ARTIG Å FØLGE MED…

.. på norsk samfunnsdebatt, som tidvis ikke er samfunnsdebatt, men bare tøys og tull og barnsligheter, slik som reaksjonene på at CharterSvein sist lørdag brente munnbindet sitt utenfor Stortinget.
Mange ble sjokkert av denne ildspåsettelsen. Hans gode venninne og “Charterfeber”-kollega CharterHilde har nå tatt laaaang avstand fra CharterSvein, og det spørs om vennskapet står til å redde.
CharterSveins facebook-venner er også i harnisk, som noen sier når noen er fryktelig sinte og opprørte. Flere av dem har strøket ham fra vennelisten. De vil ikke kjennes ved ham.
CharterSveins munnbindbrann er blitt et riksanliggende, folk både hist og her og alle andre mulige små og enda mindre steder er fylt til randen av indignasjon og bestyrtelse.
Noen er bent frem aggressive. De tåler ikke så inderlig vel at noen trer ut av rekkene, bruker sin ytringsfrihet og tindrende klare rett til å brenne noe de eier, men ikke liker – slik jeg selv en sommerdag for noen år siden utøvde litteraturkritikk ved å legge en krimbok av Anne Holt på grillen, etter bare noen få siders lesning.
Det er blitt trangt i det lille landet vårt. Ikke mye skal til for å miste venner. Hertil må Fredrik Græsvik nevnes, TV2-reporteren som mange mener burde vært no’ annet enn journalist. Han var venn med CharterSvein, men vennskapet tok slutt straks etter munnbindbrannen.
Græsvik offentliggjorde bruddet, på twitter – som om det skulle ha allmenn interesse:
“Det du gjorde i dag er det dummeste jeg har sett. Og med det avsluttes vårt vennskap.”


Charter-Svein virker som en ganske fornuftig fyr, og han gjør godt rede for sin skepsis til rådende koronapolitikk. Han greier seg bra. Trenger han en venn som Græsvik? Neppe.

2 kommentarer
  1. Skjønner virkelig ikke hvordan disse folka, som har fått demokrati og ytringsfrihet inn med morsmelken, viser seg påfallende udemokratiske når noen bryter med deres politisk korrekte oppfatninger! Jeg mener.. En kutter da for pokker ikke ut venner fordi de ikke deler ens syn i en sak! Djeeze!..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg