SLEM MOT DE SNILLE, SNILL MOT DE SLEMME…

Her om dagen gikk jeg tom for øl. Jeg kjørte til butikken og ettersom jeg ikke var helt edru, kjøpte jeg Dagbladet. Jeg måtte flire innvortes, jeg mintes en maiettermiddag for snart 40 år siden da jeg kom hjem fra skolen med Dagbladet under armen, slo meg ned i stuas beste lenestol og begynte å lese. Hovedoppslaget var Martin Pedersens frekke ran i byen der jeg bodde… pengetransport for Norges bank, 10 millioner kroner fordelt på 4,5 mill i cash og resten i sjekker.
Faren min kom hjem og sa:
– Hva i all verden gjør du i stolen min, og hva leser du, gutten min? Er du blitt homo, du kan ikke lese den avisen, må du vel skjønne. Selv har jeg ikke lest Dagbladet siden redaktør Gunnar Larsen døde på 50- tallet en gang. Kom deg ut av stolen min og kast den avisen… husj-husj.
Ettersom jeg var en meget autoritetstro og lydig ung mann, reiste jeg meg opp og pælma avisen i søpla.
Siden har jeg ikke lest Dagbladet no ‘ særlig, men jeg har selvsagt registrert at 80 år gamle Finn Graff ennå tegner i avisen.   
Jeg tror ikke Graff er homo. Neida, men jeg mistenker at han er litt oppskrytt. Skulle nesten tro mannen var dau, døden har jo den virkningen at den opphøyer selv de verste tullebukker til hedersmann, men Graff ække dau, han lever og tegner for Dagbladet… og tidligere i år fikk han Den store journalistprisen, hvilket avledet nesegrus beundring i avisspaltene:
“Nådeløs og uavhengig iakttager som skyr makten, banaliteter og maktmenneskers pompøsitet.”
“.. Finn Graff som gir maktfolk og ismer en på tygga. Hver dag.”
“Ingen slipper unna Graffs univers.”
“I sitt åttiende år er han den skarpeste avistegneren i landet.”
“… ond mot både de onde og de gode, Finn sparer ingen.”

Jo, det er ganske mange som slipper unna, og det finnes minst én isme Graff ikke tør kødde med – islamisme… og han har aldri turt å tegne Muhammed. Han er pissredd muslimer.  
Finn Graff er flink til å tegne, jævlig flink, men tøff er han ikke. Han tegner bare hvis han er dønn sikker på at det ikke blir bråk etterpå. Han tør tegne Sylvi Listhaug, Jonas Gahr Støre og Knut Arild Hareide akkurat slik han vil.
Han turte å tegne Benjamin Netanyahu med kropp utformet som et hakekors og Ehud Olmert som Plazów-kommandanten Amon Göth… fordi han var sikker på at Mossad ikke ville sende en drapsskvadron nordover for å kverke ham.

Han våget tegne Erna Solberg bli tatt knallhardt bakfra av en lidderlig Carl I. Hagen i råneskikkelse, som av Lars Sponheims ene hånd mottar hjelp til å anrette grisepikken i ett av Solbergs to hull, bare Graff vet hvilket. Dette våget han fordi han var dønn sikker på at hverken Hagen, Solberg eller Sponheim ville bry seg døyten. Han fikk rett.
Kan man ikke bare si det som det er:
Finn Graff er en sabla god tegner, men modig… ærlig talt…LOL. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg