TOM HAGEN OG TOM HAGEN

Pol’ti har jobbet hardt for å finne ut av hvor det ble av Anne-Elisabeth Hagen, som en høstmorgen i 2018 forsvant som pils på guttetur. Politiet tror ektemannen har drept henne. Men advokaten hans, Svein Holden, mener at politiets fengslingsgrunnlag er tynn suppe.
Kan det tenkes at Holden har rett og at politiet er på villspor, eller er politiet på sporet, men etterforsker ikke bredt nok? Har de undersøkt hypotesen Tom Hagen og Tom Hagen? La meg forklare:
Kanskje er det er slik fatt at forretningsmannen fra Lørenskog i betydelig monn identifiserer seg med rådgiveren til Don Vito Corleone, som også heter Tom Hagen, har advokatbevilling og stillingsbetegnelsen consigliere og nyter stor tillit i Corleone-familien – selv om han ikke er født og oppvokst på Sicilia.


Consigliere Hagen er sindig og saklig, gir gode juridiske råd, men han deltar også i diskusjoner om andre viktige forretningsanliggender, eksempelvis hvem som må bringes til opphør og hvem som skal gjøre disse “våte jobbene”.
Consigliere Hagen er en kultivert mann som ikke liker rå vold på nært hold, han er da også i den heldige situasjonen at han ikke selv trenger gjøre de ubehagelige jobbene. Han setter dem ut til lojale medlemmer av familieforetagendet… slike som Luca Brasi, Peter Clemenza og Salvatore Tessio, som egenhendig gjør jobbene, eller sørger for at de blir gjort av andre handlekraftige karer med spisskompetanse.
Kan det virkelig være slik at milliardæren fra Lørenskog i mange år har gått litt surr i seg selv, at han det meste av tiden tror han er concigliere Hagen og at han har sett Gudfaren 1, 2 og 3 så mange ganger at han er helt fascinert av Corleone-familien og hvordan man kvitter seg med mennesker som forpurrer ens liv og fremtid.
Har politiet sjekket Hagens samling av DVD-filmer, har de undersøkt filmvanene hans på HBO og Netflix? Kanskje han har et hemmelig rom i huset sitt, som politiet ikke har oppdaget, som er stuvende fullt av Gudfaren-effekter og en hel haug bilder av Robert Duvall som consigliere Tom Hagen.
Kan ikke utelukkes at politiet også på dette skumle rommet finner spor av medhjelperne… kanskje en undertegnet kontrakt. Hagen er jo forretningsmann og trolig ikke ukjent med begrepet outsourcing.

3 kommentarer
  1. Og jeg gleder meg til å forstå hvordan advokat Holden kan påstå at en mann som Tom Hagen verken har peiling på data eller er istand til å skaffe seg bistand til det… Advokaten idiotforklarer jo klienten sin.
   Hvordan kunne han få krypterte meldinger på en eller annen plattform politiet ikke vil røpe? Hvem hjalp ham med å sende mange millioner kroner som kryptovaluta? Hvordan er det mulig å være idiot på data når man driver forretninger på alle bauger og kanter? Helt greit at man kan lite, men å si at man ikke kan skaffe seg bistand til det heller, er tullprat.
   Jeg skal ikke si noe om jeg tror Hagen er innblandet i forsvinningen av kona, for det er umulig å vite for en utenforstående, men bortføringshistorien tror jeg vel ikke på. Hva som har skjedd og hvem…aner ikke. Dessuten virker det merkelig at en som fremstår så kjip på konas vegne ( ektepakten) trekvart år etter “bortføringen” og null livstegn, plutselig synes det er ok å gi bort ti millioner kroner for bevis på at hun lever….og det mot politiets råd, for de mener hun er død.

   Ja, det er bare å vente og se hva som skjer.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg