NOEN SOM…

… så Dagsrevyen i går kveld? Det får man tro. Et av innslagene handlet om nybilsalg. I fjor kjøpte nordmenn innpå 180 000 personbiler, hvorav de fleste el.biler.
I sakens anledning ble Rasmus Hansson (MDG) intervjuet. Han uttrykte tilfredshet ved at flere og flere nye biler er drevet av elektrisitet, men han var likevel ikke helt fornøyd. Han mener at nybilsalget er for høyt, at vi må nøye oss med færre biler; de tar jo utilbørlig mye plass og er anstøtelig stygge. Han sa:
“Biler – enten de er fossile, eller elektriske – tar plass, gnasker asfalt, spyr mikroplast og bruker ressurser.”
Hva gjelder forebyggende tiltak, ytret Hansson seg slik:
“Vi må dele mye mer bil, slutte med at hver og en av oss eier en bil, som står stille 97 prosent av tiden.”

Ideelt sett burde reporteren påpekt at biler som står helt stille nesten hele tiden, er svært miljøvennlige … hun unnlot også å stille spørsmål om Hanssons eget bilhold. Kilder jeg ikke kimser ad, mer enn antyder at han disponerer en dieselbil, eier en el.bil og to tilhengere – som sikkert også gnasker asfalt, spyr mikroplast, tar mye plass og er til sjenanse for naboene hans.

2 kommentarer
  1. Dersom en har en nabo som lar seg krenke av synet av en bil, er min anbefaling å kjøpe det største og styggeste kjøretøy en kan finansiere, for så å plassere dette så sjenerende til som råd er.. 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg