MUHAMMED, ELLER DONALD DUCK…

Hva gikk galt med Espen Andersen Bråthen og når skjedde det? Politiet vet nok mer enn de forteller, men til TV2 sa en barndomskamerat av Bråthen:
“Han var lærling som kokk på en veldig fin restaurant i Kongsberg, så han hadde et stort talent for å lage mat. Han var også utadvendt, karismatisk og hadde mange venner.”
Dette var før 2013. Noe hadde skjedd. Denne kameraten så Bråthen sist i 2017, samme år som Bråthen la ut videosnutten, der han sier:
“Bær vitne til at jeg er muslim.”
Bråthen ble altså borte, var det meste av tiden for seg selv. Ikke mange – kanskje bare Gud, eller Allah – visste hva han syslet med. Hvordan ble Bråthen drapsmann?
Mye tyder på at han falt ned i et svart hull, hvorfra han ikke kom seg løs. Kan ha vært en saftig sinnssykdom, en røff psykose. Sånt kan ramme mange av oss. Da er det om å gjøre å oppsøke fastlegen, som igjen kan viderebefordre deg til psykiatrifaglige instanser, som igjen vurderer neste steg, kanskje tvangsinnleggelse og tung medisinering på ubestemt tid.
Men la oss si at man tenker slik: Jeg gidder faen ikke dra til legen, denne sinnssykdommen min går sikkert over snart – kanskje allerede til helgen.
Kanskje det, men da er det i mellomtiden om å gjøre holde seg unna saker og ting som kan utløse handlinger stikk i strid med straffeloven, slik som mye alkohol og høye doser narkotika. Man bør nok også være forsiktig med andre saker og ting som kan virke som bensin på glødende kull, eksempelvis litteratur omhandlende brutale seriemordere, slike som Ted Bundy, John Wayne Gazy og profeten Muhammed.


Dette minner meg på en venn av meg, som tidvis over mange år fikk veldig lyst til å kverke naboen sin – en svenske, men han visste at det var galt og behersket seg. For å være på den sikre siden holdt han seg edru når han kjente drapslysten rive og slite i ham. For å komme på andre og bedre tanker, henga han seg til intensiv lesning av Donald Duck.
Dette gjorde han så mange ganger at han ble donaldist … ja, han konverterte til donaldismen, en forholdsvis ny og heeelt ufarlig ideologi, etablert i 1973 av Jon Gisle… og i sommer var min venn minsanten på grillfest hos nabo’n. Nå er de perlevenner og henimot uadskillelige…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg