BEDRE MED TI MUNKER PÅ BAKKEN ENN ÉN PÅ TAKET

Ikke sjelden regner det i Kopervik. Det gjorde det også en dag sensommeren 2020. Noen av disse regndråpene falt på taket til et buddhisttempel, hvori hjemmehørende Wat Buddhapas samfunn.
Ulykksalig omstendighet: Taket var ikke tett. Regnvann inn. Det ble vått både hist og her. Hva gjorde munkene under taket? Jo, de gikk ut og opp på taket. Selvsagt gjorde de det, de måtte jo forsøke å lokalisere lekkasjene og dernest reparere litt .
Samtidig – i noen busker ikke langt fra – ante polititjenestemenn moseugler. De spanet, zoomet, fokuserte og knipset fotografier av menn som tasset barbent omkring på taket med oransje tekstiler drapert omkring seg, slik skikken er blant buddhistmunker.
Politiet i Kopervik er en gjeng skarpsindige tøffinger som reagerer lynraskt på tips, og de går ikke av veien for å gå i rette med fælinger som bryter loven. Munkene er mistenkt for utførelse av ulovlig arbeid – presisert: Snekkerarbeid.

Denslags sysler er ikke i tråd med oppholdstillatelsene til munkene på taket. De skal være under taket og drive med religiøse sysler. Basta.
En av munkene heter Niran. Han ser ikke ut som en snekker, men politiet ser det annerledes. Kopervik-politiet er ikke lettlurt:
«Når arbeidet utføres av munker hvis oppholdstillatelse i landet er strengt regulert til religiøs virksomhet uten vederlag, får Buddhapa-samfunnet jobben utført gratis. Dette fratar norske bedrifter inntekter».
Politiet mener at munkene som oppholdt seg på taket, må ned av taket og ut av landet. En av dem er Niran og han ligner ikke en snekker, han ser ut som en buddhistmunk – from, fredsæl og fornøyd.

Niran liker Norge og vil ikke reise tilbake til Thailand. Han har engasjert advokat Arvid Sjødin, som gleder seg vilt til saken. Den starter om to måneder, i Oslo tingrett. Sjødin er sikker på seier.
Alt i alt multiplisert med andrederiverte av flestemannseiet, aksiomatisk kunnskap og rundet av til nærmeste rimelig betenkning:
Hadde politiet brydd seg om det var tale om et gjeng imamer som hadde forsøkt seg på tekking av et tak på en moské i Oslo? Seff ikke. Islam har særstilling i Norge, det vet alle muslimer og de vet å si fra. Dessuten er mange muslimer ganske skumle, og noen av dem er troende – til litt av hvert.
Dette vet politiet i Kopervik, også… best derfor å passe seg litt, man har jo sine betjenters liv og lemmer i tankene, uansett vil ingen bli titulert rasist, eller hva verre er: Islamofob.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg