ØSTENFOR OSS OG BORTENFOR RESTEN

Hva tenkte SAS-ledelsen før lansering av reklamefilmen hvori budskap om Skandinavia som et tomt landområde uten særegenhet? Jeg har grublet noen minutter på dette, og jeg tror jeg vet svaret, men først litt bakgrunn:
Norge solgte sine SAS-aksjer i 2018. Sverige er den største statlige eieren i SAS. Selskapets hovedkontor ligger i Solna i Sverige. Topplederen er svensk og heter Rickard Gustafson.
SAS har helt siden starten i 1946 vært dominert av svensker. Norge har såvidt vært innom toppledelsen i SAS. Jan Reinås var toppsjef ett år og Gunnar Reitan var konstituert toppsjef siste halvdel av 2006.
Altså: SAS var og er et svenskdominert selskap.
Forøvrig er det vel kjent at Sverige er et land uten fasong og konturer. Svenskene har ingen nasjonalfølelse, og hvert år glemmer de at de har en slags nasjonaldag – fordi den ikke betyr noe for dem.
Sverige er litt som Belgia, bare et landområde. Sverige er en plett på jorden, østenfor Norge og vestenfor Finland, der innbyggerne spiser smörgåssar, sitter i Ikea-møbler og drikker seg drita fulle blant vildrosor och blåklockor och lindblommor och kamomill på midtsommarfest sammen med med farbror Melker, faster, morbror Franz, lilla gumman, lille gubben, Fredrik Åkare, gamla moster’n, Krösa-Maja, polaren Pär, Tok-Jokke og noen tilreisende fra änglamarken eller himlajorden om du vil…
Det fleste vet jo også at Sveriges statsminister Per Albin Hansson ved krigsutbruddet i 1939 samlet Sverige – til å gjøre alt for å blidgjøre nazistene og vedlikeholde jernbanen til Kiruna og Gällivare, hvorfra tyskerne hentet så mye svensk jernmalm at våpenfabrikkene i Tyskland kunne gå døgnkontinuerlig og produsere alt som trengtes for å opprettholde faenskapen.


Men da det begynte å gå dårlig med Tyskland i 1943-44, helomvendte svenskene. De skjønte at det ikke ble noe av tusenårsriket Hitler hadde fablet om og snudde kappen etter vinden, tøffet seg bittelitegrann og lot som om de ikke var noen feiginger.
Nå har svenskene en statsminister som noen tror er tilbakestående. Stefan Löfven forstår ikke, eller orker ikke erkjenne at Sverige er et land i oppløsning, med voldsmonopolet (politi og forsvar) langt på vei oppgitt og overdratt innvandrere fra land vi helst ikke sammenligner oss med, og det beror på ren griseflaks om man tar seg til fots gjennom en svensk by etter 21.00 uten å bli ranet og straks etter få seg tildelt et knivblad inn mellom ribbeina.


Sverige er trolig det første landet i verdenshistorien som ser nytteverdi i storimport av grov vold, voldtekter og drap.
Konklusjon:
Toppledelsen i SAS er “svenska medborgare” og de har forstått at de er dumme, holdningsløse og bor på et innholdsløst stykke jord. Det synes de er så fortærende kjipt og ensomt at de vil innlemme Norge og Danmark i denne tristessen. Så lagde de reklamefilm…

3 kommentarer
  1. Jeg er blandt de som har vokst opp med foreldre/beste- eller oldeforeldre som innehadde en viss rolle under krigen, og som derav aldri kom over ‘svenske-sviket’. Ser for meg min farmor vri seg i graven når det er snakk om disse hyllestene til svenskene for hjelpen som ble gitt, da de ‘kun var kujoner som bøyde seg med vinden’. – Mens britene, derimot.. Wow! Vi ungene kunne f.eks gjerne servere ett og annet velvalgt banneord, men å komme med noe negativt om britene, derimot..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg