JA, SÆRLIG…

Kinesiske myndigheter rapporter om full kontroll på koronaviruset og ingen nye smittede. Men de frykter at tilreisende fra andre land skal bringe inn viruset og smitte kinesere.

Man kan aldri stole på kommunister, sa min grandonkel Albert når han hadde lyst til å si det, og alle vet at kommunistpartiet i Kina har diktatorisk makt over alt og alle, forbyr helt vanlig journalistikk, setter meningsmotstandere i fengsel og ljuger så det ljomer fjellimellom når det anses hensiktsmessig.
I tillegg vet man at kinesere, bortsett fra de tre små på Højbro plass, er barnslig besatt av respekt og frykt for å tape ansikt. De vil gjerne opprettholde et så positivt inntrykk som mulig – også lenge etter at resten av verden har forstått hvordan det egentlig står til.
I Kina bor 1,4 milliarder på 9,6 millioner kvadratkilometer. Hvor sannsynlig er det at kineserne har funnet og isolert alle koronasmittede? Hva om det om noen uker viser seg at kinesere dør i hopetall av korona? Det har nok kommunistpartiet allerede tenkt på:
Tilreisende utlendinger får skylda, især amerikanere, som blir satt i treukers isolat og må betale skyhøye bøter og tollsatser for innførsel av Covid-19…

1 kommentar
  1. Nå var de 40 siste tilfellene i Kina fra hjemkomne kinesere da, så amerikanerne har ikke helt fått all skyld ( ennå). Kinesere som valgte å holde seg utenlands i den tro at det var tryggere…der tok de feil, gitt. Europa er så full av corona at hver eneste kineser vender hjem til tryggere strøk.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg