NEI, FOR ALL DEL

Er Koranen et særskilt brannobjekt?

La oss se på første del av Brann- og eksplosjonsvernlovens paragraf 13:
Kommunen skal identifisere og føre fortegnelse over byggverk, opplag, områder, tunneler, virksomheter m.m. hvor brann kan medføre tap av mange liv eller store skader på helse, miljø eller materielle verdier.
Ved første øyekast er det fort gjort å tro at bøker ikke er med her. Men m.m (med mer) åpner for mye, deriblant Koranen – hvilket er helt og absolutt berettiget; offentlig brenning av Koranen vil blant muslimer utløse et raseri så fanatisk og eksplosivt at det ikke vil være trygt for noen å oppholde seg innenfor fem kilometers radius av flammene.
Man må påregne veltede og påtente kjøretøyer, knivstikking, machetehugg, overlagte drap, drapsforsøk, brukne bein, innslåtte neser, utslåtte tenner, påsatte branner, raserte butikklokaler og kanskje et par overfallsvoldtekter attpå.
Her er tale om boken som skiller seg uendelig masse og meget fra alle andre trykksaker i hele den vide verden og som i gamle dager kom til jorden direkte fra himmelen og ramlet rett i fanget til Muhammed som kanskje satt på ræva i ørkensanden og pillet seg i nesa, men som ikke lenge etter enstemmig vedtok dødsstraff for den som sår minste lille trevl av  tvil om Koranens himmelske ufeilbarlighet i alle verdens anliggender og alle andre, også.
For slik er det at den ikke så veldig islamvennlige organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge har varslet brenning av et eksemplar av Koranen på torget i Kristiansand 16. november.
Kristiansand kommune hadde gitt grønt lys for arrangementet, men det var før påtroppende ordfører Jan Oddvar Skisland fikk nyss om den planlagte ildpåsettingen. Han uttalte til lokalavisen:
“Det hører ingen sted hjemme, og har ingenting med ytringsfrihet å gjøre.”
Jeg forstår Skislands reaksjon, kommunebudsjettet er sikkert stramt og noen ganger må man velge:
Nei, nei og atter nei til frie ytringer… eller stuvende full akuttavdeling ved Sørlandet Sykehus og en by som ligner de mest herjede strøk av Aleppo.

1 kommentar
  1. SIAN ønsker at muslimer skal fly i flint og lage bråk, så kan SIAN etterpå si: “Hva var det vi sa? De er voldelige..”
   Jeg synes provokasjonen er helt unødvendig, uansvarlig og barnslig. Dessuten respektløs..hva galt har den boken gjort? Det er jo menneskene som foretar seg ting, ikke den antikke og utdaterte teksten fra svunnen tid. Religiøs er jeg absolutt ikke, men brenne en koran eller bibel eller noe annet som er hellig for millioner av mennesker ville jeg faktisk ikke gjort.
   Nei, SIAN og nynazister..vekk med dem! Fanatisk religiøse også..vekk med dem, enten de er kristne eller islamister eller noen som løper rundt og tilber flygende spaghettimonstre. Fanatisme er skadelig.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg