BÆREKRAFTIG DREPING

For noen uker siden foreslo byrådsleder Raymond Johansen macheteforbud. Han begrunnet forslaget slik:
“Et forbud er riktig å få til. For macheter skal ikke brukes av gjenger her i Oslo. Macheter skal brukes i jungelen, og Oslo er ingen jungel.”
Nåvel, Oslo som helhet er kanskje ingen jungel, men deler av byen er ikke særlig sivilisert og kan nok i mange henseender sammenlignes med bydeler i Mogadishu, Malmö og Marseille.
Ens første innskytelse er at Johansens forslag er klokt og bør gjennomføres øyeblikkelig, men ved nærmere ettertanke: Hvis innvandrerungdommen gå over til vanlige tollekniver, blir det fryktelig vanskelig å overholde smittevernsreglene.
Regjeringen og Folkehelseinstituttet anbefaler avstand, minst én meter. Hvis man tar sikte på drepe noen med en vanlig kniv, må man litt innpå, kanskje holde fast offeret mens man svinger kniven og med stor kraft driver den inn i offerets hjerteregion. Da er det fare på ferde.
Litt stressende å få en kniv i brystet, nesten ikke til å unngå at man hiver etter pusten og kanskje hoster litt … og hvis offeret er rigget med Covid-19, er sannsynligheten for smitteoverføring overveiende.
Alle vet at koronaviruset herjer som en vill og gal hund i innvandrermiljøene. Muslimer smitter hverandre hele tiden og når vår gjerningsmann har tørket blodet av knivbladet sitt og går hjem til sin familie … ja, da har man det gående; familien er kanskje invitert til bryllup kommende helg og etter noen uker har man kanskje 1000 nye smittetilfeller hvorav noen sannsynlig vil ende med opphør av alle livsfunksjoner.


Altså: Raymond Johansens forslag er ikke gjennomtenkt.
Vold utført med machete er mye tryggere. På god avstand kan man svinge macheten og kanskje drepe noen, men alle smittevernshensyn ivaretas; de ekle koronavirusene når ikke frem til macheteføreren, hvilket betyr at bare én dør i stedet for kanskje 100 om to uker. Det er bærekraftig.
Så vil kanskje noen hevde at det beste var om innvandrere sluttet med grov vold utført med stikk- og skjæreredskaper. Klart det, men realistisk? Neppe. Det vet alle som har forsøkt å overtale ulver til ikke å kverke sauer.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg