FITTE OG SÅNN

Mye baluba og hurlumhei i skisporten nuomstunder. Norges Skiforbund vil bli kvitt hopplandslagssjef Clas Brede Bråthen, trass i svært gode resultater i 17 år. Skarpe fronter. Uggen stemning. Skiforbundet mener at Bråthen er en umulius, en vriompeis som har for mange egne meninger og ikke viser vennlig vilje til bilateralt samarbeid. Bråthen mener at Skiforbundet er en gjeng inkompetente dustemikler.
Ifølge kilder i Skiforbundet, skal Bråthen i anledning denne tvisten ha utvidet sitt aktive vokabular til også omfatte benevnelse av det kvinnelige kjønnsorgan som sjelden høres i teselskaper. Han skal skal ha omtalt Skiforbundets generalsekretær Ingvild Bretten Berg slik:


Clas Brede Bråthen blånekter for dette, påstand mot påstand, altså .. men la oss si at det er sant, at Bråthen ytret seg som illustrert ovenfor. Kunne han brukt et annet og litt mer moderat ord og likevel beholdt det meste av det ønskede meningsinnholdet?
Vel, la oss drøfte. Det finnes en hel haug benevnelser på det kvinnelige kjønnsorgan. Vagina er den leksikalske varianten og selvsagt ubrukelig. Mus er veldig vanlig, men det er slapt og lite presist, det kan forveksles med vår vanligste gnager. Blomstervariantene orkidé og tusenfryd er for tamme, har positiv og nesten poetisk klang. Duger ikke som skjellsord.
Såret som aldri gror er en artig variant, men Bråthen kunne simpelthen ikke sagt “hu’ er såret som aldri gror”… nei, det sier seg selv, det funker ikke. Altfor diffust og forblommet.
Kuse er heller ikke særlig godt, ikke noe stil over det. Dåse er bra, men det er upresist; to betydninger, hvorav den ene antyder svake åndsevner.
Den gamle dialektvarianten toblaboka er morsom, men ikke umiddelbart forståelig for de under 70 som ikke vanker i lokalene til Noregs Mållag.
Litt av en nøtt, dette .. hva skulle Clas Brede Bråthen sagt? Personlig er jeg svak for glufse, som lett kan bygges ut til rufseglufse, men har det tilstrekkelig brodd? Ville ikke det bare ha utløst munterhet, straks etter oppløst seg i luften og blitt borte? Tror det.
Alt i alt rundet av til nærmeste konklusjon: Jeg tror Clas Brede Bråthen traff godt. Fitte er kort og konsist og fonetisk hardt. Et utmerket ord. Utvetydig. Ikke underlig at dette ordet er så populært og hyppig brukt i alle samfunnslag – og i Skiforbundet.

3 kommentarer
  1. Her kan jeg foreslå ‘utyske’. – Et uttrykk som passerer selv i de mest fornemme kretser, liksom det ikke bør levne særlig tvil om betydningen som er lagt i det. – Og desto mer formell en er i språket i det uttrykket benyttes, desto bedre syntes det å være dekkende for den respektive karakteristikken *hehe* 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg