LIKE BARN LEKER…

Noen undres på hva det kan komme av at en norsk prinsesse fra et nokså pent møblert hjem innlater seg med en sånn surrete tullebukk som sjaman Durek Verrett.
Vel, det kan ikke utelukkes at teorien like barn liker best gjelder for de to. I så fall kan det ikke helt utelukkes at kronprinsessen er like tjukk i hue som sjamanen. Men hvordan kan prinsessen ha blitt så trang i nøtta?


Vel, man er henvist til spekulasjoner, og da er er det henimot ugjørlig å overse den mange hundre år gamle kongelige skikken med å holde sex og samliv innenfor slekten.
For det er ikke bare pakistanere som liker å gifte seg med slektninger. Kong Haakons foreldre var fetter og kusine, og dronning Mauds mor var gift med sin mors fetter.
Haakon og Maud fikk Olav, som giftet seg med sin kusine Märtha. De fikk tre barn, hvorav nåværende kong Harald. Han er sin egen tremenning, men kan visst skrive navnet sitt og hadde vett nok til å trosse sin fars ønske om fortsatt innavl. Han giftet seg med en kvinne av folket.
De to fikk to barn. Kronprinsen har aldri gitt uttrykk for kolossalt intellekt, men er ‘e så nøye ‘a, og som kronprins trenger han ikke smørr på brø’skiva si sjøl.
Han giftet seg med en enda mer folkelig jente enn moren sin. Han traff henne på Quartfestivalen og sammen har de bidratt til justering av den kongelige stamtavle. Det er bra.
Prinsesse Märtha giftet seg med Ari Behn. De to fikk barn sammen. Det er bra, men hva med henne selv?
Jeg er usikker på hvor lenge innavl henger igjen og hvordan det kan påvirke åndsevner og dømmekraft. Sikkert er det imidlertid, at hun rett som det er slår av en prat med hester, døde mennesker og engler… og nå er hun kjæresten til en kar som er like fabelaktig usannsynlig som en tegneseriefigur.
Men kjærlighetens veier er uransakelige… og undertiden uutgrunnelig som blikket til dronning Maud…

5 kommentarer
  1. Joda, men..
   Det er sinnsykt mye innavl blant de fleste av oss med røtter bakover i dette landet da. Fettere og kusiner og tremenninger i generasjoner. Man holdt gifting innenfor slekten før.
   Er det rart man er som man er i lille Norge? 😎

  2. Den svenske kronprinsessan Victoria, har faktisk hatt ‘baller nok’ til å gå ut med hvilke følger et gudjammerlig antall generasjoner med innavl på farssiden har hatt for henne. ‘Sessan’, (som forøvrig også har en mor som ikke slekter på sin far) kunne i den forbindelse nevne både ord- og ansiktsblindhet, pluss noe annet smårusk, så dette er åpenbart ikke noe som lar seg eliminere ved første generasjons avkom hvor det ikke foreligger slektskap mellom foreldrene..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg