EN KLOK MANN


Didrik Søderlind er livssynsrådgiver i Human-Etisk Forbund, som trolig betyr at han rykker ut når forbundets sentralbord mottar meldinger fra folk som opplever å få bulker i det humane livssynet sitt, kanskje sent lørdag kveld, eksempelvis en ung mann som etter å ha kjøpt melis for 3000 kroner i stedet for kokain tar med seg ei dame hjem, som når hun kler av seg, viser seg å ikke være en dame, men et eller annet tidsriktig kjønn omtrent midt imellom dame og mann –  som han pælmer ut snøggast råd og klærne attpå.
Men i ledige stunder, etter å ha unnagjort dagens skjeggtrimming og bartetvinning, tar han seg tid til å mene saker og ting om mangt og meget, eksempelvis at politiet – med tanke på domfellelse – bør avsette ressurser til etterforskning av personer som på nettet pønsker ut forestillinger om hvordan ting henger sammen og ikke… ja, Søderlind har i tankene de fæle konspirasjonsteoretikerne som hjemsøker vårt land.


Alle i Justis- og beredskapsdepartementets lovavdeling jubler helt sikkert og synes nok forslaget er helt prima, likeledes Politidirektoratet… og politibetjenter over hele landet gleder seg nok til følge med på facebook og andre nettsteder der man skriver masse rart om de underligste temaer. Ikke minst artig blir væpnede utrykninger til adresser der man har grunn til å mistenke konspirasjonsteoriutvikling i stor stil.
Søderlinds forslag betyr flere politiarbeidsoppgaver, som vil redusere arbeidsledighet blant nyutdannede politifolk, men alle politidistrikter må også knytte til seg en rekke fagpersoner… historikere, sosiologer, antropologer, psykologer, fysikere, matematikere… som skal vurdere om en tekst er så drøy at tiltalebeslutning er på sin plass.
Han gir ikke eksempler på hva slags konspirasjonsteorier som bør rammes av straffeloven, men at Didrik Søderlind er en svært klok mann, det er faen skjære meg hevet over hvilken som helst konspirasjonsteori i hele verden og vel så det…

3 kommentarer
  1. Veldig bra påpekt, som alltid, Dølo. Du er tidsaktuell som f. Didrik er nok ikke bare veldig klok, han er nok direkte vis. Han har nok tenkt på at konspirasjonsteorier fort kan slå tlbake på han? F.eks. dette med CO2 og de påståtte klimakrisene (som jo ingen har sett noe som helst til). Han kan jo fort bli en konspirasjonsteoretiker i kjetterske øyne. Riktignok er ikke Didrik særlig opptatt av klima, men mange plasserer han godt på venstresiden i politikken. Særlig er han tilbøyelig til å forsvare muslimer og islam i tykt og tynt, tide og utide. Det er antageligvis fordi han hater kristendommen i alle den sjatteringer. Og det er vel hovedformålet med humanetikerne? Han er ikke så nøye på når han er rådgiver for HEF og når han er privatperson, heller. Men der Didrik virkelig eksellerer er jo på dette med tanker, særlig frie tanker. Han er løselig knyttet til en slags tenketank som kaller seg Fri Tanke. Men jeg formoder at det er hans tanker som er fri, ikke alle andres og i hvert fall ikke de som har andre tanker enn han. Og jeg tror nok at han ser det som helt overflødig å ansette en mengde mennesker som skal måle og mene noe om evt. påtale av konspirasjonsteoriene. Han tar nok gladelig jobben selv. Gjerne som aktor, dommer og bøddel i en og samme. Som eneste kvalifiserte i sine øyne. Vi skal være glade for at vi har en så overmåte vis person i vår midte.

   1. Har du lagt merke til at land som absolutt ikke er demokratiske, gjerne kaller seg noe med ordet demokrati i.. slik som DDR og Den demokratiske republikken Kongo? Kanskje noe av det samme gjør seg gjeldende når man skal finne navn på en avis, eller tidsskrift.. slik som Fri Tanke..

  2. Også Nord-Korea kaller seg visstnok også det. Konseptet passer på mer enn en måte som hånd i hanske i forslaget til Didrik.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg