DEN DUMME VIRKELIGHETEN

Komiker Abubakar Hussain er forbanna fordi noen medier bruker termen konvertitt om Espen Andersen Bråthen. Han synes alle burde snakke og skrive om Bråthen uten å blande inn islam.


Hussain mener at medienes dekning av Kongsberg-drapene er vinklet helt galt, i retning “en marginal gruppe som nå får det enda verre.”
Marginal betyr ubetydelig, noe såvidt nevneverdig, som ei pølse i slakteti’a. Vel, muslimene utgjør en minoritet, men en ganske stor en, og den later ikke som den ikke finnes.
Får muslimene det verre nå, etter Bråthens bueskyting? Hussains ytringer mer enn antyder at muslimene hadde det ille før Bråthen. Er det sant? Jeg tror ikke det. Får de det verre nå, etter drapene i Kongsberg? Tror ikke det, Norge er et svært liberalt og inkluderende land, som yter finansiell støtte til de aller fleste  trossamfunn … og mediene er veldig tilbakeholdne med spekulasjoner om motivene bak Bråthens handlinger, men redaksjoner kan ikke omgå fakta, late som ingenting og således forsømme sitt samfunnsoppdrag.
Hussain er komiker, men det var nok ikke meningen å være morsom da han sa:
“Tenk på barna i dag som i dag vokser opp. Det er frustrerende å for dem å lese hvor kjip religionen deres blir fremstilt.”
Dette er jo litt morsomt, med tanke på at islam er en kjip religion, trolig den aller kjipeste.

1 kommentar
  1. Det kjipeste med religionen er det faktum at flere alt for ofte har “misforstått”, slik at det både er greit og prisverdig å etterligne profetens liv og lære. Det er høyst relevant uansett hvor stakkarslig en søker å fremstille religionen. Redaksjonelt bør det også komme frem, men en kan undres over så meget og mangt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg