapt fem minutter. Vi snakker situasjonsforståelse, mot og nådeløs effektivitet.     
– Respekt! Hun er folkets prinsesse.
– Nå skyller hun munnen med en dobbel whisky og tenner en Lucky Strike.
– Det er jenta si, det… 
– Hun bør overta som dronning snarest. Men dette har aldri skjedd. Dette er så hemmelig at det går nesten ikke an. Tenk om Se og Hør og VG får nyss om dette. Nyheten vil løpe kloden om med en fart pålydende 300 millioner meter i sekundet.
– Lyshastigheten?
– Jepp. Ikke et ord til noen. Ikke ett!!
– Selvsagt ikke… stol på meg Robbie. Snakkast. Velkommen hjem…

         

THORVALD TAR GREP

Min mann i det uendelig rare landet langt pokkerivold øst er litt røslig og verdt sin vekt i kokain solgt i Bogstadveien og nære omegn.Jeg ventet spent på min fasttelefons kling og klang, For å døyve spenningen hadde jeg drukket ganske tett av en flaske calvados. Rent svinehell for lever’n min at Robbie omsider ringte og rapporterte direkte:

.- Robbie! Hva skjer?
– Du vi’kke tro det.
– Seierstad og Kim har gått og lagt seg under samme dyne og alle puster lettet ut?
– Nix.
– Idrettspresident Tom Tvedt er som snarest innom for en blow job?
– Nei, han har vært her det meste av tiden, bortsett fra en og annen tur innom festlighetene på hotellet der han sier han bor.    
– Giske har oppdaget at han har homoromantiske følelser med markante erotiske islett og har lagt seg etter Davy Wathne?
– Nei, Giske har stø heterofil kurs. Det kan jeg love deg. Han har nettopp…    
-.. jaja, nok prat… jeg gir opp.
– Kim truer med å sende en liten atombombe over langrennsstadionet.
– Er det så farlig, da … LOL er jo snart over, og det er jo nesten ikke tilskuere der… og det er vel en ganske liten bombe, sikkert den minste i sortimentet. 
– Det er sant, men noen er det jo der, og selv små atombomber gjør vondt å få på seg.                                                             
– Hva skal til for at Kim unnlater å sende en slik bombe?
– Gjett.
– I bingen med Åsne Seierstad.
– Jepp, han er en enkel mann og har fått henne helt på hjernen. Feberhet av kåtskap, snart hjerneskadet… hvis han ikke snart spiser noe febernedsettende.
– En politisk gordisk knute av uante dimensjoner.. en nesten umulig oppgave, som da statsminister Chamberlain i 1938 forsøkte å snakke  fornuft med Hitler?
– Ingen ueffen betraktning, men her snakker vi atombombe over byen du aldri lærer navnet på…som kan utarte til en nokså vemmelig batalje i løpet av minutter. Trump vil ikke nøle med å trykke på knappene sine.
– Men nå er jo Black and Blue and Sometimes Shattered Hearts Club and Texas Hony Tonk Hotel and Cantina stappfull av skarpskodde og svært intelligente politikere som kan finne en løsning. Det er vel en brobygger blant dem?
– Vel, det første Støre sa da han kom inn døra her – før han slapp kofferten – var: “Jeg lytter”. Han hadde nok på forhånd satt opp sitt mest alvorlige ansikt og strekmunnen var på plass. Thorvald Stoltenberg satt i baren. Han begynte å le… så kraftig og høyt at han mistet balansen på barkrakken og ramlet i gulvet. Han brakk kragebeinet. Han er på beina igjen nå, med åttetallsbandasje under sin hvite skjorte og røde slips med kokainstriper på.
– Har han også begynt med narkotika?
– Neida, bare et lite hyss utført av sønnen. Jens er jo en skøyerfant.
– Ok, og så?
– Trykket stemning mellom Støre og Thorvald. Støre mener at han har kompetanse og bakgrunn som kan løse denne konflikten. Thorvald bare flirer, kanskje mer enn vanlig – det er jo mye passiv marihuanarøyking her. Støre er saklig som vanlig, han prater masse. Thorvald sier bare at det snart er sengetid for smågutter.
– Uff, det er leit når partikamerater blir uvenner.
– Så sant så sant. Støre har startet samtaler med Åsne og prøver å få henne på andre tanker. Han sier at bare hun kan avverge en atomkatastrofe – med bare en ørliten innsats… én time med Kim. Seierstad er urokkelig og får støtte fra Anniken Huitfeldt, som mener det er “helt uakseptabelt fra et kvinneståsted” å gå med på noe slikt. Huitfeldt er nå så sur på Støre at hun truer med å opprette en varslingssak om Støre… “oppfordring til seksuell trakassering med sikte på gjennomført samleie”.
– Støre er kjørt ut over sidelinjen?
– Ser slik ut, men vent litt nå..
– Jeg venter
Jeg fikk tid til å etterfylle glasset mitt. Rakk også å tenne en sigarett før Robbie igjen var på trå’n:
– Thorvald Stoltenberg har skissert en løsning på problemet. Jeg er litt imponert. Han kan kunsten å tenke alternativt.
– Jeg er lutter øre.
– Thorvald er begavet, snedig og durkdreven.. .og han følger med  på LOL. Han har tenkt slik: Hvem er søt, pen, blond og har ikke vunnet noe i LOL, og vil kompensere med den fineste av alle medaljer..
– Nobels fredspris?
– Nettopp.
– Thorvald er gennial? Hvem tenker han på? 
– Hedvig Wessel, kulekjører. 22 år og søt som en kanelbolle med masse melis på. Tanken er at hun bør kunne erstatte Seierstad.
– Thorvald er nifst smart.
– Jess, men ingen vet om Wessel går med på det. Ingen her tror at Hadia Tajik vil gå med på dette. Hun sier at hun er “rystet, ¨som menneske, kvinne og jurist”.
– Høres kjent ut.
– Ja, politisk håndverk består jo for det meste i å repetere ting.
– Er Wessel i hus?
– Nei, hun har forlengst reist hjem til Norge, men Thorvald har satt i gang UD, som har opprettet en hjemlig og hemmelig bakkanal til Wessel. Det arbeides med å få henne tilbake til LOL-byen og Black and Blue and Sometimes Shattered Hearts Club and Texas Hony Tonk Hotel and Cantina.
– Da skjer det ikke så mye hos deg på en stund?
– Her skjer noe hele tiden. Her har foregått et veddemål denne uken, ganske mye penger involvert.. hvem får først en slem kjønnssykdom? Ingen ble veldig rike, de fleste tippet rett. Kristian Tonning Riise synes det er veldig vondt å tisse.
– Mer?
– Trine Skei Grande har fått gjennomslag for etablering av en innendørs kornåker i det ene hjørnet av BDSM-avdelingen.
– Utrolig hva hun får til.
– Hun har innledet samtaler med Kim, hun ønsker en utvekslingsordning med Nord-Korea. Hun vil ha helt unge nordkoreanske kornbønder til Nord-Trøndelag. Hun snakker fire ukers studieopphold om sommeren. Hun er jo kulturminister og sier at dette vil være en finfin kulturutveksling.
– Hun er jaggu drøy.
– Drøye armer også. Hadia Tajik syntes forslaget dufter av skjult agenda og sa det til Grande. Da ble Grandis så forbanna at hun klabbet til Tajik midt i trynet, så hardt av den vesle AP-nestlederen gikk rett i gulvet. Giske kastet seg over henne og ville gjøre munn-til-munn, men da ble det fart i Støre. Han kjenner jo sin pappenheimer, som det heter.  Han dro til Giske i bakhodet med et tungt askebeger, og nå ligger både Tajik og Giske bevisstløse på gulvet. Borte i baren sitter Davy Wathne og leker sportsreporter, han kommenterer begivenhetene på brekende bergensk. Han er forresten drita full.
– Fy for en huskestue.
– Du sa det. Jeg er glad LOL er over snart. Men hold alt dette for deg selv…. og det med Hedvig Wessel må ikke under noen omstendighet komme ut.
– Selvsagt ikke.. stol på meg, Robbie…

 

KIM, KARAMELLER OG KOKOSBOLLER

Jeg har begynt å stille gjøkuret mitt etter Robbie. Hver natt ringer han fra den underlige byen i det rare landet som er delt i to. Det gjorde han sist natt også. Ikke nok med, han rapporterte direkte fra Black and Blue and Sometimes Shattered Hearts Club and Texas Hony Tonk Hotel and Cantina:

– Hør her.. nå skjer det mye rart her. Begynner å miste oversikten. Anniken Huitfeldt og Raymond Johansen er ankommet. De har startet arbeidet med varslingssak vedrørende Seierstad og Kim. Huitfeldt nekter logopedisk behandling og gjør det således vanskelig for tolken som skal oversette til koreansk. I tillegg er det kulturforskjeller, Kim har aldri hørt om hæsjtæg Metoo og Arbeiderpartiets kvinnenettverk. Johansen er også med… med sitt ansiktsuttrykk kursiverer han alvorlighetsgraden i saken. De snakker om at Kim må ta selvkritikk og komme med uforbeholden unnskyldning til “varsleren”, som de sier. De nevner ikke Seierstads navn. Selv om alle her er fullt ut informert om saken, vil de bevare varslerens identitet, de vil “gjøre det trygt for varsleren å fortelle sin historie”, sier de.
– Hva sier Kim?
– Lite, han skjønner jo ikke en dritt av dette vestlige preiket om seksuell trakassering. Han hører ikke etter og er mest opptatt av at testiklene sine – som visstnok skal være omtrent som før han fikk kusma.
– Ikke umorsomt.
– Artig er også venstresidens rørende tro på at alt kan reguleres, herunder også en klin kokos diktators tanker og holdninger om seksualitet og tilhørende adferd..
– Absolutt. 
– Det ser ikke ut til å gi nevneverdige resultater. Åsne Seierstad er ganske grinete. Hun sier at Kim tok henne på glufsa, hva nå det betyr.. aldri hørt termen før.
– Ikke jeg heller… men hva sier Thorvald Stoltenberg?
– Han er mer pragmatisk, for å si det sånn. Han godsnakker med Seierstad, lokker med karameller, seigmenn og kokosboller…vil hun skal vurdere å la Kim få fri adgang til kroppen hennes en times tid. Han mener det må være en liten pris å betale for gjenforening av nord og sør og hyggeligere forhold til president Trump. Han sier at hun nærmest er garantert nominasjon til Nobels fredspris 2018 – hvis hun bare lar fillene falle og hengir seg til Kim Jong-un og hans “ganske sjarmerende vesen”.
– Godteritrikset til Stoltenberg virker ikke?
– Ikke så veldig godt. Situasjonen virker fastlåst. Huitfeldt og Johansen kommer heller ingen vei med sitt, og de har jo ingen sanksjonmuligheter. Det er selvsagt frustrerende. Men Thorvald Stoltenberg vil jo at Kim skal få tafse mer og vel så det. Ganske interessant.
– Snakker vi ny splittelse i Arbeiderpartiet?
– Ser nesten slik ut.
– Hvor står Jens?
– Han holder med pappa, han er jo pappagutt.. og kanskje han værer heder og ære, ser kanhende for seg avistittelen: NATOs generalsekretær og pappaen hans ordner opp i Korea- krisen.
– Noe nytt fra Støre?
– Han er på telefonen hele tiden. Kilder som står meg ganske nær – rett ved siden av meg i baren – sier at han er i et dilemma. Han vil nødig fornærme Kim. For hvis Kim blir fornærmet, kan kineserne bli det også. Kim har jo kamerater i Beijing.. og er det no’ Støre er redd for, er det å fornærme kineserne. På den annen side vil han gjerne vise moralsk og etisk prinsippfasthet hva angår seksuell trakassering i Arbeiderpartiet. Men så er det dette med Støre og ryggvirvler. Jeg tipper han faller ned på standpunktet om å overtale Seierstad til å gå med på Kims betingelser. Vi snakker realpolitikk.
– Men Hadia Tajik… hun vil vel være med i beslutningsprosessen?
– Det ryktes her i baren at både Støre og Hadjik er på vei hit.
– Du slette tid. Da vil det være flere AP-ledere på et horehus i Sør-Korea enn på Youngstorget i Oslo?
– Jess, og det knytter seg spenning til dette med å ha Støre, Tajik og Giske under samme tak.
– Hmmm.. 
– … men dette må ikke lekke ut. Dette er topphemmelig.
– Min munn er låst og lukket, Robbie. Snakkast…   

KIM OG ÅSNE ÆKKE SÅ VELDIG SANT

Robbie er en hederskar og pålitelig som et sveitserur. Han ringer omtrent samme tid hver natt og rapporterer fra byen hvis navn jeg ikke gidder forsøke uttale..

– Hei Robbiegutten.. du, mens jeg husker det. Hvordan er medaljeoversikten? Hvor mange gull har vi nå?
– Aner ikke, ingen bryr seg… bortsett fra utøverne selv, slekt, venner, trenerne og sportsreporterne.
– Ok.. åssen går det med deg, da?
– Opprettholder stoffskiftet, for å si det sånn.
– Ingenting gleder meg mer, man skal jo kose seg litt… men vær forsiktig med godsakene. No’ nytt?
– Åsne Seierstad er gått i vranglås. Da Kim begynte å tafse og giske på henne, ble hun ikke så blid. Hun freste og klorte.
– Ikke bra.
– Hun hadde registrert at Arbeiderpartiet har etablert et nytt utvalg, Arbeiderpartiets trakasseringsutvalg. Seierstad meldte seg straks inn i partiet og varslet om klåingen. Det er opprettet varslingssak. Anniken Huitfeldt er valgt inn i utvalget og er saksbehandler i Seierstads sak. Hun er lett på foten og er ventet til Black and Blue and Sometimes Shattered Hearts Club and Texas Honky Tonk Hotel and Cantina.
– Er Thorvald Stoltenberg ankommet.
– Han ramlet nettopp inn døra her. Blid som ei sol, men han snøvler som vanlig, og mange forstår ikke hva han sier. Det arbeides med å skaffe en tolk, som kan oversette til vanlig norsk. Også må man ha en tolk som kan oversette fra norsk til koreansk.
– Komplisert.
– Ja, og Huitfeldt lesper…kanskje det trengs en logoped som kan rette opp det før hun begynner å snakke. Ubekreftede meldinger går ut på at Raymond Johansen kommer i følge med Huitfeldt. Han vil nok ha en alvorsprat med Kim. Han er jo moralisten i partiet. Ingen kan legge ansiktet i alvorligere folder enn ham.
-Bortsett fra Støre.
– Ja, selvsagt. Han har også engasjert seg i saken. Han er hele tiden i kontakt med Huitfeldt og sier “jeg lytter” og “ber om respekt for varslere” og “jeg tenker at…”… ja,  det vanlige snikksnakket. 
– Jeg må le… hehehe..
– Jeg også… hehehe… men det er ikke alt. Mannen med det teiteste fornavnet i Norge har fattet interesse for Seierstad-saken.
– Olemic Thommessen.. stortingspresidenten? Kødder ‘u? Han er jo heeelt dust.  
– Så sant så sant, det spekuleres i om han forsøker flytte fokus fra kostnadsprekken på Stortinget til noe helt annet.   
– Litt av suppe!
– Det mener Thorvald Stoltenberg, også. Han hevder at denne saken bør behandles av Arbeiderpartiet. Det arbeides intenst for å holde Olemic unna. Bordelldirektør Ole Einar Bjørndalen har instruert dørvaktene.   
– Men Høyre-gutten Kristian Tonning Riise er jo der.
– Ja, men han har aldri vært interessert i politikk. Han tenker bare på det kvinner har omtrent midt på kroppen. Artig kar. En slags maskot her.
– Hva med Kim og Åsne. Er tonen mellom dem bedre?
– Kan ikke si det. Åsne har emballert seg i en tykk varmedress. Hun svetter fælt, men sier at det er en grei pris for å slippe klåfingrene til Kim.
– Trykket stemning?
– Bildet er sammensatt. Noen ler seg ihjæl. Men Kim… han er sur. Han snakker om raketter og hjemsendelse av de 229 heiajentene.
– Uffda, det vil neppe øke interessen for etablissementet.
– Nettopp. Kinkig sak. Riise har våknet og bedriver intens lobbyvirksomhet med sikte på å få Åsne på gli, slik at Kim får viljen sin og de 229 jentene får bli.
– Er det korrekt oppfattet at fred og forsoning mellom øst og vest og nord og syd er helt avhengig av Åsne Seierstad?
– Knivkvass analyse.
– Skjønner hun ikke at nøkkelen til fred er i hennes besittelse, nærmere bestemt i …
-… jada, skjønner hvor du mener. Vel, jeg vet ikke. Hun er steil og ikke så samarbeidsvillig.
– Er det utredet alternativer?
– Du mener Grande, eller Huitfeldt?
– Eksempelvis.
– Grande orker ikke menn over 18 år. Ingen vet hvordan Huitfeldt stiller seg, hverken på kort, eller mellomlang sikt,  som det heter.
– Spennende dette. Politisk thriller.
– Absolutt. Best å runde av nå. Må tilbake og følge med på begivenhetene. Men du… ikke publisér no’ ennå. Det er for tidlig. Dette er mildt sagt fortrolig materiale.
– Stol på meg Robbie… snakkast…

KIM FÅR EREKSJON

Robbie ringer vanligvis nå det passer dårligst, men noen ganger ringer han når det passer helt fint. Jeg var i våken tilstand, forårsaket av sterk drikk og en dame jeg aldri hadde sett før. Husker ikke riktig hva hun heter… Brita, Britt, eller var det May…no’ sånt. Hun sov og siklet på puta da Robbie ringte.

– Er det den karen?
– Bulls eye, sa Robbie.
– Hva står på? Noe nytt fra Black and Blue and Sometimes Shattered Hearts Club and Honky Tonk Hotel and Cantina?
– Kim har frisknet til. Hans nye generalstab har notert masse og skaffet skikkelig sterke medisiner mot kusma. Testiklene hans er på vei opp og er praktisk talt som før.
– Fett. Da er alt fint og forhandlingene gjenopptatt, våpenhvilen fra 1953 avløses snart av varig fred, forsoning og gjenforening mellom sør og nord? 38. breddegrad blir som Edens hage før Eva gikk på epleslang.
– Det er skjær i sjøen.
– Tenkte jeg det ikke, hva er det denne gangen?
– Vel, det er nokså pikant.
– Giske onanerte i baren og sølte på kjolen til Åsne Seierstad?
– Nix… han bomma og traff slipset til Davy Wathne.
– Ole Einar Bjørndalen har indeksregulert prisene på damene sine?
– Han kjører lavpris..
– Kristian Tonning Riise har gått amok blant damene og har fått to timers sexnekt?
– Én time.
– Jeg gir opp.
– Som sagt, skjær i sjøen. Kim har satt betingelser for videre samtaler.
– Han vil ha oppmykning av sanksjonene.. fri import av viagra?
– Det er forlengst i boks. Pfizer vil jo tjene penger. De sponser forresten dette etablissementet.
– Kim vil ha tilbake Volvo-avtalen, den fra 1974? Da kjøpte jo Nord-Korea 1000 Volvoer og har ikke betalt et øre ennå.
– Svenskene har lært.
– Kim vil ha en vestlig spesialist i plastikkirurgi i hel stilling, med sikte på å bli mer og mer lik bestefaren sin?
– Det har han allerede.
– Jeg gir opp.
– Han sprader omkring med ereksjon og vil ha ubeskyttet sex med Åsne Seierstad.. og alt tilbehør.
– Særr? Hva sier Seierstad?
– Hun er ikke begeistret. Kim insisterer, han er urokkelig. Han er jo diktator.
– Litt av en kar.
– Nettopp, litt. Jens Stoltenberg har tatt grep, kontaktet faren sin, Thorvald. Han er jo en trivelig kar og har lang erfaring med utenrikspolitikk og diplomati.
– Han lyktes ikke så godt som FNs fredsmegler på Balkan den gangen på 90-tallet.
– Fordi han gikk tom for Smørbukk-karameller i den mest kritiske fasen. Han har lært. Han er på vei, ventet når som helst.
– Positivt. Vi snakker kanskje verdenssensasjon, men tror du Seierstad lar seg overtale med godterier? Hun må vel kjenne på ansvaret. 
– Det vet vi ikke ennå, men ubekreftede meldinger går ut på at hun er litt av en slikkmunn.
– Jeg er spent.
– Jeg også, men dette er sensitivt. Du må være tilbakeholden og ikke publisere noe av dette.
– Seff ikke, Robbie. Stol på meg. Snakkast… 

KIM FÅR KUSMA

Synd å si at jeg ikke var spent før Robbie ringte og fortalte aller siste nytt fra toppmøtet på Black and Blue and Sometimes Shattered Hearts Club and Texas Honky Tonk Hotel and Cantina. Han ringte midt på natta igjen.

– Robbie?
– Jepp.
– Nå er jeg spent. Hvordan går toppmøtet mellom Kim og Jens? Blir det fred og fordragelighet? Slutter Kim med disse dumme rakettoppskytingene sine?
– Det er oppstått komplikasjoner..
– Uffda, Kim er fyllesjuk og ugrei?
– Nei.
– Ingrid Schulerud har fått nyss i hvor Jens er og hva han driver med?
– Nei.
– Bordelldirektør Ole Einar Bjørndalen har stengt BDSM-avdelingen for oppussing, og det har skapt misnøye?
– Nei, det er litt delikat dette..
– Ok, jeg er praktisk talt et stort øre.
– Vel, Kim og Jens var interessert i samme dame, og de slo seg like godt sammen…
– Trekant?
– Kan vel si det. Men Kim ble ganske nedfor og gretten da han så at Jens har større tiss enn ham selv.
– Du slette tid. 
– Kloke ord.. vel, det ble litt uggen stemning, og Kim trakk seg tilbake til sine generaler, som noterte masse i notisbøkene sine før de aksjonerte.
– Ååå… tilløp til vold? Beordret Kim ny rakett til værs?
– Nei, generalene bestilte en dose kusmavirus.

– Hææææ…???
– De hadde guugla og fant at kusma bevirker opphovning nedentil..
– Penisforstørrelse?
– Nettopp. Men de må ha misforstått… sikkert googleoversettelse. Kusmaviruset får undertiden testiklene til å hovne opp, de blir skikkelig svære.   
– Jøye meg…
– Nettopp. Kim fikk ikke stor tiss. Han fikk svære baller, og tissen hans er blitt mindre… sett i forhold til ballene.
– Du store allstyrelse..
– Som jeg skulle sagt det selv… og Giske begynte å le. Latter er smittsomt, vet du.. og da lo også de nordkoreanske heiejentene.
– Huffeluff..
– Du sa det… Kim greier ikke gå skikkelig. Han kreker tvikroket omkring, veldig fortung. I sted gikk han på trynet i et bordbein og veltet et trau kokain. Han har fått spesialkrykker og en bunke skreddersydde underbukser.
– Fortærende greier, forsøket på fred og forsoning mellom øst og vest kollapset på grunn av kusma?
– Jepp, og generalene hans er borte vekk, sendt nordover. Jeg tror ikke de lever til LOLs avslutningsseremoni.
– Hva sier Stoltenberg?
– Han er meget lei seg og har knappet igjen smekken. Åsne Seierstad noterer så blekket spruter veggimellom. 
– Vel vel, litt av en utvikling. Synd, men noen ganger er livet en jammerdal.
– Kloke ord, igjen. Men dette kan du ikke publisere, ikke den vedlagte skissen av Kim, heller. Det kan ikke utelukkes at forhandlingene kommer på skinner igjen.
– Dette blir mellom oss, Robbie. Stol på meg. Snakkast…   

KIM KOM OG KOMMER OG KOMMER IGJEN OG PÅNY

Telefonen klemtet. Tidsforskjellen mellom Norge og LOL-byen er betydelig. Jeg våknet, lette etter telefonen i mørket og og fant den.

– Robbie her. Håper ikke det er ubeleilig.
– Neida, klokka er jo to allerede. Jeg har alt matet småfuglene, pissa i snøen, dusjet, spist frokost… pannekaker med lønnesirup og vaniljeis. Nå drikker jeg kaffe og røker sigaretter 
– Sorry, jeg kunne ikke vente. Jeg har nyheter. Du vil ikke tro det.
– Trond Giske har satt barn på Åsne Seierstad, og nå må de gifte seg?
– Kan tenkes, jeg skal sjekke det nærmere… nei, det..  
– … Trond Giske har konvertert til homofili og vil gjerne undertegne en intensjonsavtale med Jens Stoltenberg – om å bli bedre kjent ?
– Kan ikke utelukke det, men det…
-… Trond Giske har innsett at han lever et forkastelig og ikke særlig bærekraftig liv… og har tatt flyet hjem? 
Det kan du utelukke.. nei, nå skal du høre.
– Jeg er blott og bart et øre.
– Kim er ankommet.
– Kim hvem?
-Kim Jong-un.. smuglet inn på Black and Blue midt på natta. Eskortert av en hel haug sånne raringer i militæruniformer med masse medaljer og salat. De går og suller og stuller rundt ham og noterer på notisblokker. Han liker å se på ting, han er jo kjent for det. Guidet tur gjennom hele bygningen, alle etasjene. Han liker det han ser. Han er helt gæærn. Nå spiller han golf og drekker med begge hendene, digger importert kokain og svinger ikke bare golfkølla.. om du skjønner…
– Du store skipsforlis… du kødder??
– Nix, toppmøte. Han vil slå av en prat med NATOs generalsekretær, og det er jo Jens Stoltenberg. Forholdet mellom Kim og Vesten er jo ikke så godt at det gjør no’. Kim vil bli jovvvial kamerat med Trump og sånn. Han benytter LOL som arena for toppmøte mellom NATO og ham selv.
– Dette er jo en sensasjon. For første gang i historien fungerer LOL etter den opprinnelige hensikten – fred, forsoning og forbrødring mellom nasjoner.
– Nettopp.. og Kim ække så gæærn som alle skal ha det til. Litt av en friskus. Munter kar. Det gjelder bare å holde ham med kvinner og børst.
– Hva sier Stoltenberg?
-Han ha’kke stått opp ennå. Han ligger ovenpå, har forsonet seg skikkelig med en av disse nordkoreanske damene som jobber her. Men Kim forstår situasjonen og kan vente, sier han. Det gjør han i baren, mens alle generalene hans står omkring og noterer alt han sier og gjør. Ser nesten ut til at han har fått et godt øye til Åsne Seierstad – som forøvrig har gitt opp sin anonymitet og fremstår som den hun er, innerst inne, bak klærne… og det er litt av et syn. Hun har søte hyller.
– Du store og kanskje aller største sjøslag i verdenshistorien…

– Du sparer ikke på ordene i dag?
– Dette er jo en verdensnyhet..
– Jess, men jeg har lovet å ikke si noe til noen. Jeg har undertegnet taushetserklæring. Ingenting må komme ut. Du kan ikke publisere no’ av dette. Dette er historisk.
– Geopolitisk toppmøte på horehus.. yeah, that’s news…
– Du må holde det for deg selv- inntil videre.
– Selvsagt, Robbie. Stol på meg. Vi snakkast… tjallabais..                             

BLACK AND BLUE AND SOMETIMES BROKEN HEARTS… DOWNTOWN LOL CITY

Ikke kommet inn noen LOL-tips fra dere lesere. Slapt, men sant. Situasjonen er fortvilet: Lesere som ikke gidder og en korrespondent helt ute av kurs. Jeg sitter på mitt kontor i en tårnbygning i byen der jeg bor. Det er vindstille. Noen solstråler i 30 graders vinkel. Jeg kan se torget og skøytebanen der, den holder ikke olympiske mål, men den holder. Det er vindstille. Jeg har en fasttelefon, den står midt i rommet. Den er taus. Jeg sitter ved siden av, i en dyp lenestol. Jeg drikker brennevin og tenker at… men akkurat i det tankene strakte seg etter hverandre og ville danne et mønster, ringte telefon. Jeg grep røret på første klemt:

– Robbie!
Det spraket og suste.
– Robbie!
Suset stilnet hen og etterlot seg ingenting, bortsett fra Robbies stemme:
-Jepp, det er meg. Direkte fra byen du aldri lærer navnet på. Du skulle vært her.
– Ellers takk, går det bra? Kona di har prøvd å få tak i deg i flere dager. Hun er ganske gretten. Hun lurer på hva du driver med. Jeg sa at du var travelt opptatt, og at vinden nok hadde blåst ned alle telefonstolpene der borte. Hun er ublid, snakket om å fylle ut skilsmissepapirer. Dere ha jo hatt de liggende en stund.
– Kjøp noen blomster til henne og litt sjokolade. En Stratos og et par mandelstenger pleier å holde, da blir hun blid. En konfekteske hvis det er helt krise. Jeg har det travelt her nede, jobber som bare faen.
– Du bor på et bordell, drikker deg full hver dag og puler horer fra Nord-Korea.
– Det er her det skjer… Black and Blue and Sometimes Shattered Hearts Club and the Texas Honky Tonk Hotel and Cantina.
– Tungt navn på et horehus.
– Kan være, men det gjelder å være nær kildene.
– Jeg noterer.
– Dette stedet er for denne byen det Hotel Adlon var for Berlin i mellomkrigstiden. Mange prominente gjester. Åsne Seierstad er ikke blant den. Hun kaller seg noe annet.
– Hva faen gjør hun der?
– Nytt bokprosjekt. Hun gjør research. Hun har signert intensjonsavtale med Gyldendal om bok omhandlende Trond Giske og metoo. Nesten litt søtt. Hun har spjåket seg til, kledd seg ut… ser ut som Mata Hari. Undercover. Hun tror ingen kjenner henne. Hun lusker på Giske 
– Men dette er et horehus, er det ikke?
-Jo, men ikke bare det. Bygningen har flere etasjer, øverste er etablissementets BDSM- del… stjerten i været og pisking og sånn.. rød kule i munnen, og menn med nihalet pisk i klypa og lærmaske med glidelås foran munnen. Idrettspresident Tom Tvedt liker seg der. Nest øverste etasje er selve bordellet, med Kims småpiker. Idrettspresident Tvedt er stamgjest der også. Han drikker tett, raver omkring og breker på dette Stavanger-målet sitt.
– Men han er da gift, med partisekretær Kjersti Stenseng.
– Jada, men han kan ha glemt det… som sagt veldig full. Han er mye sammen med Trond Giske, de deler interessen for billig børst og kvinner. Giske er ganske høy og synes det er artig at de nordkoreanske damene er så lave at de ikke trenger gå ned på ham, de kan bare stå helt vanlig .- noen av dem endog med på høye hæler.
– Den store mituvekkelsen som har hjemsøkt vårt land har ikke gjort no’ inntrykk på ham?
– Ser ikke slik ut. Jeg slo av en prat med ham i baren i går kveld. Hele mannen luktet av kvinne.
– Du slette tid.
– Nettopp. Og hist og her lusker Seierstad rundt og noterer på en blokk.
– Jøye meg.
– I går var Jens Stoltenberg her og spilte golf.
– Hæææ?
– Tredjeetasje er i sin helhet viet golf. Attenhullsbane. Kims 229 heiajenter tar tørn på skift. Jeg sier ikke mer.
– Jo, gjør det.
– De ligger hist og her rundt forbi med lårene veldig langt fra hverandre… ja ,du skjønner sikkert… det gjelder å sikte.  Mange golfentusiaster her. Gerhard Heiberg var innom og slo noen slag, før han gikk opp trappene.
– Hææææ???
– Det står boller fulle av sånne blå tabletter overalt. De kaller det blåswix. Ole Einar har tenkt på alt.
– Sett no’ til statsminister Solberg?
– Nix, men kulturministeren er her. I Norge er jo idrett høykultur. Hun hygger seg som bare det. Ække no’ kornåker her, men Ole Einar har skaffet et par tenåringsgutter fra landsbygda i nord. Hun har forresten fått en god tone med Giske. Veldig god, for å si det sånn…
– Men burde du ikke ta deg en tur utendørs, skaffe noen nyheter. Intervju med Aksel Lund Svindal, for eksempel.
– Trenger ikke gå ut for å gjøre det. Dessuten er det ingen som gidder være ute i det dårlige været. Ja, bortsett fra de som går på ski og skøyter og sånn, da. Blåser hele tiden, vet du. Kaldt og uggent.
– Du slette tid!
– Korrekt, men du kan ikke publisere noe av dette.
– Neiærrugæærn, det skulle tatt seg ut.  Dette blir mellom oss. Stol på meg, Robbie… snakkes.
 

HEI OG HÅ OG HOR…. I LOL-BYEN

Jeg har hørt snakk om at noen nordmenn har fått, eller tatt noen medaljer. Det er fint. Gratulerer. Men LOL ække over, uheldigvis… ennå noen dager igjen… hvilket betyr at jeg må bringe stoff fra byen jeg aldri greier skrive korrekt. Ja, det er mer plikt enn glede, men har man påtatt seg oppgaven som kommentator for et så stort sportsarrangement …  ja, så føler man ansvar, man må stå løpet ut, som man sier i denna bransjen. Men det er slik fatt at min korrespondent der borte i det rare landet langt pokkerivold i østlig retning har “ryki på en smell”, som vi sier her i nabolaget. Det er visst no’ med råbillig narkotika av ymse slag, billig børst og masse damer uten så veldig mye klær. Jaja, sånt skjer… og jeg tror ikke jeg kan forvente ferske nyheter fra hans kant – som jeg kan viderebefordre til dere.

Korrespondenten min, som gjerne vil være anonym – han insisterer faktisk – er en durkdreven kar, avsindig dyktig reporter. La oss kalle ham Robbie. Hans evne til å komme “innafor” er legendarisk. men han har lett for å la seg avlede litt –  av “det ganske, men av og til litt tidvis slitsomme søte liv”, som han kaller det. Men før han gikk grundig på snørra – trolig i en sjampiskjøler stuvende full av billig kokain –  rapporterte han hjem jevnlig og med stø penn og stilsikkerhet så frapperende at jeg bare måtte gi meg ende over.
Noen dager senere var språket litt tilrufset, men innholdet så oppsiktsvekkende at øyebrynene mine pushet hårfestet. Jeg måtte etterfylle calvados i kjøkkenglasset.. Jeg vet jo at Robbie er god til gå bakenfor nyhetsbildet. “Alt interessant foregår i mørket”, sa Louis- Ferdinand Céline en gang. Robbie mener visst noe annet. Han hevder at alt interessant foregår på hoteller i byen jeg aldri lærer navnet på – selveste LOL-byen. Før han sendte saken, ringte han og sa: – Hold deg ved mailboksen. Gla’sak på vei. 
Tittelen var HEI OG HÅ HOR. Brødteksten startet  nokså forsiktig, litt ordebukkeri og småslarv, litt om hæsjtæg metoo i et mystisk, østlig perspektiv. Litt pent formulert lirularum bare for moro skyld. Men så ga han gass, kanskje litt mye. La meg gjengi et redigert, neddempet utdrag:
Hvem tafser på hvem, og er Marit Bjørgen gravid igjen? Skjedde det rett før start på 15 kilometer’n. Hvem leverte satsen? En russisk turist? Hvordan gikk det til? Har hun fransk åpning i skidressen sin? Hva foregår på hotellene. Vi vet jo at det er mye fyll og skjørlevnet i norsk idrett. Durkdrevne fylliker, mange av dem. Bare spør idrettspresident Tom Tvedt. Han vil nok ikke innrømme det, og han vil nok avvise på det sterkeste at mange i Norges Idrettsforbund burde vært fast installert på Vangseter. Alle vet at tøylesløs fyll avleder tung og ubeskyttet sex, ikke bare romantisk gla’sex, men virkelig dirty sex på toaletter og i bøttekott. Feirer Maren Lundby gullet med å danse kliss naken og bloddopa omkring i hotellresepsjonen mens hun spiller på kjøttfløyta til en eller annen tilfeldig forbipasserende kelner? Ja, det ser granngivelig slik ut. Og er Heidi Weng så uskyldig som hun ser ut til? Eller er ryktene sanne… er hun egentlig en femme fatale som valser omkring bare iført stay ups og skibriller og feier over alle pikkoloene på hotellet? Og hva har vi er, er det ikke Tiril Eckhoff som sitter borti en krok og fyller årene sine med med ukjent  preparat fra noe som ligner en hagesprøyte? Joda, heia Tiril. Og hva med  Ole Einar Bjørndalen. Har han allikevel sneket seg med og håver inn svære trillebårlass med dollarsedler som hallik og bordelldirektør for de søte, små heiajentene fra Nord-Korea… og deler penga likt med diktator Kim i nord. Den karen trenger jo litt vestlig valuta, slik at han kan shoppe rakettdrivstoff fra Kina. Etter drøyt hundre forsøk på å få tak i Bjørdalen for en kommentar til denne virksomheten, lyktes jeg til slutt. Han sa: – Dette skal du bare ta rennafart og driiiiite i, din jævla  forpulte kødd….på den annen side… du virker som en ålreit kar. Kom bare innenfor, det er nok til alle. Davy Wathne kom nettopp… Kristian Tonning Riise og Trond Giske sitter i baren. God stemning…     

Drøy kost, dette. Jeg tror ikke et øyeblikk på det. Nei, jeg gjør ikke det – ikke et øyeblikk. Helt usannsynlig. På den annen side: Hvem forutså 11. september 2001 og Berlinmurens fall tolv år tidligere?
Anyway… virker som Robbie har sluttet å virke, etter at han ble kompis med Ole Einar Bjørndalen. Derfor trenger jeg tips, folkens… men vær litt særrriøse, da. Alle LOL-tips mottas med utakk og ingen premie..