NEI, IKKE VANLIGE FOLK…

VGTV hadde i går et artig innslag – en liten videosnutt: To politibetjenter flanerer på ei gate i Tromsø. En ung dame og en ung mann.

De påtreffer to gatemusikanter som spiller så godt de kan. Den mannlige betjenten får lyst til å gjøre vokalt
gjesteartisteri. Han får låne mikken og kjører i vei. Han har sunget før, det høres ikke verst ut. Han høster applaus.
Politibetjenten er Simon Almås og sier til VG;
Eg tru’ at mye av grunnen te at folk bli’ så overrraska, e at det her e ting som ikke forventes av en menig politimann. Men det e litt vektig at folk huske’ på at vi e faktisk akkurat like vanlig som alle andre.
Jeg tror Almås tar feil. Folk blir ikke overrasket av et politifolk synger på gata, det har skjedd før og politifolk er ikke som vanlige folk.
Det fremgikk tydelig 25. juni, da politifolk satt i en bil ikke langt fra London pub og observerte vanlige folk overmanne og ufarliggjøre den meget farlige muslimen Zaniar Matapour, som rett før hadde skutt og drept to mennesker. Da faren var helt over, hoppet politifolkene ut av bilen og overtok.
Vanlige folk synes slikt politiarbeid er ynkelig, men ledelsen i Oslo politidistrikt er fornøyd med innsatsen, hvilket betyr at politiledere ei heller er vanlige folk, ettersom de fleste vanlige folk innrømmer å ha driti seg ut, når det er helt tydelig og opplagt for alle vanlige folk som kan lese, se og høre.
Politiets innsats i Kongsberg i fjor høst var heller ikke optimal. Synd for politiet at ikke vanlige folk var i nærheten og ordnet opp, før Andersen fikk god tid til å gjøre det han ville – drepe fem mennesker.
22. juli 2011 hadde politiet flaks. Den dagen steppet vanlige folk inn. Hyttefolk, campingturister og fastboende. Noen av dem risikerte livet for å redde ungdommer fra døden. 22 fikk medaljen for edel dåd ved høytidelig seremoni i Oslo rådhus.
Politiet fikk bare dårlig omdømme og mange undret seg over politifolks kunnskaper om elementær fysikk;  det er jo en grense for hvor mange politifolk en kan plassere i en gummibåt før den synker.
Den syngende politimannen Simon Almås er litt av en spilloppmaker og avslutter VG-innslaget slik:
Men æ trur kanskje mange i politiet kunne hatt nytte av å ta seg sjøll litt mindre høytidelig og tørr å fjaaase litt mer.
Nei, Almås … vi trenger politifolk som gjør jobben sin.
Nåvel, jeg har pakket beautybagen og skal kjøre 20 mil i dag. Jeg har kjørt denne strekningen maaange ganger og vet nøyaktig hvor politiet står oppstilt. De er flinke med radar. Flinkere enn vanlige folk…

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg