MINE TANKER GÅR TIL KONGEN

Mange tiltrekkes av ekstremalpunkter. Totalitære bevegelser har økt i popularitet. Noen blir hjerteløse kommunister og dagdrømmer om borgerblod i gatene, noen henfaller til nazisme og synes holocaust var et stykke glitrende, tysk realpolitikk og jævlig mange er og blir muslimer .. og alle vet hva de kan finne på.
Men så har vi Noregs Mållag, som ikke har glemt sitt arbeidsprogram fra 1921, hvori denne setningen: “Det norske målet skal verta atterreist til einaste riksmål i landet.”
Mållaget vil utrydde både riksmål og bokmål, slik at et rent og uplettet nynorsk kan tre frem og samle alle nordmenn til en nyordning der alle er rene og ranke og rettroende og i kollektiv målrus hyller palatalisering, garpegenitiv og a-endelser.
I alle år har nynorskfolket plaget unge mennesker med sidemål og Alf Helleviks nynorskordliste (ja, den gule lefsa). Flere enn mange pådrar seg kuldegysninger når de tenker tilbake på skoletidens nynorskopplæring, flere av dem rapporterer at nynorsktimene var verre enn Pompel og Pilt og Fjernsynsteatrets oppsetning av Vildanden.
Mållagets ledelse er noen røffe råtasser. Helt nådeløse og ganske gærne. Med ujevne mellomrom lanserer de forslag ingen hadde forutsagt. Peder Lofnes Hauge er Mållagets leder og vil at også kongen vår skal få unngjelde, på samme måte som skoleelever. Hauge vil at Harald V (84 ) skal holde nyttårstale på nynorsk. Du slette tid.

2 kommentarer
  1. Herregud.. La oss for guds skyld overlate valget av målform til kongen personlig!
   – Samtidig går tankene tilbake til den bålseremonien som ble avholdt på steinbryggen hjemme hos meg etter avholdt avgangseksamen, hvor et betydelig antall forhatte gule lefser ble kremert i en seanse av episke proposjoner.. 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg