GO’GUTTEN PÅ BISLETT

En så god og snill gutt. Kjernekar og hedersmann i ett og alt. Henimot et prakteksemplar hvis tanker og handlinger alltid var rene og plettfrie… nei, det er ikke tale om Jesus Kristus, den hellige Frans fra Assisi eller Martin Luther King jr. … nix, det er tale om Rustam Louis Foss, mannen som med svær kniv ville avlive alle han så i Thereses gate på Bislett.
Han Iøp omkring, ropte allahu akhbar og ville drepe, ikke ulikt mange andre muslimer, men så kom politiet kjørende i full fart. Foss ville kverke politifolkene, også … han var på vei inn i politibilen med kniv parat og mord i blikket, men da smalt det – mange ganger. Foss ble perforert, trolig av prosjektiler fra en 9 mm pistol. Han døde kort tid etter på sykehus.
Helt vanlig at døden opphøyer folk til noe de ikke var i nærheten av – det vet alle som har vært i begravelse – og det virker som Rustam Louis Foss har oppnådd status som martyr; åstedet for hans bortgang ser nå ut til å bli permanent minnested for mannen som av han venner beskrives slik:
“Aktiv, blid og sosial fyr”, “en ekstremt sosial og omgjengelig gutt”, “blid og hjelpsom”, “det var absolutt ikke noe vondt i den fyren”, “han hadde veldig stor kjærlighet til folk rundt seg” … og artig er en dames erindring om Rustam Louis Foss’ karriere som bryter, fortalt til VG:
“Han drev aktivt med bryting, men kuttet ut dette nærmest over natten”, forteller hun. Han skal ha skadet armen til en annen utøver på en voldsom måte og: “Han tålte ikke å skade noen. Han ble aldri den samme igjen”, sier damen til VG.
Alt i alt: Man får inntrykk av en heidundrende flott kar, et overflødighetshorn av empati, men ingen snakker så mye om fortiden hans og sommeren 2019, da han gikk amok med kniv og knivstakk en tilfeldig mann ni ganger før politiet ankom og elektrosjokkbehandlet ham litt.
TV2 var raskt ute med å navngi knivmannen på Bislett. Nyhetsredaktør Karianne Solbrække om beslutningen:
“Vi har landet på å gjøre dette for å nyansere bildet av ham, ivareta ettermælet hans på best mulig måte og for å skape en mulighet for å beskrive hvem han var.”
En nyhetsredaktør føler altså ansvar for ettermælet til en fyr som inderlig ønsket å stikke kniven sin i tilfeldig omkringværende mennesker.
Pikant appendiks: Karianne Solbrække var en gang kjæresten til den svært kriminelle og voldelige islamisten Arfan Bhatti…

2 kommentarer
  1. Artig påpekning, Dølo. Du har det med å sette fingeren i øyet på vår tids noe aparte variant av massemedia. Den godeste Rustam var nok den mest egalitære og sympatiske muslimen som noengang er kommet ut av Tsjetsjenia skal vi tro den påfølgende omtalen. Vi skal slettes ikke bry oss så mye om denne videoen hvor han fekter rundt med kniv og blir påkjørt men lar seg ikke nevneverdig affiseres av det. Det er vel også bare mine egne løgnaktige øyne som viser at han feilbedømte situasjonen kraftig når han hopper over panseret på politiets BMW, røsket opp døren og stakk repeterende med en velvoksen kniv. Onde tunger kunne til og med finne på å påstå at han utviste direkte dårlig dømmekraft når han for det som i ettertiden fremstår som for Rustams del feil person og fullt fortjent endte opp kald, slapp og livløs etter interaksjonen med forretningsenden på en Heckler & Koch P30L. Og vi skal i alle fall ikke tenke at dette både var sjeldent betimelig fortjent og samtidig at dette hadde positiv konsekvens for psykiatribudsjettet. Vi skal også se helt bort fra at han slapp unna ligende handlinger nærmest uten konsekvenser for ikke så lenge siden. I disse tider er det jo betryggende å tenke på at alle kan defineres seg til noe helt annet enn man er. Menn definerer seg som kvinner, kvinner er blitt “fødeperson” og det finnes nå 76 forskjellige kjønn og over 5000 seksuelle legninger ved siste opptelling jeg så. I USA presterte enkelte aktivistiske media å forsøke å lure kundene sine ved å legge skylden på bilen som kjøret inn i en parade, drepte 6 og skadet enda flere. Nå er det godt mulig Rustam definerte seg som en fredelig muslim i psykisk balanse. Bare synd han han ikke oppførte seg spesielt fredelig. Men han var i alle fall i stand til å skille på bilen og på den som kjørte. Jeg gikk forbi stedet i går og det var nå kun få spor igjen av hendelsen. Et lite lys og et hjemmelaget skilt og noen blomster er alt som er igjen. Nå viste det seg at vår nyeste tilskudd av en familieminister samme dag som Rustam angrep var på besøk i en moské og påsto at religion forebygger psykiske lidelser. Verden var tilsynelatende ikke barmhjertig med ministerens påstand. I Kongsbergsaken var hva jeg antar er politiets nyervervede enhet for vurdering av ekte islam imponerende raskt på banen med å forklare at han slett ikke var noen ekte muslim. Ekte muslimer anerkjenner heller ikke moskéen denne ministeren var i som ekte islamsk. Overført må det da bety at familieminsteren mener at uekte islam forebygger psykiske lidelser. Hva da med ekte islam?

   PS. Har du fått med deg at humoristen Skumsnes borte på STK i 2020 fikk enda mere penger til et 3-årig forskingsprosjekt om feminisme og kjønn i det gamle Egypt? Ryktene vil ha det til at han fortsatt ligger å vrir seg i latter på vei til banken.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg