FAKTISK BARE VISVAS

Jeg kan ikke la være å entre Faktisk.no (heretter Faktisk) tid om annen .. ja, oftere enn det. Faktisk er litt som narkotika. Har man først fått smaken på det, er det vanskelig å slutte.
På menyen har Faktisk Faktasjekk, Kommentarer og Artikkel. Brøken faktasjekker per uke er ganske snau, det har kanhende sammenheng med at man kvier seg for å faktasjekke eierne sine: VG, Dagbladet, NRK, TV 2, Polaris Media og Amedia – som tilsammen yter seks millioner kroner til årlig drift.
Kommentarbolken er heller ikke så fet, jeg finner bare én, som handler om de som begynte på ungdomsskolen i år og ikke husker 22. juli 2011.
Men Artikkel, da .. som inntil nylig het Innsikt? Vel, tynt der, også .. men Silje Sjursen Skiphamn har signert en innsiktsartikkel med tittelen: Nei, halvparten får ikke placebovaksine
Det har seg nemlig slik at en skjermdump av Legemiddelverkets kommunikasjon med en privatperson har fått noen til å tro at halvparten av alle koronavaksinene er tøyse- og tullevaksiner.


Noen har forvekslet pågående vaksineprogram med generell vaksineutprøving. Skiphamn skriver at dette “har fått flere til å tro at bare halvparten av dem som nå vaksineres mot koronaviruset i Norge, får ekte vaksine. Legemiddelverket har fått en rekke henvendelser om dette den siste uken.”
Hvor mange flere er og hvor mange en rekke henvendelser er, fremgår ikke av Skiphamns tekst, men det kan tenkes at en og annen beboer på demensavdelinger hist og her i grissgrendt strøk av landet har trodd at de bare har fått lettsaltet vann i overarmen.
Skiphamn er ikke ordknipsk, hennes innsikt måler 60 centimeter på min laptop. Ble jeg klokere? Nix, men jeg ble i veldig godt humør..

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg