NÅR TIDEN ER UTE

Min gode venn Ralf ringte nettopp. Selv om jeg var meget opptatt, løftet jeg telefonen:
– Hei, ikke så lenge siden sist.
– Ikke? Vel, jeg lurer på noe.
– Jeg lytter, sånn noenlunde.
– Tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen der nordpå et sted, Tiltalt for seksuelt overgrep mot tre unge, asylsøkende menn hvorav en litt tilbakestående. Saken starter i Nord-Troms tingrett i morra.
– Javel..
– Ettersom jeg såvidt bestod sosiologi grunnfag i unge år, ligger det for meg å analysere handlinger med henblikk på oppvekst og miljø.
– Jo ja, det stemmer vel.
– Nå er det jo slik at Ludvigsen er oppvokst på Hillesøya beliggende ute i havet i Troms fylke. Han har adresse på naboøya, bare et par ølflaskekast unna: Sommarøya, ganske isolert samfunn, omlag 300 sjeler. Det var der politiet anholdt ham i januar i fjor..


– Poenget, Ralf.. jeg er opptatt med å drikke meg full og det gjørsækkesjæl.
– Jeg har lest i flere aviser at beboerne på Sommarøya vil løsrive seg fra resten av verden.
– Hææ???
– De har hatt et folkemøte der alle møtte opp, og ingen anførte argumenter mot innføring av tidsfri sone. De vil kvitte seg med tiden. De vil pælme alle armbåndsurene… når du kommer hit, skal du kunne kaste fra deg klokka og leve livet, sier Sommarøya-beboer Kjell Ove Hveding til NRK.
– Javel.
– Butikkene skal være åpne når det passer, og ungene kan gå på skolen når de gidder. Alle skal gjøre som de vil, og det er langt til nærmeste lensmannskontor. Sommarøya skal bli et “livsnyterparadis”, skriver Nettavisen.
– Høres ut som et anarki.
– Nettopp, men det er i overkant dristig å tro at denne løsluppenheten oppsto i forrige uke. Trolig har Sommarøya-folket vært litt aparte i lang tid, kanskje i 100 år, og nå slår det altså ut ved avskaffelse av tiden.

– Denne vegringen mot tid kan tolkes som klar avstandstagen til resten av landet og dens skikker og tradisjoner heri ikke unntatt etikk og moral.
– Seksualmoral inkludert?
– Det er sannsynlig. Man vet jo at isolerte populasjoner utvikler egne standarder, som i verden utenfor oppfattes underlige, noen ganger straffbare.
– Du mener at Svein Ludvigsen ikke har reflektert nevneverdig over sin heimstadlære og tatt med seg skikker og tradisjoner til mer urbane strøk?
– Kan ikke utelukkes.
– Slik som sterk interesse for sårbare asylsøkeres endetarmsåpninger?
– Det er en hypotese…

4 kommentarer
  1. Nå innrømmer denne mannen sex med asylsøker..det er vel nå de skal bygge opp en sak med prostitusjon eller “gjør hva som helst for å bli i landet” så asylsøkeren skal få skylden og den tiltalte er en snill eldre herre som er blitt utnyttet. Zzzz . Maktforholdet er i kraftig ubalanse, så jeg tror jeg snart bestemmer meg for ikke å tro på herren fra nord. Til nå har jeg vært avventende.

   1. Jaggu fikk jeg rett… han omtaler seg selv som naiv, mens asylsøkeren påstås å være ressurssterk….. Kongen av Nord-Norge naiv?
    Æ tror æ spyr.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg