HALLÅI I STUEN

Jeg passet ei bikkje litt i pinsen. Tror det er best å holde den anonym, la oss kalle den Hallåi. Eierne plasserte på stuegulvet et bur hvori en pute tenkt som liggeunderlag om natten. Så dro de på fest. Men bikkja foretrakk å ligge rett på burbunnen.. og puta, den ble brukt til helt andre sysler, illustrert ved fotografiet her.


Eierne synes ikke no’ særlig om denne aktiviteten, men jeg er uenig. Alternativet er å bestille en sexdukke i full tispestørrelse fra Kina, som sikkert blir laget av små kineserbarn i gamle fabrikklokaler uten ventilasjon, der luften er stuvende full av bittesmå plastpartikler som legger seg i sedimenter på innsiden av barnas lunger i et slikt omfang at lungene til slutt kollapser og barna faller om på fabrikkgulvet og dør.
Men før de rekker å dø har de kanskje laget to millarder tispedukker som blir eksportert til hundeeiere over hele verden, og etter noen år blir  de kastet i sjøen, eller hist og her i naturen, der de brytes ned til mikroplast som i tidens fylde flyter ut i sjø og vann, opptas av grønt gress og planter og innføres i fisk og vilt og husdyr som vi kverker og spiser til middag…
Så altså, honnør til Hallåi som sparer livene til så mange barn og tilfredsstiller sine behov på miljøvennlig og bærekraftig måte.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg