HYGGELIG HATPRAT

I går kveld ringte en nær slektning av meg. Ettersom jeg nettopp hadde spist en raus porsjon sprengt oksebryst med spisskål og fleinsoppstuing, gadd jeg løfte telefonen.

Jeg rakk ikke si noe før:
– Du må skjerpe deg, pappa.
– Ååå..?
– Si meg en ting, er det noe og noen du ikke hater?
– Høøøh?
– Du hater tyskere, muslimer, svensker, arabere, det danske språket, islam, de fleste franskmenn, kikerter, elbiler, SV, rødbeter, menn med hestehale, grønn te…
Jeg la fra meg telefonen og oppsøkte kjøleskapet hvorfra jeg plukket en boks pils produsert av Norges eldste bryggeri. Jeg tenkte en Lucky, tok noen dype drag, tilvirket et par overdådige røykringer og drakk et par drøye slurker. Jeg rapte og gikk jeg inn i stuen igjen, oppsøkte min eneste lenestol og løftet telefonen.
– … kvinner i overgangsalderen, de fleste rogalendinger, feminister, apekatten Julius, kommunister, Greta Thunberg, hakkespetter, Ole Torp, alkoholfritt øl, Fredrik Græsvik, ketchup, messenger, Jonas Gahr Støre, Dagbladet, småbarnsmødre med barnevogn…
Jeg kjente at en ganske lubben bæsj var i kjømda, som man sier hist og her på landet. Jeg la fra meg telefonen igjen, oppsøkte toalettet og satte meg ned. Alltid hyggelig med en problemfri forløsning. En riktig flott og fjong lort, brun og fin på størrelse med en aubergine. Jeg kunne ikke la være å beundre den før jeg sa morna og dyttet på cisterneknappen.


Jeg vasket meg på hendene med såpe produsert ved en såpefabrikk, tørket lankene, heiste buksa på plass og strammet beltet. Jeg flanerte ut i stuen igjen. Halvveis til lenestolen og telefonen, registrerte jeg at jeg hadde glemt ølet på do. Jeg gikk tilbake og hentet ølboksen. Jeg tok en slurk, tasset avsted til lenestolen og grep telefonen.
– … aspik, sosiologer med rødt hår, Finn Bjelke, tomatsuppe, prinsesse Märtha, sjamanen, Bjørnar Moxnes, Trine Skei Grande, Dyrevernalliansen, Jägermeister, Islamsk råd, Eivind Trædal…
Jeg hørte en lyd utenfor, ble nysgjerrig og gikk til vinduet. En gammel Ford pick up-truck rullet avsted på lavt turtall. Jeg lyttet til V8-motorens røffe sang og fantaserte om å bo landlig til i Texas og spise hamburger og pommes frites hver kveld på nærmeste roadhouse.

Jeg betraktet den tøffe bilen helt til den forsvant og ble borte bak svingen i vest. Jeg dumpet ned i stolen igjen og grep telefonen.
– … lutefisk, Tour de France, krimbøkene til Hans Olav Lahlum, fartsgrenser, skjegget til Rune Berglund Steen, samtidskunst, MDG, makrell i tomat, Noregs Mållag, surdeig, sylteagurker, hunder, veggismat, Sigrid Bonde Tusvik, kvinner i alminnelighet… eh..  er du der?
– Jada, vennen.
– Men du pappa, jeg lurer litt på om du kan gjøre meg en liten tjeneste?
– Seff, hva vil du ha gjort?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg