EN SJELDEN BLOMST

Hun er no’ for seg selv, Cecilie Hellestveit. Hun minner om Magica fra Tryll, overhåndtagende sexy og den eneste i Andeby i stand til å avgi et to tonn tungt, sløret soveromsblikk.

Jurist, samfunnsviter og forsker Hellestveit skiller seg også ut på annet vis… hun er en av få som tør ytre seg helt fritt både i og utenfor norsk akademia. Hun gir faen i kanselleringskultur og plattformnekt.
Hun er en energisk brøytebil i et nokså tannløst, fryktsomt og puslete miljø hvori også amerikanskfødte Curt Rice, rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, som ikke skjønte hva han satte i gang da han ba Hellestveit holde tåta i debatten om utlendinger ansatt ved norske universiteter og høyskoler.
Kan godt tenkes at lingvist Rice kan mye om språk, men nå har han lært no’ nytt: Du kødder ikke med Cecilie Hellestveit.
I går kåret avisen Khrono henne til Årets navn i akademia. Utdrag av juryens begrunnelse:
Cecilie Hellestveit provoserte mange da hun på spissformulert vis stilte spørsmål ved økningen av utenlandske forskere ved norske utdanningsinstitusjoner. Det utløste en større prinsipiell debatt om internasjonalisering og akademisk ytringsfrihet. I denne debatten sto Hellestveit fram som en uredd forsker som med faglig tyngde og velbegrunnede argumenter forsvarte sine standpunkter, også når det stormet som verst og mest usaklig.
Gratulerer, Hellestveit… heia Hellestveit.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg