PLATONS GRISETE SEXFANTASIER

En av mine venner er medlem av SV. Han har lenge sagt at han vil melde seg ut, men han er treg, og i går kveld var han på lokallagsmøte i anledning valgresultatet.
Etter møtet satt to partikolleger ved et bord og bladde i Klassekampen. Begge var opptatt av en sak der to unge kvinnelige studenter med hijab, født omtrent ved årtusenskiftet, kritiserte en ny lærebok i ex. phil, Tanke og handling – filosofi, vitenskap og samfunn, hvori kildelisten består av 66 menn og seks kvinner.
En av de to unge kvinnene heter Salma Hassan. Hun uttalte til avisen:
“Det er ikke greit at fordelingen er så skeiv som den er”.
Min kompis kunne ikke la være å lytte til samtalen mellom sine partifeller i høstlig årsklasse.

– Jeg tenker at jeg er helt enig med de jentene. Helt uhørt.
– Det tenker jeg også. 66 mannlige filosofer og seks kvinnelige. Fytterakkærnsin.
– Ja, og hvem har skrevet denne læreboka… jo, tre menn. Jeg tenker på en måte at de er noen fæle mannsjåvinistiske råner som fantaserer om å gjengvoldta unge, kvinnelige studenter.
– Det tenker jeg, også… men det finnes vel ikke så mange kvinnelige filosofer?
– Det kan godt tenkes, men det er fordi kvinnene ble undertrykket og fastmontert til kjøkkenbenken, dobbeltsenga og bleieskiftbordet.
– Så sant, så sant.
– Jeg tenker at vi må ha likestilling. Her har vi kjempet i 50 år for kvinners rettigheter, og så får vi en slik ufyselig, kjønnsdiskriminerende bok.
– Du tenker at det må kjønnskvoteres?
– Ja, jeg tenker på en måte at det må kvotering til, ja. Seks kvinnelige filosofer og seks mannlige. Det bli tolv tilsammen. Boka blir litt tynnere på en måte, men jeg tenker at det blir kjønnsbalanse og mer tidsriktig. Det er tross alt det viktigste, tenker jeg..
– Det tenker jeg, også.
– Jeg gikk jo selv på ex. phil, men sluttet etter at foreleseren på en måte prøvde å forklare Platons hulelignelse. Jeg skjønte ingenting, men etter forelesningen forsto jeg så altfor godt!
– Ååå???
– Hule, lissom.. hæchh. Hulen er kvinnens vagina. Platon var en gris som ikke kunne la være å gjøre sine ekle fantasier til pensum i filosofi. Det er hardporno kamuflert som filosofi, det er så ekkelt at det nesten ikke går an.
– Uffda… så fært, og dette har vært pensum… hvor lenge?
– Ehh.. jeg tenker at Platon døde for lenge siden, sikkert flere hundre år siden, kanskje så langt tilbake som i dansketiden…

3 kommentarer
  1. Nå vet ikke jeg hvem de seks kvinnelige filosofene er, men Nina Karin Monsen kan umulig være en av dem, for hun alene hadde dekket opp for sikkert mer enn 66 mannlige filosofer 😁Det kunne blitt skjevt , det også.
   Sånn ellers: Det er altfor mange kvinner som jobber i grunnskolen, på helsestasjoner, i barnehager..ungene ser knapt en mann , utenom pappaen, før de er på vgs. Ingen snakker om kjønnskvotering av menn der. ( Jeg er imot kvotering basert på kjønn, så det er greit nok. Lurer bare litt på disse som er for kvotering ..de er tause på mange områder.)

   1. En venninne som er lærer, fortalte meg at da hun gikk på Sagene lærerhøyskole i 1985, satt innkvoterte unge menn bakerst i auditoriet og leste Dagbla’ – og onanerte.. men de ble visst helt ålreite lærere..

  2. Hehe, artig skrevet. Blir nok flere kvinnelige filosofer med tiden, men er dominert av menn i boken ja. Det var vel ikke så mange kvinnelige i psykologiboken på universiteten heller ift menn.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg