CASH OG KOMPISER

Nicolai Tangen er rik og sikkert flink i pengesaker, men han eier ikke ett halvt gram sjarm. Han er karismatisk som en lecablokk, og han minner meg litt om en gutt jeg kjente i barndommen, som var like gammel som jeg og bodde i nabolaget. Han hadde et underlig dobbeltnavn og rare foreldre; moren hans så ut som et av trollene til Theodor Kittelsen.
Ingen mobbet ham, men denne gutten var ikke en av gutta. Han var blass og bleik og hadde kanskje lave blodverdier. Han likte seg best hjemme og ville gjerne ha besøk, også på dager med høytrykk og skyfri himmel.
Litt bortskjemt, han hadde mange leker og en racerbane ingen andre hadde. Jeg tror han fikk litt mer ukepenger enn oss andre gutta; derfor måtte han ha flere sparebøsser som han likte å riste på.
Han skjønte nok selv at han ikke var et sosialt samlingspunkt, men han hadde penger, som han brukte til å kjøpe godterier, sjokolade, is og annet snadder. Det virket, ikke så lenge ad gangen. Da snopet var borte, forsvant “vennene”.
Alle skjønte hva han drev med, han kjøpte venner og lyktes sånn måtelig. Jeg spiste godteriene hans ved én anledning.
Jeg aner ikke hvor mange venner Nicolai Tangen har, men i november i fjor – i Philadelphia – brukte han jævlig mye penger og fikk 130 venner… i tre dager.

3 kommentarer
  1. Hehehe…takk!
   Nicolai Tangen spilte seg ut av gruppen “folk jeg beundrer” da han kom med uttalelse om at arveavgift bør være 100% og at alle bør starte med tomme hender. Ekstremt liten forståelse for at de fleste ikke er finansakrobater og kan ha samme muligheter til å sno seg via hedgefond og skatteparadiser. Dessuten..han har tjent seg opp en formue på flere milliarder, og da har andre tapt tilsvarende. At han samler kunst som en gal pga for stor formue og så lurer kunsten på Kristiansand så de får helsikes store utgifter på fellesskapets regning pga kunstsiloen, er jeg ikke helt begeistret for. Kunne han ikke dekket den hersens siloen også?

   Dessuten..bruker han botox? Han ser mimikkløs ut på alle bilder, som Jan Thomas også gjør nå.

  2. Tangen er en god luring. Han har lang erfaring i å dumpe regningen på fellesskapet. Kuns siloen med lånt kunst måtte skattebetalerne betale. Befolkningen i Kristiansand fikk æren av å dekke sin del av regningen både gjennom kommuneskatten og statsskatten. På toppen må vi også betale inngangspenger. Og tre doktorander for å prise kunsten opp. Kjempe-deal! For Tangen. Nå har en del av de midlertidige vennene hans gått til skattebetalerne for å dekke flyreiser, hotell og måltider. Tangen stilte med gromme fly og sprek underholdning. Hotellet og måltidene hadde sikkert også vaska seg. Tangen er ingen sosial magnet. Han må derfor ty til alternative metoder. Og da kommer en holden lommebok greit med. Noen av de som fikk en skrape, Røe Isaksen og Mona Juul har jeg ikke så mye medlidenhet med. Isaksen var så gira på å delta at han fant på et møte i USA etter at han fikk invitasjon. Bare for å gi skinn av offisiell reise. At han ikke førte opp “seminaret” i sin offisiell kalander legger han ingen vekt på. Juul som vi må anta har gått i en god skole hos sin ektefelle Terje Rød-Larsen har lang erfaring fra økonomiske skandaler. Begge burde være voksne nok til å ta regningen selv og holde fred. Slyngstad derimot hadde vel en slags faglig grunn til å delta, men havnet uforskyld i dette og endte med lakken ripet godt opp. Her snakker vi 80-papir, kanskje grovere. Og den lakken som var i så god stand inntil dette skjedde. Nå er nok ikke Tangen og Slyngstad de beste venner lenger. Tenker det skal bli syrlige forhold i Norges Bank når Tangen kommer på plass og Slyngstad er blitt intern rådgiver. Det påfallende er at alle ber om syndsforlatelse først når de er tatt med buksene godt nede på anklene. Tenk da på at Røe Isaksen, og Juul for den sakens skyld, med buskene på anklene er et syn jeg tror de fleste kan betakke seg for. Men Tangen er fortsatt veldig stolt av hva han har fått til…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg