ALTERNATIV HJELP I EN VANSKELIG TID

Det er unntakstilstand i Europa, og 27 land vil sende våpen til Ukraina. Til og med Finland er på hugget, likeledes det evig nøytrale Sverige, som er viden kjent for å ikke ville blande seg inn i noe som kan virke skummelt. Danmark sender 2700 panservernraketter. Tysland har tenkt nytt og brutt med tidligere tilbakeholdenhet hva våpen angår og sender 500 Stinger-raketter og 1000 panservernvåpen til Ukraina.
Norge har fått en ønskeliste fra Ukraina. Regjeringen Støre vil ikke ut med hva som står på den listen, men det er visst litt forskjellige saker og ting, deriblant våpen. Men Støre vil ikke sende annet enn noen hjelmer og skuddsikre vester og kanskje plaster, pyrisept, sårsalve, såpe, tannkrem, tannbørster, tannpirkere, dopapir, truseinnlegg og sanitetsbind.
Ja, for det er jo bra å opprettholde hygiene og tannhelse, selv om det er full krig og sivile dør i rakettangrep og artilleriild. Nøyaktig hvor mange ukrainere som er drept, vet kanskje ingen, men Dagbladet melder at 14 barn er drept.
Den norske regjeringen vil ikke forhaste seg. Støre må tenke grundig gjennom saken, lese nøye gjennom ønskelisten fra Ukraina. Hva vil Putin tenke om norsk våpenhjelp til Ukraina, og vi har jo felles grense med Russland i nord. Det kommer en dag i morra… og vi er jo tjent med å ha en god tone med russerne.

Man ser et mønster her, man gjør det .. Støre er jo ikke kjent for linjalrett ryggrad, han har krøpet både for kinesere og gærne muslimer, og ingen vet egentlig hva han mener om ytringsfrihet. Det Støre ynder å kalle dialog, benevner andre feighet.
Kan det tenkes at Støre enda en gang bøyer av og tenker alternativt: Ukraina må jo begrave sine døde og det jo ikke gratis, og her i Norge har vi jo Trostrud-Freno, postadresse 2850 Lena, som på sin hjemmeside skriver:
Norges største kisteprodusent. Som en del av Fredahl-Rydéns konsernet, kan vi tilby Skandinavias bredeste kisteutvalg. Vi tilbyr også et komplett utvalg av produkter som benyttes i forbindelse med begravelser.

NOEN ER OVERRASKET…

… og skjønner ikke hva det går av Vladimir Putin. Er han blitt helt gæærn, klin kokos? Vel… de som tror det, har ikke lest nok russisk historie. Putin er russer,  og ingen har ennå tilbakevist tesen om at russere er ekstremister allerede i fødselsøyeblikket … og er de ikke det, blir de det med tiden.
Da filosof og forfatter Bertrand Russel vendte hjem etter en tur i Sovjetunionen mot slutten av 1920-tallet, var han ganske imponert av det han hadde sett. Noen innvendte og spurte om det ikke var litt vel strengt der borte, i overkant diktatorisk og brutalt. Russel skal ha svart:
“Herregud, da mann .. hvordan ville De holde orden på et folk bestående av Raskolnikov, Marmeladov og brødrene Karamasov?”
Disse figurene var ikke virkelig personer, de var menn oppstått i hodet til dikteren Fjodor M. Dostojevskij, men han diktet ikke uten å se ut av vinduet. Han gikk endatil ut av huset og rundt omkring. Han fikk jaggu litt å skrive om, og etterhvert formulerte han denne lille setningen: “Om Gud er død, er alt tillatt”.
I 1881 hadde han sett og hørt mer enn nok. Han døde, 59 år gammel.

Da hadde Mikail Bakunin vært død i fem år, og Sergej Netsjajev hadde ett år igjen å leve. Lenin var 11 år, Stalin tre år og Rasputin var 12.
Lenin var terrorist og fortsatte som det etter at han ble statssjef. Han skal ha sagt: Friheten er en dyrebar ting, så dyrebar at den må rasjoneres. Han avskaffet Gud og tillot seg alt.
Da han døde, overtok Stalin og etablerte en regime så heidundrende kriminelt at selv Hitler ble imponert. Døden løser alle problemer, sa Stalin og ingen vet nøyaktig hvor mange millioner problemer Stalin løste. Stalins stat var ikke først og fremt en nasjon, men et slaktehus med skrågulv og spyleanordninger.
Da Stalin døde, sank dødstallene .. men hvem andre enn russere kunne tillate innsettelse av spradebassen Krustsjov som statssjef? Og Bresjnev, som på slutten av sin regjeringsperiode var mer død enn levende, og Tsjernenko … som ved innsettelsen var et lik med puls.
Gorbatsjov var altfor moderat etter russisk smak, Jeltsin var som han var og Vladimir Putin er ei bølle, akkurat som Stalin. Ingen må bli overrasket om han angriper Kiev med sikte på gjenvinning av noe som gikk tapt ved Sovjetunionens kollaps. Han gjør det kanskje ikke i dag, kanskje ikke i morra, kanskje ikke til uka … men kanskje neste år.
Man må spørre seg: Hva slags folk lar seg lede av sånne typer? De må jo være noe med russere. Hvordan kan de finne seg i å ha en ekstremist som statssjef? Kanskje svaret er så enkelt: At de selv er ekstremister.

DE FÆLE ANTIONANISTENE

Akselerasjonisme. Aldri hørt om begrepet, ikke før jeg blott og bart en passant hørte ordet sveve ut av radioen min forleden dag. Min første tanke var råkjøring, dette med at noen liker å kjøre veldig fort og vil vite hvor lang tid ens kjøretøy bruker på å oppnå 100 km/t, eller kanskje 200.
Jeg flirte litt og tenkte at rånemiljøet i Notodden og omegn har pønsket ut et litt opphøyet begrep på sin virksomhet, som i altoverveiende monn foregår bak rattet i ekstremtrimmede 240-Volvoer. En slags ideologi, utviklet av 98-oktan, dobbel Weber, breifelger, lavprofildekk, laksetrapp og Wunderbaum.
Artig, rånemiljøet svinger seg opp … kanskje har det fått nytt tilskudd av medlemmer, et halvt dusin idéhistorikere som vil løfte råkjøring og børning til noe mer enn det er. Ja, sånn tenkte jeg … helt til jeg spisset ørene og bragte på det rene at PST i sin nyeste trusselvurdering anser akselerasjonister som en terrortrussel.

Jeg hentet fram Nasjonal trusselvurdering 2022 og leste at akselerasjonistene vil fremskynde en samfunnskollaps mens hvite fremdeles er i demografisk flertall i Vesten, for å redde den hvite rase. Altså: Rasekrig.
Litt av noen friskuser, med andre og kanskje ikke så velvalgte ord… nåvel, jeg tenkte at det umulig kan være så mange av denne sorten, men jeg var nysgjerrig, guuglet litt og fant en tekstsnutt fra avisen Utrop, omhandlede første dag i rettsaken mot Philip Manshaus. Tittel: Akselerasjonisme, jødehat og nettkultur. Ettersom jeg er en ganske overfladisk person, gadd jeg bare lese ingressen, som slutter med … obskur teori som opprinnelig stammer fra russiske revolusjonære, men som i dag florerer blant nynazister og nettkulturer som mener menn bør avholde seg fra å onanere.
Jeg kunne ikke la være merke meg ved de siste ordene. Er det slik fatt med disse akselerasjonistene at de tar uendelig mange mils avstand fra det eldste av alle håndverkstradisjoner? Litt mer folkelig: De tar seg aldri en runk!?
Vel, i så fall har vi med en ganske aparte del av befolkningen å gjøre. Mitt inntrykk er at de fleste menn onanerer så lenge de har førlighet i armer og hender. Det samme gjelder kvinner, har jeg hørt, eller lest et sted.
Så hva blir det igjen, en bitteliten sekt av sære antionanister inn fra ytre høyre? Virker ikke så skremmende. Jeg tror PST-sjef Hans Sverre Sjøvold kan slappe helt av, med en kopp kaffe og et wienerbrød.