MIN ENESTE VENNINNE…

.. i hele verden, den enestående og helt uforlignelige Gitte, ringte nettopp .. og når hun slår på trå’n, løfter jeg telefonen:
– Næmen er det den jenta, den vakreste av alle kvinner i Norden og omegn?
Gitte lar seg ikke distrahere av hastig sammenskrudde komplimenter, hun har speil og vet noenlunde hvordan hun tar seg ut.
– Vet du noe om importrestriksjoner, Torjus?
– Ehh.. njæ, innførsel av kokain og sånne saker er ulovlig.. og våpen og sånn, for mye sprit og for mange sigaretter.
– Og makrellstørje, storøyet tunfisk og produkter derav … kjøkkenredskaper av melamin eller polyamid, levende hester medbragt som reisegods og leker, for å nevne noe…
– Jaså?
– Men det står ingenting om terror. Jeg har sjekket, vært inne på sidene til Tolletaten.
– Men terror er vel ingen importvare?
– Ikke? Vel, 190 personer er evakuert fra Gaza og fløyet til Norge. Disse omtales som norske statsborgere, eller personer med nær tilknytning til Norge. Litt diffust hvor nær denne tilknytningen er. 130 av dem har ikke adresse i Norge. Palestinakomiteen mener at disse må få hjelp til å bosette seg, og de fleste politikere synes sikkert det er en brillefin idé.
– Kanskje..
– 91 av disse er barn, som er oppvokst med grassat jødehat, det hatet er nok ikke blitt mindre de siste ukene og man må forvente en økning i årene som kommer.

– Trolig blir denne gjengen boende i Norge, og vi kan ikke utelukke at ungene gir seg hen til blodtørstig jihadisme når de blir tørre bak øra og vet hvordan de skal knivstikke, detonere selvmordsbomber og skyte med automatvåpen… og hvem tror du er prioriterte mål?
– Ehh..?
– Jødene, selvsagt.
– Ååå..
– Dette er stikk i strid med regjeringens økte innsats mot jødehat. I realiteten utgjør disse 190 evakuerte fra Gaza en markant økning av jødehatet her til lands.
– Du slette tid..
– Som jeg skulle sagt det selv…

NEST SISTE NYTT FRA HIMMELEN

Alle vet at Haakon Lie døde 25. mai, 2009 på Oppsal sykehjem i Oslo, hvilket satte Gud i en kinkig klemme: Himmel, eller helvete.
Etter hurtig saksbehandling ble Lie henvist til helvete. Han ble litt overrasket, ‘n Haakon var i levende live ikke så veldig religiøs og trodde ikke på annet enn den evige, drømmeløse søvn, men han tok det med kjølig fatning.
Som alle vet, var ikke Haakon Lie en fryktsom svekling, han motsatte seg fra første stund alle Djevelens imperativer og lo rått av alle de forpinte sjelers såre røster – deriblant Lenins.
Etter en ukes tid fikk Djevelen nok, han orket ikke mer av Lies overhåndtagende personlighet, holdt ikke ut den gamle Arbeiderparti-kjempens smerteterskel og hvordan han hånlo av alle Djevelens onde påhitt.
Faen sjøl følte sin autoritet truet og så ingen annen utvei enn å henvende seg til Gud. Han bønnfalt Herren om å gjøre om sitt vedtak og ta til seg Lie. Litt uklart hvordan Gud reagerte på henvendelsen, det er unntatt offentlighet, men Gud lot nåde gå for rett.
Det ryktes at Gud ikke er uten humor. Han plasserte Lie på tomannsrom med Einar Gerhardsen og tok frem et Omega lommeur (konfiskert fra Fridtjof Nansen) for å se hvor lang tid det tok før Lie ga seg i kast med grovsnakk og høylytt banning. Nesten fem sekunder.

Henimot solnedgang den dagen orket ikke Gud mer av Lies gny, glam, gnell og banning av aller røffeste sort. Det er jo ikke lov å banne i Himmelen, og dessuten syntes Gud synd på Gerhardsen, som ikke var i stand til å ta igjen og hadde glemt at han som statsminister holdt en anti-NATO-tale i Paris, 1957 … og to år tidligere kom hjem fra besøk i Moskva, med et skriftlig forslag til samarbeid mellom Arbeiderpartiet og Det sovjetiske kommunistpartiet.
Ved begge disse tildragelser eksploderte Lie på sitt kontor i Folketeaterbygningen. Det ryktes at eksplosjonene var så kraftige at vinduene ut mot Youngstorget sprakk.
Nåvel, det var den gangen, men Lie har god hukommelse og husket landsmøtet i 1967, som det var i går .. men før han rakk å overhølje Gerhardsen med nye forbannelser, knipset Gud i fingrene og i løpet av en kvart millisekund var han omplassert, i firemannsrom med Jens Christian Hauge, Oscar Torp og Martin Tranmæl.
Lie roet seg ned, men ble etterhvert nokså paff da det ble klart for ham at hans gamle partivenner hadde mistet det aller meste av interessen for norsk politikk og aktualiteter hertil.
Etter en stund greide han å få Hauge opp av sofaen. Hauge var, som alle vet, Milorg-leder før han ble forsvarsminister og justisminister under Gerhardsen, og senere en av Norges aller mektigste menn uten politiske verv. Hauge var også Israel-venn og gikk ikke av veien for å legge til rette for salg av 20 tonn tungtvann til Israel i 1960.
– Har du fått med deg hva som skjer i Midt-Østen?
– Nja..
– Og hva Støre får seg til å si?
– Ehh…
– Først det han ikke får seg til å si. Det tok fire dager fra 7. oktober før den kødden gikk med på å kalle Hamas en terrororganisasjon – etter sterkt press… og nå sier han at konflikten mellom Israel og Hamas ikke har med religion å gjøre. Hva i hællvete er det for no’, Jens Christian?!?
– Ja, islam er islam og Støre er ikke vår mann.
– Nettopp. Hamas legger Koranen til grunn, og Muhammeds liv og lære.. alle vet hva det handler om. Det betyr død og pine, det … for alle vantro, især jødene i Israel.
Jens Christan Hauges hjerne klarnet, pupillene stabiliserte seg.
– Fred i Midt-Østen .. det kan du bare glemme, Haakon. I min tid som forsvarsminister hadde jeg mange kontakter og samtalepartnere, deriblant Golda. Ja, hun var jo på besøk hjemme hos meg. Tror det var i 1962. Hun var utenriksminister.
– 1961.
– Javel, du husker bedre enn jeg… vel, hun sa noe jeg aldri glemte… det blir ikke fred med araberne før de elsker sine egne barn mer enn de hater oss.

HAT I ALL EVIGHET

Hatet for å være fattige. Da de ble rike, ble de hatet for det også. Hatet for at de ikke integrerte seg, hatet da de ble integrert. Hatet på grunn av deres rase, og da nazismen ikke lenger var så veldig gangbar i Europa (Sverige inkludert), ble de hatet fordi de var statsløse. Da de fikk egen stat, ble de hatet for det også … og særlig irriterende er det nok at jødene siden opprettelsen av Israel i 1948 har bygget en demokratisk nasjon som funker og har bruttonasjonalprodukt nabolandene ikke er i nærheten av.

Jødehat går aldri av moten, ei heller i Norge. Søndag morgen hang et israelsk flagg på toppen av en silo i Oslo. En hjemmelaget versjon, med hakekors i stedet for jødestjernen. Politiet fjernet det og uttalte at de vurderer etterforskning.
For to dager siden besluttet politiet å ikke etterforske, delvis begrunnet med at fremvisning av hakekors ikke er ulovlig, slik koranbrenning heller ikke er det.
En grei beslutning, dessuten har Oslo-politiet nok å gjøre med all volden og knivstikkingen som muslimske ungdommer driver med rundt om i byen.
Det hadde imidlertid vært interessant å få vite litt mer om dette tøystykket med to blå striper og blått hakekors, eller en grafisk parafrase over det israelske flagget, som noen skjemtegauker kanskje ville yndet å benevne det?
Hvem hengte det opp? Hvem har planleggings- og gjennomføringsevne?
Vel, det skal ikke mye hjernekraft til for å utvikle tanken om flaggskjending, og gjennomføringsevnen er lik frembringelse av blåmaling, pensel og et hvitt stykke stoff … dernest førlighet tilstrekkelig for topptur på en silo. Motivet? Jødehat, selvsagt.
Mistenkte numero uno? Muslimer. Ingen hater jøder mer enn muslimer, men det kan selvsagt også være tale om noen eksistenser med nær tilknytning til Palestinakomiteen… og hvis man vil tenke litt videre og bredere, kan man ikke bortse fra at noen fra Antirasistisk Senter (heretter AS) har vært delaktig i planleggingen.
Mistanken til AS ble ikke svekket da jeg entret sidene deres for et snaut minutt siden. Man skulle tro at dette senteret (kanskje det aller verste senteret i hele Norge) hadde skrevet noe om de siste dagenes elleville oppblomstring av antisemittisme her til lands? Niks, ingenting.
Skyldes det ebbe i kassen, ingen penger til skjerm og tastatur? Neppe, AS er dette året fra staten tilgodesett med kroner 6.075.000 – rett inn på konto.
Det nyeste fra AS er litt om samer og vindmøller på Fosen, publisert 13. oktober .. og noe om urovekkende resultater fra årets skolevalg, publisert 8. september.
Kanskje ikke annet å vente, lederen i AS er Hatem Ben Mansour og nestleder Mari Linløkken er trolig heller ikke overstadig opptatt av jøders ve og vel.
Njau njau, eg veit no ikkji .. som mormor pleide si når hun var i villrede om de nære tings tilstand. Ikke godt å si  noe sikkert om hvem som hengte opp dette tøystykket i toppen av en silo i Oslo, men det hadde vært jævlig artig å vite, især med tanke på at det i morgen er 85 år siden Krystallnatten. Ja, 9. til 10. november i 1938 var natten da Hitler og Goebbels ga voldsglade partikamerater, Sturmabteilung og Hitler-Jugend carte blanche: Over 90 drepte jøder, drøyt 250 brente synagoger og rundelig regnet 7500 raserte, jødiske butikker.
Alle jøder kjenner denne historien og fortsettelsen, hertil også hvordan det norske Statspolitiet arresterte jøder i 1942 og -43 og sendte dem til Auschwitz.
I dag er det cirka 1500 jøder i Norge, og jeg tror ingen av dem har vært inne på tanken om å spasere over Grønland torg etter solnedgang … ikke før, heller. Det vil regjeringen gjøre noe med. Med bakgrunn i siste ukers økende aggresjon mot jøder, varslet regjeringen for noen dager siden videreføring av Handlingsplan mot antisemittisme 2021-23. Vil det gjøre susen? Neppe.
Min venn Ralf, klok mann og gla’ i algebra:
“Jødehatet i en populasjon er proporsjonal med andelen muslimer. Halverer du antallet muslimer, halverer du antisemittismen.”
Jeg hevder ikke at Ralf har rett, men jeg har ingen holdepunkter for å si at han tar feil.

SLIK GITTE SER DET

Min eneste venninne i hele verden – den uforlignelige Gitte – ringte for en halvtime siden … og når Gitte ringer, løfter jeg telefonen.
– Næmen, er det den jenta… hyggelig.
Gitte er ikke den som spiller tid på snikksnakk:
– Trøstesløse og tåredryppende tilstander i Gaza. Det smeller både her og der. Bomber og granater. Harde kamper og folk dør hele tiden, både muslimer og jøder.
– Ja, det er fælt.
– Verst for israelerne, tror jeg.
– Ååå?
– Ja… for den ene parten er det grei skuring å dø, mange muslimer foretrekker jo døden fremfor livet. Verre for israelerne.
– Ååå?
– Jeg forutsetter at Paradiset finnes for begge parter, men det ser ut til å være to helt forskjellige steder. Jeg finner ikke noe særlig om jødenes himmel, men den muslimske er godt beskrevet.

– Etter det jeg har forstått, består Hamas-krigerne av rettroende muslimer som sysler med jihad… og i det øyeblikket de dør, la oss si i et rakettangrep, blir de martyrer og farer opp til himmelen i løpet av nesten ingen tid, og der er det ganske fett.
– Ååå?
– Alle får hver sin fasjonable leilighet, med vegger, tak og gulv tilvirket av gull og sølv og smaragder og diamanter. Den fineste mat og søteste vin, og alle får seg tildelt hasjpiper som gløder og ryker til evig tid. Kostbare klær, tunge gullsmykker og helt sikkert Rolex-klokker av dyreste sort. Slaraffenliv og skjørlevnet fra morra til kveld i all evighet.
– Saft suse.
– Ja, men det beste er jo de 72 jomfruene … smellvakre, deilige og dryppende kåte, med døgnkontinuerlig åpningstid. De er helt perfekte, ingen cellulitter, aldri menstruasjon, de bæsjer ikke, tisser ikke og kommer aldri i overgangsalderen.
– Men noe skurrer, Gitte. Martyrene er mange og blir stadig flere… og de er formodentlig svært pågående. Bare 72 jomfruer. Hvordan kan disse jentene holde seg urørt og rene til evig tid?
– Du mener upult?
– Ehh.. ja..
– Allah er stor og har ordnet det slik.
– Ja, selvsagt.
– Men som feminist er jeg urolig for de muslimske kvinnene. De er jo martyrer, de også… og jeg har ikke funnet noe om hvordan de har det i himmelen. Ikke et ord om 72 jomfruelige, kjekke menn med evig ereksjon.
– Men islam og likestilling?
– Nettopp. Disse stakkars kvinnenes himmelfart gjør ingen forskjell. De må nok beholde hijab og burka på, gjøre det de gjorde på Jorden .. være hjemme, lage mat, vaske klær, rydde… og forøvrig holde kjeft.

IKKE SÅ HYGGELIG…

… i Gaza, og Politidirektoratet er redd for spredning. 60 polititjenestepersoner er innkalt hist- og herfra i Norge. De skal innfinne seg i Oslo og holde vakt over “ambassader og jødiske og palestinske objekter.”
Politiledere i Oslo liker tidvis å ytre seg i forblommede vendinger. Det de egentlig mener, men ikke vil si like ut:
Vi skal passe på jøder i Oslo, slik at ikke gærne muslimer går amok med kniver og macheter, og vi vil helst ikke at de detonerer en bombe i inngangspartiet til Det Mosaiske Trossamfund i Bergstien 13.
Det finnes rundelig regnet 1500 jøder i Norge. De gjør alt de kan for at ingen skal få øye på dem. Antallet muslimer er drøyt 200 000 og synes veldig godt på gater og streder og torg … og mange av dem er ganske uvørne med kniver og macheter, og jøder er det aller verste de vet.
For noen år siden, tror det var i 2019, skrev jeg et par tekster omhandlende en mann ved navn Ramzi, som ved en inkurie kom til å kalle meg sin venn.
Jeg ristet han av meg, selvsagt … kan jo ikke omgås hvem som helst, men jeg glemmer aldri denne telefonsamtalen:

TELEFON FRA ..TJA, HVA SKAL MAN SI
Han er egentlig ikke en venn, men han ringer av og til. Han gjorde det nettopp. Ettersom jeg er en dannet og høflig mann, løftet jeg telefonen. Han heter Ramzi og er en veldig rettroende muslim.
– Hei, Ramzi.
– Ikke tro på det du leser!
– Hææ … hva skal jeg ikke tro på? Jeg leser en krim av Jim Thompson.
– Fortsett med det, men hvis du leser en ny undersøkelse om at 98 prosent av norske statsborgere ikke vil ha noe problem med å ha jøder som naboer, og 95 prosent ikke stiller seg negative til å ha jøder i egen familie, må du vite at forskningsinstituttet som har gjort undersøkelsen, er amerikansk.. og alle vet at USA er hora til Israel.

– Ehhh… nei, jeg har ikke lest den undersøkelsen, men det høres rimelig ut. Jeg tror ikke nordmenn har noe imot jøder. Jeg skulle gjerne hatt jøder som naboer. Da kunne jeg blitt kjent med dem, og kanskje de hadde invitert meg til kveldsmat.
– Hæææ.. vet du ikke at jøder dreper små barn, tapper blod i svære spann og bruker det i brødbakst?
– Nei, nå må du…
– … og de drikker melk av grisepurker, rett fra pattene. Det er noe alle vet. Det er godt dokumentert … mange  kirkebygg i Tyskland er pynta med bilder og steinfigurer som viser jøder med spisse hatter drikke melk rett fra svære grisepurker.
– Nei, nå får du gi deg… dessuten er ikke jøder særlig glad i griser. Der er jo dere muslimer og jøder helt på linje.
– Du er så naiv. Jøder er som en kreftsvulst i ræva, som blir større og større. Til slutt blir man helt forstoppet, bæsjen samler seg, bygger seg opp, tilslutt er trykket så høyt at magen sprekker og bæsjen tyter ut … så dør man.
– Nei, nå må du…
– .. du burde lese deg opp litt, begynn med Zions vises protokoller. Det er den mest leste boka i arabiske land, nest etter Koranen. Den selger som hakka møkk, finnes i alle gode araberes bokhyller og i biblioteket i Alexandria.
– Men Zions vises protokoller ble da avslørt som falsum for 100 år siden.
Når Ramzi blir veldig irritert og ikke riktig vet hva han skal si, slår han over til arabisk. Det gjorde han og avga en lang remse ubegripelige lyder som føltes piggtrådaktig i øregangene mine.
– Så så, ro deg ned… jeg…
– Jeg ringer deg senere. Skal bare snakke litt med kona, hun tror hun skal ut av huset og handle mat alene… hahahahahahaha…
– Ok.
Straks han hadde lagt på, gjorde jeg litt research. Mellom 1300 og 1500 jøder bosatt i Norge, hvorav omlag 1000 er tilsluttet de to mosaiske trossamfunnene her i landet.
Innbyggertallet i Norge per 1. januar 2019 var 5 328 212 personer. Enkel prosentregning: Jødene utgjør 0,026 prosent av den norske befolkningen.
Ramzi ringte ti minutter senere. Jeg hørte sår kvinnegråt i bakgrunnen.
– Hvor var vi, spurte Ramzi.
– Vi snakket om jøder… eller mest du.
– Det finnes cirka en halv million jøder i Norge, og de lager ganske mye krøll. Jeg vet med sikkerhet at det var en jøde som sto til rors da fregatten Helge Ingstad gikk på grunn i fjor høst.
– Hæææ…
– Jepp, jødene vil jo destabilisere det norske forsvaret og hele Norge, tilslutt overta landet og hele Europa, slik at de sakte og sikkert, men nådeløst kan gå løs på resten av verden, sprenge alle moskeene, drepe alle muslimer og ta over hele verdensøkonomien.
– Du Ramzi.. antallet jøder i Norge er cirka 1400, det er 0,026 prosent av befolkningen. Sjansen for å påtreffe en jøde er nesten like usannsynlig som å vinne i lotto. Til sammenligning er det omlag 200 000 muslimer her til lands, som tilsvarer nesten 4 prosent av befolkningen.
Ramzi begynte å snakke arabisk på veeeldig høyt volum, og jeg måtte trekke telefonen 30 centimeter fra øret. Etterhvert roet han seg litt og snakket norsk:
– Hvor naiv går det an på bli?!? Har du vært inne på sidene til Statistisk sentralbyrå? Du vet vel hvem som ikke for lenge siden var sjef der.. det var Christine Meyer. Du vet vel at Meyer er et jødisk navn. Må du ha alt inn med teskje?
– Men hun er da ikke jøde.
– Dere nordmenn er så naive, skjønner ingenting. Hvorfor tror du Forsvaret ikke vil si noe om hvem som sto til rors på Helge Ingstad?? Alle vet at en amerikansk offiser var tilstede på brua og fikk opplæring. Alle vet at Satan bor i Washington, og alle amerikanere er skitne hunder og horer.
Jeg kunne ikke annet enn le, men humor er ikke særmerke ved muslimer.
– Hold kjeft.. amerikaneren tok sikte på tankskipet Sola TS. 4,3 milliarder kroner gikk til bunns.
– Ok, vi sier det…
–  Amerika står i ledetog med Satan, og den offiseren er helt sikkert jøde som samarbeider med sterke interesser i USA, som vil ta kontroll over hele Norge.
– Ramzi, du er muslim og hater jøder mer enn noe annet på jordoverflaten. Har du tenkt på at dette jødehatet kanskje er til hinder for din virkelighetsorientering?
– Jødehat er mange hundre år gammelt og utbredt over hele verden. Tror du så mange mennesker gjennom så mange år har tatt feil? Hææ??
Jeg var fristet til å så si nei, bare for å få fred og avslutte samtalen, men:
– Ja.
Det eksploderte i den andre enden av den trådløse tråden. Jeg måtte holde telefonen en halvmeter fra øret. Likevel hørte jeg tydelig en masse harde, spisse og sinte arabiske konsonanter i en ikke så lekker fonetisk røre.
Stillhet. Mer stillhet. Han hadde lagt på. Takk, Gud…