EN TAUS MANN

Grytidlig i dag tenkte generalsekretærdetektiv Knut M. Olsen masse og enda mer på den store oppgaven tildelt ham av partiet: Finne den fryktelig fæle og helt samvittighetsløse pervomannen som sendte denne meldingen til Liv Signe Navarsete: “VI HAR LYST PÅ FITTA DI”.
Litt av en tillitserklæring. Han kjente ærefrykt. Han skulle ta den tarvelige fyren, anholde ham og dra ham med til partikontoret og forelegge ham for partileder Vedum, som han forresten ikke var så gla’ i lenger.. han hadde hørt partilederen etter møtet om den fæle meldingen – Navaresete var også tilstede – bryte ut i hemningsløs krampelatter på sitt kontor. Vedum hadde nok forsøkt å legge bånd på seg, men veggene var ikke tjukke nok til å absorbere latteren hans. Men han – generalsekretær Knut Magnus Olsen – skulle vise ham og alle andre i partiet. Han skulle ordne opp.
Da Olsen var ferdig med frokosten, to skiver med finhøvlet brunost og en kopp te med én sukett, monterte han løsbarten under nesen, tok på seg den tøffe hatten, den tøffe frakken og gikk ut av huset sitt. Han stoppet opp, stakk en Lucky i munnviken, tente den, ble stående og myse mot soloppgangen. Ettersom han nettopp hadde begynt å røyke, ble han svimmel, og da han skulle gå mot den gamle Renaulten han hadde lånt av kompisen sin, mistet han det meste av balansen, kom litt ut av kurs, snublet i en kantstein og gikk på snørra. Han slo trynet i en issvull og mistet  bevisstheten et par sekunder. Da han kom til hektene, merket han at han blødde fra haka. Han syntes det gjorde fryktelig vondt, noen tårer presset seg frem. Han kom seg på beina og så seg rundt, håpet at ingen naboer hadde registrert fallet. Han gikk inn igjen og sjekket såret. Ikke noe kutt, det lignet mest et skrubbsår. Men han hadde lært av moren sin at det alltid er best å være på den aller tryggeste siden.
Han gikk ut igjen, startet den gamle bilen og kjørte til legevakta. Den unge, kvinnelige legen sa ikke så mye og ga ham et plaster. På vei ut fra legekontoret kastet han sigarettpakken i en søppeldunk. Han ville aldri røyke mer. 
Olsen satte seg i Renaulten og kjørte avsted til Gardermoen hvorfra han fløy direkte til Værnes. Derfra drosje til Leinstrand og gården Skjefstad, der Ola Borten Moe bor og holder på. Moe satt i sin røde og veldig tøffe traktor – en Massey Ferguson 7600 med uhorvelig mange hestekrefter. Han så en mann gå opp gårdsveien, han kjente igjen karen på gangen. Gennneralsekretærn.

Moe visste hvorfor han var her. Fitta til Navarsete, faen te’ mas, tenkte han og spyttet ei 30 grams felleskjøpgrønngul snørrklyse ut i løse trønderlufta. Han senket hele sin 194 centimeter lange og innpå 100 kilo tunge kropp ned på tunet og gikk bredbent mot Olsen, som ikke likte så godt det kalde og onde fliret under Moes nese.
– Vællkommen til gards, sa Moe og Olsen følte det ikke slik. Han prøvde å tøffe seg opp og forela sitt forehavende så myndig som mulig.
– Fått deg en på trynet, har du vorre og snakka med hain Grande? Han e ganske nærtagendes, sjø.. lika itj å bli beskyldt for sextrakasseri, nei… itj æ heller.
– Kan vi gå innenfor å snakke om dette. Jeg har noen spørsmål.
– Det har du sikkert, men æ har sjagt det æ har å si. Æ lika itj ‘a Liv Signe, det veit alle i Sænterpartiet…  og æ har aldri vorre inntressert i framræva hennes.
– Hva?
– Skjeggbiffen… 
– Ehh.. jeg forstår ikke helt..
– Slufsa!!! Skjønner?
– Ehh… jaa..
– Bra, da trur æ må tebake te arbeiet her… ha det.
Moe svingte seg opp på den tøffe traktoren sin og dyttet startknappen. Den svære og brutale dieselmotoren brølte. Olsen rygget to skritt tilbake. Så vendte han om og gikk sin vei.. litt duknakket. Ola Borten Moe gliste. Han fisket frem mobiltelefonen sin og tastet en fellesmelding: Olsen-kuken i farta. Han hektet på et smilefjes, dyttet på sendknappen og ga gass…
       

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg