FAKTISK LITT KONKURRANSE

Faktisk.no (heretter Faktisk) har fått en konkurrent: FaktiskFakta (faktiskfakta.no). Årsaken har trolig å gjøre med at Faktisk, som fra hver av sine eiere – NRK, VG, Dagbladet, TV2, A-Media og Polaris Media – årlig mottar én million kroner i driftsstøtte. Tilsammen seks millioner kroner.
Faktisk ble stiftet 27. april 2017 og mottok etableringsstøtte pålydende 10 millioner kroner, likt belastet Dagbladets Stiftelse, Fritt Ord, NRK, TV2 og Stiftelsen Tinius … og i 2019 klinte også Sparebankstiftelsen DNB til – tre millioner kroner.
Ikke til å undres over at Faktisk ikke bryr seg nevneverdig om å faktasjekke sine eiere, som sørger for lønna til redaktør Kristoffer Egeberg (Stoffer’n, på folkemunne) og alle hans faktasjekkere.
I stedet liker de å faktasjekke om noen har gjort sugejobber i Statsbygg, om hvordan været var i Falun 11. mars 1989 og om det er riktig som trimdame Kari Jaquesson hevdet … at norske hærstyrker, væpnet til tennene, venter på klarsignal fra statsminister Solberg før de gyver løs på den norske befolkningen.
Kan godt tenkes at denne dialogen tildro seg i Faktisks redaksjonslokale da det ble kjent at de hadde fått en konkurrent:
Egeberg: – Kom hit alle sammen!
Alle sammen: – Ja, sjef.
Egeberg: – Faens forpulte faktafitter.
Alle sammen: – Så så, sjef…
Egeberg: – Jeg mente ikke dere. Vi har fått en konkurrent, som vil faktasjekke oss.
Alle sammen: – Ååååå???
Egeberg: – Faen.. følger dere ikke med? Vi står i fare for å miste monopolet, og hvem faen har lyst til å bli faktasjekket??
Dernest en diskusjon om hvorledes håndtere konkurransen. En tøffing foreslo hacking, en annen ymtet lavmælt om å legge om stilen litt, i tråd med de nedskrevne og ideelle retningslinjene.
En skjemtegauk i forsamlingen påpekte det litt artige i at faktasjekkere sjekker faktasjekkere i meningsmarked der de fleste aktører er opptatt av alt annet enn fakta, og en annen fulgte opp med å ymte om at det kan være bra med litt konkurranse og tullet med at domenene fleipellerfakta, kaldefakta og faktafaen kanskje er ledige.
Redaktør Egeberg syntes ikke dette var no’ morsomt i det hele tatt. Diskusjonen endte slik:

Alle ilte til sine laptoper og notatblokker. Nå er noen dager passert og Faktisk har ikke skrevet en eneste linje om sin konkurrent og overvåker, men de har nok sjekket og slått fast at FaktiskFakta finnes. Faktisk helt sant.

SEXNEKT

Min venn Ralf ringte i går kveld. Ettersom jeg nettopp hadde tilført meg selv to bokser pils, en raus GT og et kjøkkenglass calvados, var jeg i godt lune og løftet telefonen:
– Hei, Ralf … lenge siden. Bra med deg?
– Njæ … Øydis har iverksatt sexnekt.

– Uliv og usemje. Natt til i går snudde hun seg i senga, vendte ryggen til og kald skulder attpå.
– Så dumt.
– Men vi sover jo nakne, og jeg lirket meg inn.
– Din luring.
– Da våknet hun og var fly forbanna. Hun ville anmelde meg for sovevoldtekt.
– Ups.
– Jeg fikk med nød og neppe snakket henne fra det. Men nå har hun utarbeidet og trykket opp i flere eksemplarer en samtykkeerklæring i A4-format. De ligger i en bunke på nattbordet hennes og begges signaturer må påføres før vi har sex … en gang i fremtiden.
– Fortærende ergerlig.
– I erklæringen er oppført i kursiv hva som er tillatt og ikke. Avvik medfører voldtekstanmeldelse.
– Du store allstyrelse. Rødt lys i bakluka?
– Redd for det.
– Hvor lenge varer sexnekten?
– Det vet bare Øydis.
– Kinkig.
– Noen ganger skulle jeg ønske at vi var muslimer, ihvertfall nattestid.
– Hæææ?
– Ja, blant muslimer er det ikke som heter voldtekt innenfor ekteskapet, sant å si ikke utenfor heller – så lenge det går utover vantro. Mannen eier kvinnen helt og holdent og det er hennes forbannede plikt å stille seg til disposisjon tjuefiresju..
– Jojo..
-Det står i Koranen. Mannen har rett til å feie kona når som helst. Fy faen med svinefett på … disse muslimkara har jaggu innrettet seg bra.
– Sant.
– Men jeg har en idé.
– Jeg er lutter øre.
– Øydis liker nye og spennende ting, kanskje hun vil konvertere.
– Ehhh …
– Jeg blir dessuten ganske kåt av å se muslimske kvinner med masse klær overalt og hijab … fantasien løper som en vill hest over alle hauger, det ender alltid med at jeg utvikler knallhard ereksjon på de mest upassende plasser i offentlig sektor, eksempelvis i kassakøen på Kiwi.
– Artig tanke, men tror du Øydis vil gå med hijab og sånn da?
– Vet ikke, men det er vel verdt å spørre, synes du ikke?
– Ehhh … nei.

FAKTISK SPIKERSUPPE

Faktisk.no (heretter Faktisk) har tildelt seg rollen en ideell organisasjon og uavhengig redaksjon for faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge.
Helt og holdent uavhengig er nok Faktisk ikke, og når man skal sjekke fakta og avsløre falske nyheter, er det ikke helt ideelt å være eiet av NRK, VG, Dagbladet, TV2, A-Media og Polaris Media – som årlig gir Faktisk 6 millioner kroner i driftsstøtte.
Det skjønner nok også han som er redaktør i Faktisk, nemlig Kristoffer Egeberg. Derfor må han tenke litt alternativt og be folkene sine skrive om noe som ikke påfører eierne dårlig humør – eksempelvis noe om vikepliktsregler og syklister og sånn.
Ikke akkurat et sexy tema, dette … de fleste er ikke så opptatt av det, men noe skal man jo skrive om, og da må man ha noen som kan gjøre akkurat det. Kan godt tenkes at denne samtalen forløp i Faktisks redaksjon for cirka en uke siden:
Egeberg: – Eva og Øyvind, hør her.
Eva og Øyvind: – Ja, sjef.
Egeberg: – Jeg har en idé.
Eva og Øyvind: – Flott, sjef.
Egeberg: – Dere skal teste følgende påstand: Hvis du sykler over gangfeltet, har ikke andre kjørende vikeplikt for deg.
Eva og Øyvind: – Hæææ, sjef.
Kanhende ble Egeberg litt irritert av denne sløve reaksjonen og minnet sine faktasjekkere om hvilket formidabelt samfunnsansvar som faktisk hviler på Faktisk, og at det i dette tilfelle er tale om å rydde opp i uklarheter og således forhindre kanskje flere hundre dødsfall i forgjengerfelt Norge rundt.


Eva Akerbæk og Øyvind Bye Skille er ikke av den sorten som unnslår seg ordre, selv om den innebærer test av en henimot opplagt påstand, og alle har vel i dårlige tider kokt suppe på en tynn spiker.
De satte i gang og produserte en rikt illustrert og faktaspekket tekst, 176 centimeter lang på min laptop.
Akerbæk og Skille ble kanskje ikke ferdig med dette arbeidet før sola gikk ned i vest, men så ble det da også resultater og en konklusjon: FAKTISK HELT SANT.
Jepp, Egebergs påstand holdt altså stikk, og man kunne kline til med denne tittelen:
Bilister har ikke vikeplikt for syklende på grunn av gangfelt

LØGNEREN FRA STÆVÆÆÆNGÆR

Det er forskjell på en vennlig kyniker og en vemmelig kyniker. Selv foretrekker jeg førstnevnte variant. Jan Egeland er generalsekretær i Flyktningehjelpen, men han er best kjent som mannen som har opphøyet seg til en slags moralsk yppersteprest, den mest barmhjertige av de mest barmhjertige samaritaner.
Han er godhetens og nestekjærlighetens kyniker, som trolig setter av halve arbeidsdagen til utpønsking av hvordan få enda flere blågluggede nordmenn til å støtte opp om hans prosjekt … og alle halvdemente gamle tanter på alle sykehjem smelter ved blott og bart synet av hans vennlige vesen og velmodulerte stemme, for dernest å åpne sine portemoneer på vidt gap og vel så det.
Egeland er absolutt uansvarlig. Hans privilegium er å fortelle hva nordmenn bør mene om norsk flyktningpolitikk og hva de skal gjøre (sende penger), samtidig som han moraliserer over de som må leve med konsekvensene.
Han ble intervjuet av Morgenbladet nylig. Han ble spurt om unge, afghanske menn, som vel ikke har et reelt beskyttelsesbehov?
– Nei, det er jeg uenig i, svarte Egeland og adderte at forholdene er blitt verre veldig mange steder i Afghanistan de seneste årene.
De seneste årene? Gudbedre … det må være jævlig lenge siden forholdene i Afghanistan var til å holde ut – kanskje aldri.
Hva beskyttelsebehov angår: Hvis man tar inn, la oss si 100 unge afghanske menn til Norge … hvor mange etnisk norske nordmenn vil da ha et beskyttelsesbehov? Unge afghanske menn er jo ikke kjent for utsøkt og raffinert humanitet, men de er kjent for røff voldsbruk og mange av dem liker norske, blonde piker – også kjent som horer – så godt at de bare må komme inn i dem … koste hva det koste må, eksempelvis noen år i fengsel.
Egeland vil altså ha flere afghanere til Norge. I samme intervju oppfordrer han somaliere, syrere, irakere og palestinere til å melde flytting til Norge.


Egeland er helt oppgitt over nordmenn som skriver i kommentarfelt, som er blitt en egen befolkningsgruppe her til lands. Egeland kaller dem “ekstremistene i kommentarfeltene”. Det han mener, er at alle som er skeptisk til økt innvandring er ekstremister og bør hengi seg til total taushet. Ytringen er i klasse med hva den absolutt fabelfantastiske Gro Harlem Brundtland fikk seg til å si til Dagsavisen i fjor vår: “Vi er i ferd med å miste kontroll over hva folk blir fortalt”.
Denne tekstens tittel er røff, men den passer: I 2005 var Egeland visegeneralsekretær i FN og hevdet at en fryktelig sultkatastrofe hadde rammet Niger og alle kluter måtte settes inn. Penger strømmet inn til hjelpeorganisasjonene, men TV2 ville undersøke saken, dro til Niger, snakket med nigerianerne, som sa at her er alt som det pleier, ikke verre enn i fjor og året før og året før der igjen…
TV2 lagde en dokumentar med tittelen Sultbløffen. Egeland ble inviterte til å se programmet. Han ble fly forbanna og forlot TV2 før programmet var over. Han mente seg totalt galt fremstilt. Saksøkte han TV2? Nix. Skal man saksøke, trenger man en sak. Egeland påminner litt om avdøde president Richard M. Nixon, som ingen ville kjøpe bruktbil av.


Det er blitt helt vanlig blant norske politikere å snakke om byrde og byrdefordeling når det er tale om å ta imot flyktninger. Altså: Man vil helst ikke ha noen inn, men vi . Egeland ser helt annerledes på det og litt privat attpå.
– Asylsøkere og flyktninger er i dag blant dem som gjør at helsevesenet og min gamle mors sykehjem går rundt.
Egelands mor er 98 år.

FAKTISK BARE JAQUESSON

Faktisk.no (heretter bare Faktisk) jobber med å finne faktafeil overalt i hele Norge, facebook inkludert… i tråd med vedtektsparagraf 4: Selskapets formål er å drive en uavhengig redaksjon for faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge.
Faktisks ansvarlige redaktør Kristoffer Egeberg (Stoffer’n på folkemunne) er ikke den som tar lett på tungt samfunnsansvar. Her om dagen kom han under vær med en facebookytring levert av selveste Kari Angelique Jaquesson.
I følge Faktisk skrev hun: “Solberg: Krever utvidede fullmakter – igjen! Vil sette hæren inn mot folket”. Vedlagt var bilde av statsministeren iført kamuflert stålhjelm, stående i samtale med en soldat i grønn stridsuniform.
Redaktør Egeberg tenkte nok som så at nå er det om å gjøre å reagere kvikt, før store deler av befolkningen får angstanfall og ikke våger seg utenfor døra … eller at noen – med elgrifler og dobbeltløpede hagler – forskanser seg bak tujahekker og gassgriller, klare til å ta igjen, plaffe ned første forbipasserende kledd i grønt.
Kan godt tenkes at denne samtalen fant sted:
Egeberg: – Åfyyyfaaaaaen, her snakker vi trolig fæik njus så det holder, asså. Dette må sjekkes. Er dere klare, Øystein og Øyvind?
Øystein og Øyvind i kor: – Ja!!
Egeberg: – Dere skjønner alvorlighetsgraden i dette? Dere kan avverge opptøyer og tumulter og kanskje mange drap. Dette er ikke bare faktasjekk, dette er et scoop … ja, mer enn det, det er … ja, det er … stort. Sett i gang!

Nå har det seg slik at trimdame og Palestina-fan Kari Angelique Jaquesson er en underlig kvinne som kanskje sliter med ettervirkninger av overgangsalderen og er kjent for å si og mene jævlig mye rart om mangt og meget hun ikke har greie på … og for alt vi vet, bor hun sammen med et snes katter.


Øystein Tronsli Drabløs og Øyvind Bye Skille er ivrige faktasjekkere og reflekterte sikkert ikke no’ særlig over poenget med å faktasjekke en dame nesten ingen her til lands tar alvorlig. De oppsøkte nok sine laptoper straks og uten opphold … og arbeidet som bare faen, kanskje hele dagen til ende. Så ble det da også resultater:
Jusprofessor Eirik Holmøyvik og nestleder Fredrik Irgens ved Seksjon for felles juridiske tjenester i Forsvarsdepartementet avviser Jaquessons påstand.
Faktisk skriver på dasspapirmal uten paginering, men på min laptop er rapporten 144 centimeter lang – nesten like lang som keiser Napoleon.
Bra jobbet. Man får tro at veldig mange nervøse facebookere oppsøkte Faktisks nettside for å sjekke denne foruroligende ytringen fra Jaquesson – og ble beroliget av tittelen:
Nei, regjeringen vil ikke bruke forlenget koronafullmakt til å sette inn hæren mot folket
Jau jau, noe skal man jo drive med… og for de som ikke vet det:
Faktisk er eiet av NRK, VG, Dagbladet, TV2, A-Media og Polaris Media som hver bidrar med én million kroner i årlig driftsstøtte, altså 6 millioner kroner… hvilket selvsagt betyr at Faktisk ikke ser seg tjent med å faktasjekke sine eiere så veldig mye. Til og med dumme fillebikkjer skjønner at det er dumt å bite hånden som gir serverer mat.

WATCH THAT MAN

De minst populære innbyggerne her til lands er hvite, heteroseksuelle menn mellom 40 og 50 år uten nedsatt funksjonsevne.
Rent svinehell med smør på at jeg selv er over 50 og har nedsatt funksjonsevne; det høyre håndleddet mitt er nemlig litt forstuet. Det betyr at jeg er henvist til bruk av venstre hånd når jeg løfter halvlitere med øl opp fra bordet og til munnen. Det var akkurat det jeg syslet med da jeg sist søndag – rett etter gudstjenesten – satt på en pub i byen der jeg bor.
Ved nabobordet satt to hvite menn jeg anslo til å være mellom 40 og 50 år et sted, og jeg syntes de virket svært funksjonsfriske; de svingte halvliterne sine lett som bare det. Jeg har gode ører og kunne ikke la være å høre samtalen de to imellom:
– Du må være forsiktig med det der … også langhelg da. Fort gjort å bli sittende i klisteret.
– I know.

– Ehhh…
– Faen, du er jo en voksen mann, midtveis i livet. Problemet ditt er at du ikke forstår deg på kvinner. Du må lære deg å observere … og lytte. Hva sier hun og hva sier hun ikke … om å gjøre å peile personligheten, slik at man ikke blir overrasket milevis fra der man bor og er føkkings stuck. Når fant du ut at hun er et helvetes troll?
– Tidlig i går.
– Hehehehe … jeg kjenner deg, la meg gjette … egentlig har du visst lenge at hun ikke er no’ for deg, men du valgte å overse og fortrenge – fordi hun var ålreit uten klær?
– Ehhh…
– Jeg visste det.
– Hun var ikke helt min type.
– Jeg lytter.
– Vel, det var mye, veldig mye … og noen ganger sa hun ting som var helt inni gamperæva tåpelig. Ikke av den skarpeste sorten.
– For dum til å forstå og erkjenne egen dumskap?
– No’ sånt, ja … noen ganger ble jeg helt målløs og pådro meg hakeslepp og kjevelåsning. Det var egentlig bare én ting hun kunne snakke om, med litt autoritet og tyngde.
– Cellulittene sine?
– Strikking. Hun holdt på med en overmåte stygg genser av restegarn. Dessuten trodde hun at hun eide hele kjøkkenet og det meste av stua.
– Du er en tålmodig mann, helt til du ikke er det lenger, og da smeller det. Ikke sant?
– Jeg hadde lyst til å be henne pakke ned strikkepinnene og resten av sakene og øyeblikkelig etter kjøre henne til nærmeste ekspressbussholdeplass, men jeg hadde noen praktiske gjøremål å ta meg av.
– Dere rundet av på hvert deres rom?
– Hver vår etasje.
– Jøye meg.
– Jeg ringte henne 08.15. Hun tok ikke telefonen.
Disse herrene snakket ganske høyt og usjenert. Jeg var spent på fortsettelsen, og slutten. Alle historier har en slutt.
– Jeg sendte en SMS: Avreise 09.00.
– Saft suse.
– Hun var grinete og spiste en skive påført det ekleste av alle pålegg.
– Brunost?
– Makrell i tomatsaus.
– Dernest 20 mil i taushet?
– Absolutt taushet de første 11 milene. Hun forsøkt å sove. Jeg satte på Aladdin Sane og brøt fartsgrensene i svingene.
– Ikke akkurat sovemusikk. Høyt volum?
– Seffeleff.
Watch that man … oh, yeah… omtrent hvor sur var hun da du satte henne av på jernbanestasjonen.
– Ti på en tipunktsskala.
– Og du?
– Ååå … gudbedre, vissheten om aldri mer se og høre henne … noen ganger er lykken enkel, men helt overveldende.

FEST- OG HVERDAGSMUSLIMER

Islamsk Råd Norge til Verdens Gang:
Det økende muslimhatet i vårt samfunn har fått oss til å fundere over hvilke konsekvenser dette har for hverdagsmuslimen.
Jeg aner ikke hva Islams Råd Norge (heretter IRN) mener med hvedagsmuslimer, men for noen uker siden fikk alle innblikk i hvordan det er være festmuslim, en hel haug muslimer samlet seg til en flere dagers fest i et lokale beliggende i Skjeberg. Mange koronasmittet hverandre. Etter festlighetene ble over 2000 muslimer satt i karantene og Sarpsborg kommune anmeldte saken til politiet.
Lørdag regnes som hverdag. Lørdag 29. august demonstrerte SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) i Oslo sentrum. Det ble bråk og baluba, unge muslimer uten impulskontroll gikk amok … var det ikke for politiets tilstedeværelse, hadde hele denne gjengen blitt tiltalt for drap og medvirking til drap.
SIAN dro sin vei og muslimene rundet av med å pælme stoler tilhørende Grand Hotel pokkerivold og angripe politibiler. Således fikk alle innblikk i hvordan muslimer oppfører seg på en hverdag.
IRN:
Noe av det som uroer oss mest er den usikkerheten en del ungdommer opplever i sin norsk-muslimske identitet pga. negativ sosial kontroll i storsamfunnet. Mange norske muslimer finner det vanskelig å være åpne om troen sin og være seg selv, fordi de er redd for å møte på fordommer, sjikane og begrensede muligheter i sosialt liv og jobb. Mange spør seg selv om det er mulig å være akseptert som norsk samtidig som en er troende muslim.
Mitt inntrykk er at muslimer fremhver sin tro med all mulig tydelighet og eksploderer hvis noen snakker stygt om profeten deres. Hvis noen brenner Koranen, slår de over i drapsmodus … men hva menes med Negativ sosial kontroll i storsamfunnet?
Sikter IRN til politiet som bryr seg med å etterforske ran, knivstikking, voldtekter, skyting og bilbranner utført av melaninrike, unge menn med opprinnelse i Midt-Østen og store omegn?
Anyway … IRN vil nå igangsette en kampanje, under navnet #StoltNorskMuslim. Den skal få etniske nordmenns øyne opp for islams fortrinnlighet og øke muslimers status.
La oss ønske Islamsk Råd og dets leder Abdirahman Diriye lykke til.

DEN ABSOLUTT FABELAKTIGE HAUGLAND OG DE FÆLE 49-ÅRINGENE

Sian (Stopp islamiseringen av Norge, min anm.) kan i toleransens navn ikke tolereres fordi den største trusselen mot vårt norske levesett akkurat nå er et raskt voksende meningsfellesskap bestående av hvite menn som pusher 50, skrev Kristian Kise Haugland i kommentar publisert i Stavanger Aftenblad for tre dager siden.


Haugland er altså nokså spesifikk; de farligste menneskene i Norge er menn født sent i 1970, de aller farligste enda senere dette året, eksempelvis skuespiller Mads Ousdal, som anløp livet midt i adventstiden og er så hvit som bare det … og ser litt skummel ut attpå.
Pianist Leif Ove Andsnes ble 50 i april, skuespiller Bjarte Hjelmeland rundet 50 i februar og er ikke lenger blant de fæle, hvite menn som vil alle vondt, men:
Tidligere skiløper Odd-Bjørn Hjelmeset, SVer Bård Vegar Solhjell og OL-konge Kjetil André Aamodt er alle i en vanskelig alder, de er 50 neste år og man må hvilket sekund som helst vente seg litt av hvert av den gjengen, ifølge filosof og pedagog Haugland (41), som i likhet med de fleste under 30 ikke er så betatt av ytringsfrihet og foreslår denne løsningen på problemet SIAN: At “politiet stille og rolig transporterer dem bort fra offentligheten.”
Selv pusher jeg ikke 50 og er ikke blant de Haugland anser farligst, men jeg undres på om han har belegg for påstanden om raskt voksende meningsfellesskap bestående av hvite menn som pusher 50, og nøyaktig hva består denne enigheten i? Har han det fra en nylig publisert, nasjonal spørreundersøkelse? Kanskje, men den har jeg hverken sett, eller hørt om.
Ikke utenkelig at Haugland er blant dem som mener Norge bør hente 50 000 flyktninger fra Hellas, i stedet for bare 50, slik regjeringen har gått med på. Han er nemlig svært skeptisk til majoritetsbefolkningen i Norge, som er hvit, slem og ond … og bør tynnes ut.
Hertil viser han til John Stuart Mill:
For å unngå et samfunn som tyranniseres av flertallet, må vi altså, ifølge Mill, begrense hva representanter for flertallet får anledning til å gjøre i det offentlige rom. Samtidig bør man jobbe aktivt for at minoritetsrepresentanter ikke begrenses for mye. Eksempelvis at det er greit at en innvandrer brenner det norske flagget eller kaller sine meningsmotstandere «vantro hunder».
Hadde de bare kalt oss dachser, beagler og stående fuglehunder uten livssyn… og brent noen flagg, men de knivstikker, raner, svinger macheter, sparker og slår, brenner biler, skriker og skråler og vil fjerne paragraf 100 i Grunnloven … og gjør det forøvrig tindrende klart på kebabnorsk at norsk kultur er no’ helvetes morapulerdritt og at profeten Muhammeds liv og lære er tusen ganger bedre enn summen av alle eksisterende og fremtidige demokratier i hele verden.
Man er på nippet til å tro at Haugland har tilbragt mesteparten av de siste 20 årene under en stor stein beliggende ytterst på sørenden av Røst – uten internettilgang; ingen gruppe i dette landet har flere forsvarere enn muslimer, ingen gruppe behandles mer skånsomt, bare muslimer gis anledning til å utøve grovt skadeverk og antaste uskyldige kvinner – eller horer, som muslimer kaller dem – uten at politiet griper inn …  og muslimer blir frifunnet for voldtekt med begrunnelse begrenset kunnskap om norsk kultur, lovverk og manglende språkkunnskaper … og straffelovens paragraf 185 (“Rasismeparagrafen”), er i realiteten særskilt vern om muslimer nedfelt i lov.
Kristian Kise Haugland frykter hvite menn som pusher 50, men hva med ham selv … bør man ikke være bekymret for en mann som pusher den sunne fornuft og unnflyr virkeligheten slik virkeligheten er? Njæ, vet ikke … han er bare én av mange på den voldsglade og heidundrende ignorante venstresiden, dessuten ser han ikke ut til å være i stand til å kverke en mygg, og han er kanskje veganer attpå.
Hva forøvrig angår Johan Stuart Mill (1806-1873): Han påpekte i sine verker individets rettmessige plass innenfor staten, han var dessuten utilitarist og gikk inn for mest mulig lykke for flest mulig, som jo forøvrig er stikk i strid med islam.
Da Mill skrev om toleranse, hadde han nok ikke islam i tankene, trolig var han helt uten erfaring med det mest kvalmende intolerante av det intolerante; som alle vet vokste han opp i Middlesex for drøyt 200 år siden, og ingen klin gærne muslimer rekte gatelangs deromkring og ranet, knivstakk tilfeldig forbipasserende, voldtok småjenter og ville skjære hodet av de som ytret det de følte, tenkte og mente…

TO HVORAV DEN ENE TENKER MASSE OG FØLER LITT OM GÆRNE UNGDOMMER PÅ SNARØYA

Jeg har en venn som er medlem av SV. Han har lenge vurdert å melde seg ut av partiet. Han har tenkt intensivt på det etter at han overhørte denne samtalen mellom to partifeller på en partitilstelning i går kveld:
– Hørte du om alt det bråket på Snarøya i går kveld. 200-300 klin gærne ungdommer gikk amok … det var skyting, ran, vold og hærverk. Politiet måtte rykke ut.
– Ehhh … ja..
– Rart at Dagsrevyen ikke hadde noen sak på det nå i kveld, det må være en forglemmelse, men innslaget om mannen som ble reddet ned fra Galdhøpiggen var bra, tenker jeg…
– Men, altså … det var…
– … jeg tenker at Snarøya er sånt sossested fullt av pappagutter som tror de kan gjøre hva de vil, og nå har de altså begynt med vold og hærverk og skyting og sånn.
– Ja..
– Kanskje den aller fæleste av de gutta er sønnen til en av sjefene i NRK, og at det er derfor Dagsrevyen ikke lagde noe om dette.

– Det er så fært, tenker jeg. Jeg var jo gift med en sånn type. Han gikk alltid med sånne fine merkeklær og tørkle i halsen og sånn, og ingen hårstrå var på avveie … men han var litt av en bølle, og en gang slo han etter meg, men bommet heldigvis … ellers hadde det blitt blåveis … og en gang ranet han sparebøssa til en av ungene. 53 kroner og femti øre.

TO SOM TENKER MASSE OM KORONA, MUSLIMER OG NAZISTER OG SÅNN

Jeg har en venn som er medlem av SV. Han har lenge vurdert å melde seg ut av partiet. Han har tenkt intensivt på det etter at han overhørte denne samtalen mellom to partifeller på en partitilstelning i går kveld:
– Jeg synes det er så fært med den anmeldelsen.
– Ehhh..?
– Ja, de stakkars muslimene der nede i Østfold, som hadde en liten fest, masse oppstyr og Sarpsborg kommune meldte festarrangørene til politiet.

– Ja, det er så typisk norsk. Det er ren rasisme, tenker jeg.
– Men var det ikke noen som ble smittet … jeg hørte et sted at smittevernsreglene ikke ble overholdt så godt.
– Man hører så mangt. Kanskje noen få ble smittet, men muslimene får skylda for nesten alt galt her i landet, og nå er Sylvi Listhaug på krigsstien igjen og anklager muslimene for ikke å bry seg om at vi har en pandemi, men det gjør de. Bare se på  innvandrerungdommen som demonstrerer mot rasisme, de er skikkelig nøye med skjerf og sånn foran munn og nese … og helt opp til øynene. Hettegenser også, i tilfelle koronasmitten kommer bakfra, eller inn fra siden, på en måte.
– Det er sant. De tar ansvar, tenker jeg.
– Ja, og jeg synes han i Islamsk Råd er så flink, jeg.
– Islamsk…?
– Råd. Ja, det er en organisasjon for muslimer som vil ha gode råd og vink, og det får de når som helst på døgnet. Det har jeg hørt av broren til en av venninnene til søster’n min, på nachspiel etter en fest sist helg.
– Nettopp.
– Tror han heter Muzzaka, eller noe…. han sier at det ikke bare er muslimene som sprer smitte, han sier også at det er viktigere å bekjempe nazisme enn korona.
– Det tenker jeg også…
– Han har rett. Det han mener, er nok at politiet i Sarpsborg er full av nazister.
– Ååå..
– Og Listhaug … hun er jo nazist. Det vet jo alle, tenker jeg
– Det tenker jeg, også … det er så mange nazister nå. Det var ikke sånn før, på en måte.
– Det blir flere og flere, og i gata der jeg bor er det så mange som flagger med det norske flagget. Det er et sikkert tegn på nazismen er tilbake for fullt, slik den var på 50-tallet..
– Ehh… ja, hvordan går det forresten med hun muslimske dama som du tenkte å bli kjent med, hun som bor i oppgangen ved siden av deg og som mistet mannen sin da han var på ferie i Syria for noen år siden?
– Har ikke kommet så langt, men jeg tenkte å invitere henne til 1. juledagsfrokost. Da er det jo så mye god, norsk julemat, vet du… tipper hun blir gla’ og vil spise seg mett. Viktig å inkludere … og integrere på en måte, tenker jeg.
– Det tenker jeg også.