TO SOM PÅ EN MÅTE TENKER MASSE OM VOLDTEKT, KULTUR OG GYNEKOLOGI

Jeg har en venn som er medlem av SV. Han har lenge vurdert å melde seg ut av partiet. Han har tenkt intensivt på det etter at han overhørte denne samtalen i anledning en partitilstelning i dag tidlig:
– Har du hørt om denne gynekologen som pleier voldta pasientene sine?
– Hæææ… nei.
– Han tar disse stakkars kvinnene når de ligger forsvarsløse i gynekologstolen, på en måte. Han fikk 14 års fengsel for åtte fullbyrdede voldtekter.
– Fy faen for en forpult grisepikk. Fengsel ække nok, noen burde skjært pikken av ‘n, tenker jeg. Hvor er han fra,
– Han er inder, kom til Norge for 24 år siden

– Ja, du vet … voldtekt er jo helt vanlig blant indere, like vanlig som å spise ris til middag. I India blir kvinner voldtatt hele tiden, det foregår overalt, også på buss og tog.
– Ja, det er har jeg hørt.
– Voldtekt er en del av den indiske kulturen, på en måte. Nesten ingen blir straffet. Det er jo stort sett bare menn som jobber i indisk politi og påtalemyndighet.
– Men denne gynekologen har bodd her i 24 år. Burde han ikke skjønt at voldtekt i Norge ikke er greit, på en måte?
– Kultur sitter hardt i, tenker jeg. Tenk deg at du skulle flytte til et land der ingen har hørt om brunost, fårikål og tre liters pappvin, ville du ikke savnet det?
– Jo.
– Nettopp. Når man er vokst opp med noe, er det vanskelig å legge det det vekk, tenker jeg. Kultur er kultur, og denne gynekologen tror sikkert at norske kvinner ikke akkurat nyter å bli voldtatt, men at de finner seg i det, at det er greit, en naturlig del av undersøkelsen på en måte. Ikke så rart, tenker jeg.
– Men rart at kvinner ville la seg undersøke av ham. De burde jo vite at indiske menn voldtar hele tiden, tenker jeg. Ikke at de kan takke seg selv, men det er litt risikabelt å kle av seg, sette seg i undersøkelsesstolen og spre lårene for en sånn mann.
– Ja, det kan du si. Jeg har ikke lyst til å gå til denne gynekologen.
– Vet du hva han heter?
– Vivek Kumar Sethi.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg