LARS VILKS ER DØD, MEN…

… Lily Bandehy lever. Jeg har guuglet: 72 år, forfatter, debattant, tidligere lærer og psykiatrisk sykepleier. I 1988 flyktet hun fra presteregimet i Iran og bosatte seg i Norge. Hun er eksmuslim, etter hva jeg forstår. Hun fikk nok av islam i sin tid i Iran og har skrevet flere bøker.
Her om dagen lanserte hun en ny bok, på selveste Nasjonalbiblioteket. Godt oppmøte. Forlaget skulle komme, men kom ikke. Imidlertid var evigpene Shabana Rehman der, likeledes Muhammed-biograf Halvor Tjønn.
Bokens tittel: KVINNER I ISLAM – islams forakt for kvinner


Dette er Bandehys femte bok om kvinners helt underordnede stilling i religionen de færreste tør forlate sånn helt uten videre. Man må tro at bokens innhold står i stil med med tittelen. Det var nok slik noen i Oslo-politiet også resonnerte; på utsiden av Nasjonalbiblioteket sto en politibil av kassevogntypen, en sånn en som har pass til mye politiutstyr, eller et dusin arrestanter.
To hyggelige politibetjenter sikkerhetssjekket lokalene før arrangementets begynnelse. De var der hele tiden, helt til det hele var over og alle hadde gått hjem. Noen ville gjøre en omvei, og politibetjentene ville vite omtrent hvor de hadde tenkt å somle, i tilfelle … ja, politiet gjorde jobben sin og vel så det, de ville hindre at noen gjorde noe noen gjør i land vi nødig sammenligner oss med, deriblant Pakistan, Afghanistan og Sverige.
Politibetjentene sa det kanskje ikke like ut, enkelte saker og ting er så opplagte at man ikke trenger snakke så mye om det; alle vet at i Oslo bor muslimer som mener at Allah og Muhammed står himmelhøyt over alle Norges lover og at islamkritikk bør straffes med øyeblikkelig død, i det minste pine, for noe av det verste muslimer vet, er jo ytringsfrihet … og det aller verste er kvinner som sier hva de mener og gir blanke faen i Koranen og åndsformørkede imamer, som kanskje nå hopper rasende omkring på sine kontorer og i bevissthetssvak frustrasjon river istykker sine bønnelenker fordi de lever i et land som tillater islamkritikk – endatil fremført av en kvinne.
Men Allah er stor og allmektig… og han liker heller ikke kvinner som rakker ned på islam, tenker kanskje disse imamene .. og hvis de bare ber, inderlig og intenst resten av uken … ja, så vil nok Allah høre det og plante en tanke i en eller annen rettroendes enkle hjerne … som vokser og vokser og vokser – til det vidunderlige skjer…

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg