HAUGE VAR HOMO

Forrige helg ropte en Stabæk-supporter på Nadderud stadion “jævla fiskebonde” i retning en Bodø/Glimt-spiller. Straks etter trappet han opp retorikken et hakk og ropte: “Jævla fiskesame”.
Det ble litt skriverier i Asker og Bærum Budstikke, om rasisme og sånn. Supporteren, som sikkert ikke er rasist, beklaget og unnskyldte seg så godt han kunne. Det ble godtatt.
Dette minner meg om en eliteseriekamp jeg var på, i byen der jeg bor, mot Vålerenga i 2008. Jeg hadde ikke tenkt å gå på den kampen, norsk fotball er jo ganske båååring. Men naboen min overtalte meg og lokket med pub i forkant av kampen. Vi rakk to halvlitere hver. Naboen min vil kanskje være anonym, vi kaller ham Roar. Vi lirket oss inn på tribunedelen reservert for hjemmefansen.
Jeg var nokså avmålt og håpet tiden ville gå fort. Jeg syntes omgivelsene var litt uvante. Folk lo og skrek og hoiet og sang sanger.
Etterhvert ble jeg varm i skjorta, kan ikke si annet enn at jeg ble imponert; mange av tekstene var gode og melodiene fengende. Formidabelt samstemt allsang, tilpasset spillets rytme og utvikling.
To halvlitere gir ikke varig munterhet, men min nabo benyttet en slapp Vålerenga-corner til å hente opp fra innerlommen en lerke med børst.
– Tribunefyll er undervurdert, sa han og rakte meg brennevinet.
Kampen ble morsommere og morsommere, og det skyldtes i nevneverdig grad hjemmefansen, som aldri gikk tom for artige sanger og oppfinnsomme tilrop.


Terje Hauge var dommer. Som alle andre dommere, dømte han både for og mot hjemmelaget. Men i en liten periode syntes nok mange at han dømte litt for hyppig i bortelagets favør, og ettersom Hauges etternavn begynner med H og alle i hele verden synes det er drita gøy med bokstavrim, tok det ikke lang tid før 120 decibel runget fra hjemmefanshorden:
HAUGE ER HOMO!!!!!!HAUGE ER HOMO!!!!!!!!!HAUGE ER HOMO!!!!!!!!!!
Jeg vet ingenting om Hauges seksuelle preferanser, men hva spiller det for rolle… fotball er fotball, ballen er rund, gresset grønt og laget vårt vant 2-1. Ren lykke, og alle var glade for at dommeren ikke het Blankvannsbraathen…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg