DEN FORVILLEDE UNGE MANNEN

Philip Manshaus er 22 år og ikke helt tørr bak øra. Likevel har han forsøkt å belære Asker og Bærum tingrett om 2. verdenskrig, holocaust inkludert – som han hevder er en myte. Etter alt å dømme, hater han jøder.
Det finnes mellom 1500 og 2000 jøder i Norge. Hvis vi anslår antallet til 1750, er andelen 0,0326 prosent. Sannsynligvis har Manshaus aldri påtruffet en jøde i sitt korte liv.
Man må undres: Går det an å hate noen som nesten ikke finnes og attpåtil forsøker å gjøre seg så usynlig som mulig?
Selv har jeg truffet bare tre jøder i mitt liv. En av dem var jeg i førstegangstjeneste med, en annen var arbeidskollega i mange år og den tredje klinte jeg med… hun var solsikkesøt og saccosekkbløt.
I Tyskland i 1933 utgjorde jødene cirka 0,6 prosent av befolkningen, og de ble hatet så inni gamperæva inderlig at Hitler og hans menn ville utrydde alle sammen… ikke bare i eget land, men i alle okkuperte land, deriblant Norge hvori rundelig anslått 2000 jøder.
I verden finnes omtrent 14 millioner jøder, de fleste bor i Israel og USA. De utgjør 0,18 prosent av verdens befolkning. Noen sier at denne lille flokken jobber fra morra til kveld alle dager i uken med sikte å overta hele verden og bruke resten av verdens befolkning som slaver.
Noen hevder at jødene drepte Jesus og forårsaket Svartedauden og Spanskesyken ved å forgifte kristnes drikkevannskilder, og ennå finnes de som tror at jøder i gamle dager fanget små ikke-jødiske barn, drepte dem og brukte blodet som ingrediens i tilberedelse av påskemåltider… og koronaviruset er, ifølge noen politikere i Tyrkia, en “sionistisk plan” for å redusere antallet ikke-jøder i verden.
Jeg har aldri helt ut forstått antisemittisme. Derfor fattet jeg interesse for en bok som utkom for noen år siden, JØDEHAT, skrevet av Håkon Harket, Trond Berg Eriksen og Einhart Lorenz. Nesten 700 sider. Grundig gjennomgang av ulike varianter av antisemittisme fra antikken og frem til våre dager, og jeg hevet øyebrynene noen millimeter av dette sitatet fra teolog og professor Martin Luther (1483-1546):
“Ved siden av Djevelen har den kristne ingen fiende som er så giftig, så desperat så bitter som den ekte jøde. De er giftslanger som røver, plyndrer, forderver og forbanner. De som ikke skjønner det, kan krype inn i rasshølene deres.”
Etter å ha lest hele boken, spurte jeg med selv: Er jeg blitt klokere? Forstår jeg jødehatet? Ja, jeg er klokere.. men nei, jeg forstår det ikke, det er simpelthen for irrasjonelt.
Så hva med Manshaus, den unge mannen som hater jøder.. hvorfor ville han drepe muslimer? Det er ganske irrasjonelt. Han burde vite at ingen hater jøder mer enn muslimer, deres jødehat er heftigere enn min fiendtlige innstilling til auberginer, rødbeter og tomater.
Vet ikke Manshaus at muslimene under 2. verdenskrig gikk i forbund med nazi-Tyskland, med felles interesse: Kverke jøder.
Muslimer er jo faen meg Manshaus’ naturlige allierte. Hadde han vært bedre opplyst og litt mer klartenkt, ville han kjørt til moskeen i Bærum uten våpen… og konvertert, blitt muslim. Det tar ikke mer enn fem minutter… og stesøster’n hadde levd i dag.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg