HVA OM

På politiets pressekonferanse i går fremgikk at Espen Andersen Bråthen brukte stikkvåpen da han drepte fem personer i Kongsberg forrige uke. Om hva som fikk Bråthen til å gjøre det han gjorde, politioverbetjent Per Thomas Omholt:
“Når det gjelder motiv .. så er fortsatt sykdom den sterkeste hypotesen. Og i forholdet til konvertering til islam, så er denne hypotesen svekket, han har sagt det offentlig, men har ikke fulgt dette opp i praksis…”


Noe skurrer ved denne redegjørelsen, dette med uteblitt praksis. Kanskje var det nettopp de fem drapene som var praksis. For det er jo ikke helt uvanlig at muslimer dreper, hva enten det er tale om å avvikle vantro, homofile, uskikkelige kvinner eller tilfeldig tilstedeværende.
Det skjer jo hele tiden. Minst 33 mennesker ble drept og over 70 såret da selvmordsbombere gikk løs på en sjiamuslimsk moské i Kandahar sør i Afghanistan sist fredag. Samme dag ble parlamentsmedlem Sir David Amess knivdrept i en kirke i grevskapet Essex; drapsmannen var Ali Harbi Ali, muslim med bakgrunn fra Somalia … og glemt er ikke skolelærer Samuel Paty som i fjor høst ble halshugget på åpen gate i Conflans-Sainte-Honorine, Frankrike.
Hva med Bråthen, startet han sin praksisperiode i Hyttegata sist onsdag? Ikke helt utenkelig.

1 kommentar
  1. Du verden så overbevisende, hvilke føringer som beleilig er hvisket i øret.
   For det er jo ikke slik at terror og bestialske drap finner sted i gudens navn.
   Bråthen og alle andre er syke når de begår drap, for fredens religion tillater ikke slikt. Det er svært viktig å vaske hendene.
   Media, hvor står de? Dette er en gyllen mulighet til å sette fokuset på hva som får mennesker til brutale handlinger med koranens velsignelse, og hvilken rolle moskeene har i den forbindelse!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg