BARE EN TANKE…

Antirasistisk Senter vil – på vegne av norsk minoritetsungdom – ikke ha no’ av det som kalles etnisk profilering, som går ut på at politiet stopper ungdom for å slå av en liten prat. Senteret forslår en kvitteringsordning: Når politiet stopper en innvandrerungdom, skal der utstedes en kvittering hvorpå anført når, hvor og hvorfor ungdommen ble stoppet … omtrent samme system som i dagligvareforretninger, bortsett fra at alle vil ha kvittering, slik at man lettere kan dokumentere at politietaten på daglig basis driver med grov rasisme og forskjellsbehandling.


Kanskje det er en god idé .. vet ikke, men tør jeg foreslå:
Når en innvandrerungdom skal ut og gå seg en tur – etter to timers lekselesing – tar han ikke på seg mørk boblejakke, hettegenser og mørk joggebukse … i stedet ifører han seg en pen bukse med press, en fin jakke, hvit skjorte og kanskje et pent knyttet slips … og lar kniven ligge hjemme.
Når han så er ute med kompiser, dropper han kebabnorsk og snakker normert bokmål .. og når noen av kameratene utpå kvelden vil rane og knivstikke noen, foreslår han i stedet et parti sjakk hjemme hos ham.
Kan godt tenkes at det hjelper, at politiet helt og holdent mister interessen og aldri stopper ham mer. Vel, det var bare en tanke…

5 kommentarer

Siste innlegg