NEI TIL HYTTER, JA TIL ISLAM

Prester i Den norske kirke liker ikke siste tidens hyttesnakk. De har samtalt i fortrolighet og er kommet til enighet, publisert i nrk.no:
De er oppgitt og skuffet over nordmenn som er mer opptatt av hyttene sine enn påskebudskapet, mer opptatt av å få med seg nok øl og børst til hytta og når skiheisen åpner om morran … enn fordypning i den siste nattverd, Judas Iskariots svik og påfølgende selvmord, korsfestelsen, Jesu lidelse og oppstandelse.
Men gudbedre, alle vet at norske nordmenn er grundig avkristnet og har vært det leeenge. De fleste bryr seg ikke døyten om Jesus og korset og påskemorgen og alt dertil. Hjemmepåske ville trolig ikke endre dette nevneverdig – tvert om, vil noen sikkert hevde.
Så hva mener egentlig disse prestene?
Vel, de er litt forblommede, som prester tidvis er, man er således henvist til gjetninger, men jeg tror Hilde Marie Øgreid Movafagh, rektor ved Metodistkirkens teologiske seminar, er i nærheten:
“Det verkar som om alle har hytte, og at hytte er det viktigaste i verda. Kor er fokuset på store familiar i små leilegheiter som skal ha påskeferie heime?”
Formodentlig har hun i tankene muslimer bosatt i østlige strøk av Oslo, hvilket er helt i tråd med en av Den norske kirkes fremste deviser: Dialog med muslimer.
Kirkens preses, Olav Fykse Tveit, er fremtredende eksponent hertil. Denne arkivtegningen antyder det:


Forøvrig er norske prester litt av noen slappfisker. I stedet for å preke protestantisk kristendom, hengir de seg dagstadig til dialog med muslimer og vil møte islam med overvennlig velvilje og nevner ikke med et ord denne religionens død- og pineteologi, rabiate voldsforherligelse, absolutte livsfiendtlighet, muslimenes lengsel etter døden og 72 dryppende kåte jomfruer i Jannah, som himmelen deres heter.
En av disse prestene er Fred Henry Berg, domprost i Agder og Telemark. Etter brenning av Koranen i Kristiansand høsten 2019, gikk han i veldig hyggelig dialog med imam og ytringsfrihetsmotstander Akmal Ali og uttalte:
“Vi står for de samme verdier og prinsipper, og vi står sammen.”
En norsk domprost omfavner altså islams verdier og prinsipper. Jeg har tilfeldigvis en arkivtegning av ham, også – sammen med nevnte imam Ali:


Konklusjon: Dra på hytta i påsken, kos dere, gå på ski og drekk dere fra sans og samling – om dere vil … man blir trolig ikke mindre kristen av det. Muslimene på Oslo øst? Vel, de som ikke koronasyke, skal visst reise til Pakistan, har jeg hørt.
Anyway … god påske!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg