HVEM I ALL VERDEN???

Litt bråk i norske byer 17. mai. Jaja … ungdom er ungdom, men i Fredrikstad sentrum gikk det litt hardere for seg. En hel haug ungdommer gikk amok og kastet flasker og bergarter mot politiet. Skikkelig action. Mange utrykningskjøretøyer og et politihelikopter i mailuften. Ungdommene prøvde å ta herredømme over byen. 14 av dem ble anholdt og arrestert.


Kildene er Nettavisen, VG og Aftenposten, men ingen av disse publikasjonene skriver noe om hva slags ungdom som gikk amok. Jeg tror nok mange lurer på det. Man er henvist til gjetninger:
Kan det ha vært junioravdelingen i Fredriksstad Schakselskap som lagde baluba på grunn av den helt urimelige betingelsen for rokade, nemlig den at kongen eller tårnet man vil rokere med ikke er flyttet tidligere i partiet, men er det skikk og bruk blant sjakkspillere å kaste flasker og steiner mot politiet. Neppe, jeg tror de ville ha kastet springere, løpere og en og annen bonde en passant.
Var det opprørske roverspeidere fra 1. Fredrikstad Speidergruppe som er veldig provosert av det rigide bålforbudet mellom 15. april og 15. september? Kanskje, men ville de kastet steiner og flasker mot politiet? Neppe, jeg tror mer på termoslunkne wienerpølser og tomme Solo-bokser.
Man må tenke vidt omkring, og alle vet at 4H-ungdommen ikke er så prektig som mange tror. Kan det være tale om en anarkistisk celle i 4H Østfold, som kler seg i beksvart og er drittlei dølle aktiviteter som bollebaking, hengekøyeovernatting og vedlikehold av fuglekasser, men ville disse kastet steiner og flasker? Neppe, jeg tror de ville ha pælmet rustne teltstenger, seljefløyter fra 2018 og svette soveposer.
Vanskelig, dette. Hvilke ungdommer kaster flasker og steiner mot politiet og har ingen respekt for lov og orden? Skikkelig nøtt. En gåte innhyllet i et mysterium pakket inn i en ugjennomtrengelig enigma. Jeg gir opp…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg