TO SOM ALDRI SLUTTER Å TENKE

Jeg har en venn som er medlem av SV. Han har lenge vurdert å melde seg ut av partiet. Han har tenkt intensivt på det etter at han overhørte denne samtalen mellom to partifeller på en partitilstelning i går kveld:
– Jeg tenker på en måte at det er bra å tenke på no’ annet enn bare dette koronaviruset, jeg.
– Det tenker jeg, også.
– Jeg tenker lissom litt på disse kirkebrannene… kirken i Dombås som ble satt i brann, og kirken i Sel som ble påtent. Jeg tenker at det er han dærre fæle satanisten Varg Veum som har begynt å brenne kirker igjen. Han sitter i fengsel nå og har innrømmet alt. Han burde bli hardt straffet, kanskje lovens strengeste straff, tenker jeg.
– Ehh… du mener Varg Vikernes, tenker jeg… men det er ikke han som har gjort det.

– Det er visst en muslim i 20-årene.
– Ååå.. er det det? Kanskje han kjedet seg litt på asylmottaket og ikke hadde noe å gjøre. Det er myndighetenes feil, de gidder jo ikke gjøre noe for våre nye landsmenn, ikke no’ fritidsklubber, ikke no’ av noe… ikke rart at man kan komme til å tenne på en kirke på en måte… og er det så farlig… vi har jo så mange kirker, tenker jeg og mange av dem står tomme.
– Han sier til politiet at han tente på kirkene som hevn for at noen brant Koranen i Kristiansand i fjor.
– Ja, men det skjønner jeg godt. Det er jo religionsfrihet her i landet og man skal ikke krenke andres tro, spesielt ikke muslimenes… de er veldig sårbare, tenker jeg. Dessuten er jo islam fredens religion på en måte, det vet alle.
– Når jeg tenker meg nøye om, tenker jeg også det.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg