TRETIMERSDIKTATUR

Undertiden kommer en i tanker om hvor greit det av og til må være ha et diktatorisk styresett; sette maktfordelingsprinsippet ut av spill, gå utenom alle instanser og ta en beslutning uten at noen gis anledning til å bry seg.. og hvis beslutningen er rimelig, godt begrunnet med bred folkelig støtte og ingen liv går tapt… ja, da er det bare å kjøre på.
Nei, jeg mener selvsagt ikke at Norge skal bli et dikatur. Vi lever i et demokratisk, fritt land, og det er jeg meget glad for, men hva om man i Grunnloven hadde tilføyet en ny paragraf:
I anledning enkelte, særskilte statsanliggender kan statsminister innføre midlertidig diktatur. Tidsrommet for slik statsforfatning må aldri overskride tre – 3- timer, og tiden mellom slike unntakstilfeller må minst være ti – 10 – år.
Tre timer bør være mer enn nok til å hente mulla Krekar ut fra hans varetektscelle, gi ham anledning til å få på seg fillene, be en bønn noenlunde i retning Mekka, spise en lett halalfrokost, kjøre ham til Oslo lufthavn og sette ham på en flymaskin ut av landet.
I øyeblikket mullaen forlater norsk luftrom, kan statsminister Solberg avblåse diktaturet og returnere til vår vanlige, demokratiske parlamentarisme og håpe at lignende kasus ikke dukker opp de nærmeste ti år.

1 kommentar
  1. Tre timer burde da jaggu holde til å få røsket sammen nok Krekarsupportere og IS-sympatisører med brennende ønske om å gå i krigen for galskapen til å få fylt opp det flyet (og dermed begrense antall flygninger) også! Jeg mener.. Styrer en skuta med uinnskrenket diktatormakt, vil jo ikke bare samtlige relevante instanser adlyde ordre pronto, men heller ikke lovbegrensninger og rettssikkerhet vil jo være fullstendig underlagt ‘fruens vilje’ i disse timene..
   – Bare sånn for at også miljøhensynet skal bli ivaretatt oppe i det hele (haha)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg