AFGHANISTAN HAR IKKE…

… betalt strømregninga siden de gærne, skjeggete fillefransene i Taliban tok over makten i august. Det meste av strømmen kommer fra nabolandene Iran, Uzbeki-, Tadsji- og Turkmenistan. Nå vil disse landene ha penga sine. Strømregningen pålyder rundelig anslått 770 millioner kroner.


Da Taliban tok over, tok de også hånd om det statlige kraftselskapet DABS. Ny sjef er ikke en høyt utdannet ingeniør, eller økonom, han er Taliban-offiser, hvilket betyr at han trolig ikke har annen utdannelse enn fullført koranskole og ikke besitter minste kunnskap om hva elektrisitet er, hvorledes den blir produsert og distribuert, men han har nok erfart at det bli lys i lampa når han skruer på en bryter.
Taliban tar det imidlertid med ro. De har bedt om henstand og sier at de vil betale etterhvert, som i realiteten betyr at FN tar regninga før vinter’n.
Men ærlig talt: Hva faen skal Afghanistan med strøm? Taliban går jo helhjertet inn for levesett slik det var på Muhammeds tid, og da var det ikke elektrisitet, som dessuten er et vestlig påfunn, og ingen ekte muslim liker Vesten.
Afghanistan er åndelig sett bekmørkt, så hva gjør det om gatelysene også slukner, Taliban kan jo kvesse kniver og macheter med hånddrevet slipestein og man trenger ikke elektrisitet for å skjære av hoder, og steining av ulydige kvinner går også helt fin uten strøm … og hvis man absolutt vil benytte seg av elektriske torturinnretninger, finnes sikkert noen dieselaggregater liggende og slenge hist og her…

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg