DEN ENES DØD…

.. den andres brød. Slik er det i mange bransjer, især i gravferdsbransjen. Her i landet  dør folk jevnt og trutt året rundt, og byråene har akkurat passe mye å gjøre.
I midten av mars, da mange bedrifter så mørkt på fremtiden, rådet optimisme og god stemning i begravelsesbransjen; man merket seg hva som gikk for seg i Italia og Spania.


De fulgte nok utviklingen fra time til neste og fabulerte om skyhøye dødstall, ny og kraftig oppsving i en vanligvis ganske død bransje… kanskje nyansettelser, ellevill jappetid, heidundrende utbyttefest, balubajulebord og kanhende innkjøp av enda flere fjonge likbiler fra Tesla og Mercedes – med full utstyrspakke.
Jeg kjenner mange i byen der jeg bor. Det gikk rykter:
Små, svarte elbiler med sotede vinduer kjørte omkring i byen etter mørkets frembrudd… bak rattet begravelsesagenter som registrerte lys i lampene. Mørke vinduer som kveldene før var opplyste, ble i notisbøker markert med kors og adresse.
De spanet på folk langsetter gater og på torg, noterte seg om de var bleke, gustne og så slitne at de kunne ramle i bakken hvilket øyeblikk som helst. Noen byråer leaset av Forsvaret likhunder som snuste omkring i tettbygd strøk og i trappeoppganger. Andre begravelsesagenter kledde seg ut som helsepersonell og tok seg inn på pleiehjem for å danne seg et bilde av potensielle kunder. Om å gjøre å være hugget og smi mens liket er varmt.
Ikke bare begravelsesagentene som gned lanker medio mars. Mange underleverandører så lyst på fremtiden… kistesnekkere, liksminkeleverandører, likskjorteprodusenter, urnemakere, gartnerier og blomsterbutikker, salmediktere, solister og Menighetsfakultetet kalkulerte med økning av studiesøknader og søkte teknisk etat om oppførelse av tilbygg for nye prestestudenter.
Men prognosene slo ikke til, gitt. 218 mennesker har foreløpig dødd av Covid-19 her til lands. Det ble ikke helt slik begravelsesfolka tenkte… sånn er livet.

1 kommentar
  1. ..- Og av disse, ville anslagsvis 212 omkommet innen utgangen av august, mens de resterende seks er antatt å kunne holde seg i live frem til årsskiftet (forutsatt at ikke en influensaepidemi som ikke ble behandlet som noe mer enn nettopp en.. influensaepidemi ville ramme før den tid..) 😀 😀 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg