DEN SVÆRT SNILLE OG LEKNE HUNDEN

Av og til går jeg meg en liten tur i skauen ikke langt fra der jeg bor. Gammel skog, fine stier, finansiert og bygget av byens bedrestilte borgere for over hundre år siden. Populært område, også for bikkjeeiere.
I går kveld trengte jeg en liten avkobling, i skogens ro. Jeg snørte turskoene og gikk avsted. Skogens svalhet gjorde meg godt. Ikke så mange mennesker å se. De fleste er vel hjemme i hagene sine og griller, eller sitter på et fortausetablissement nede i byen og drikker øl, tenkte jeg.
Rundt en sving kom ei bikkje løpende i full fart. Jeg er ikke redd bikkjer, jeg er vant til at folk ikke overholder båndtvangen, men dette beistet burde ikke være i bånd, det burde vært skutt bak øret og lagt under seks fot muld.
Jeg har tenkt at før eller siden blir det alvor, kamp mot ei svær drittbikkje som vil drepe meg, kanskje en pittbull, eller en rottis. Jeg hadde tenkt ut strategien:
Finn øynene, presse en finger så hardt inn som mulig, forbi øyeeplet og inn i fillebikkjas frontallapp, rote litt rundt… da vil den nok komme på andre tanker, har jeg tenkt.
Jeg sto i kampposisjon da bikkja kom dundrende, i sidesynet så jeg en skikkelse komme etter. Hvorfor faen går du omkring med boblejakke i juli, rakk jeg tenke før bikkja skrenset opp ved siden av meg og bjeffet og gnafset rundt anklene mine.
Siklet sprutet som fra en vannspreder og lagde striper oppover buksebeina mine.
Jeg skjønte at den ikke var av farligste sort, men jeg syntes den var svært irriterende og ga den et tupp i ræva som den ikke lot seg merke ved.
Mannen som kom tassende, hadde blå boblejakke og grågult, pistrete hår i hestehale. Han virket mer sløv enn slem. Jeg behersket meg og sa:
– Si meg, vet du ikke at det er båndtvang.. ei sånn bikkje bør du uansett ikke la gå fritt omkring der folk ferdes. Den kan virke skremmende, især for små barn.
Det er ikke sikkert mannen med hestehale og blå boblejakke fikk vitnemål fra ungdomsskolen:
– Men han er verdens snilleste hund, han vil jo bare leke.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg