BEDRE UNDER KRIGEN

Under den tyske okkupasjonen i Norge var Reichskommissar Josef Terboven veldig keen på å nazifisere alle nordmenn. Tyskerne tenkte langsiktig og mente det var bra å begynne i det små, med de små – skolebarna.
Men da måtte noe gjøres med de hersens lærerne, de måtte korrigeres og omvendes, bli hardkokte nazister som eksempelvis kunne lære barna at jøder er de aller verste i hele verden og fortjener å dø… slik at de som voksne kunne iføre seg SS-uniformer designet av Hugo Boss og reise omkring og kverke jøder både hist og her i hele verden og vel så det.

Men lærerne sa nei. De ville ikke være nazister. Ikke faen. 12 000 av Norges 14 000 lærere protesterte åpent og ville ha seg frabedt NS-propaganda i skolen. Vidkun Quisling ble sur og skjønte ikke hvorfor folk ikke ville være nazzer.
20. mars 1942 ble omlag 1100 lærere arrestert, fordi de ikke hadde lyst til å være nazister. Terboven ble grinete og veldig irritert, han visste hverken ut eller inn. Kan ikke disse jævlige stabeisene bli skikkelige nazister, det er da ikke så jævlig nøye, tenkte han sikkert.
Men lærerne sa nei, nei, nei og atter nei. Cirka 500 av de arresterte lærerne ble per dampskip sendt til Kirkenes og hardt tvangsarbeid. Forholdene var dårlige. Mange ble syke, og en av lærerne omkom i arbeidsulykke.
Lærernes rungende nei er mye mer imponerende enn kong Haakons nei. Lærerne var noen tøffinger, de hadde stive ryggsøyler og visste hva som var rett, hva som var galt. Men dette var i gamle dager.
Lærere i dag er redde… de er såååå redde at det er helt flaut. Man må nesten le, men bare nesten… for det er jo så trist. Lærerne vil jo ikke krenke noen. De går korridorlangs på gummisåler med demping. Føler hverandre på tennene. Sier så lite som mulig.. og hvis man sier noe, er det slikt alle er enige om… som at været er fint, at det er hyggelig med Lindmo på fredager og at julen er en koselig tid.
Jepp, det stunder til jul, og man vet at lærere helst ikke vil la barna gå til julegudstjeneste, de vil helst ikke snakke så mye om Jesusbarnet  og sånn… de er redde for at noen skal bli lei seg… ja, de tenker masse på de som ikke tror noe særlig på Jesus og Gud og sånn… og pepperkakekostymer i Lucia-feiring er ikke så bra, de er jo brune og kan oppfattes rasistisk… dessuten er Sankta Lucia katolsk som bare det.
Og nå vil lærerne kutte i historiefaget, de vil utelate alt om holocaust og jødeforfølgelse, fordi mange av elevene er muslimer, og alle vet at muslimer blir svært krenket bare de hører ordet jøde.. noen blir helt gæærne og hopper opp og ned… hvor mange lærere vil ha en veldig rettroende og innmari sinna muslimpappa på nakken i storefri? Jeg kjenner ingen.
Muslimer hater jøder like mye som vanlige folk hater pest, flass, kolera, fotsopp, kusma, tåfis, spanskesyken, EU-kontroller, herpes, bilkø, hemoroider, midd, fyllesjuke, klamydia, promillekontroller, halsbetennelse og bløte julepresanger til sammen.
Muslimer over hele verden krangler om hvilken variant av islam som er den rette, men én ting er de enige om: En syk jøde er bra, en dødssyk jøde er bedre og en død jøde er aller best.
Noen sier at alt var mye bedre før i tiden. Jeg tror de tar feil, men det finnes ett unntak:
Den norske lærerstanden.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg