EN FRYKTLØS, ELDRE HERRE

Ahmed Abdo Maher er 80 år gammel, egypter bosatt i sitt hjemland. Han er modig … dessuten jurist, islamforsker og frittenkende forfatter med lavt omdømme blant hardkokte muslimer.
Nylig ble han idømt fem års hardt straffarbeid for blasfemi. I sin bok Hvordan imamenes rettslære har ført nasjonen på avveie påpeker han at det ikke er så bra å kverke ikketroende, homofile, utro kvinner og de som spotter og vanærer profeten Muhammed.

Maher kunne krøpet litt og bedt pent president Abdel Fattah al-Sisi om amnesti, men det ville han ikke. Han er ikke bare modig, men også en hardhaus … han mente det han skrev og står for det. Det blir straffarbeid. man får håpe han slipper fem år ved samlebåndet i et trykkeri som månedlig tilvirker 250 millioner kopier av Koranen.
Tilfellet Maher minner meg på at jeg er heldig som bor i Norge, her er det lovlig å publisere denne tegningen, som jeg har liggende og slenge i mitt lille arkiv:

Men det kunne gått aldeles galt, hvis Jonas Gahr Støre i 2015 hadde fått det som han ville: Opprettholde blasfemiparagrafen i Norge.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg